Cuisses de grenuilles – qurbağa ayaqları, ağ şərabla bişmiş şəkildə

  • 150 dəq
  • çətin
  • 3

İstifadəçinin qiyməti
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 səs vermələr,orta rəqəmi: 3.00 dan 5)
Loading...Loading...

Cuisses de grenuilles Qurbağa ayaqları üçün resept - Fransız mətbəxinin ən məşhur delikateslərindən biri

İnqrediyentlər

30 ədəd qurbağa ayağı
1 ədəd limon
300 ml ağ quru şərab
30 ml lager pivəsi
20 ml qaymaq
10 qr kərə yağı
1 yumurta sarısı
10 qr buğda unu
2 diş sarımsaq
2 soğan
doğranmış cəfəri
duz və istiotr

Hazırlanma

  • Qurbağa ayaqlarını pivədə 2 saat isladın və süzün
  • Ayaqları una batırın. Tavada yağ əridin, doğranmış soğan və sarımsaqları əlavə edin, tədricən qurbağa ayaqlarını qoyun. Qızılı olana qədər, 10 dəqiqə onları qızardın, yandırmayın. Ədviyyat, bəyaz şərab əlavə edin, örtük altında daha 10 dəqiqə saxlayın.
  • Yumurta sarısını çalın və qaymaqla qarışdırın. Tavada qurbağa ayaqlarının üzərinə süzün. Limon şirəsi və cəfəri əlavə edin.

Süfrəyə verilmə:Qurbağa ayaqlarını içində bişirildiyi sousa batırılmış şəkildə verin.


, , , , ,