Käsekuchen – çizkeyk, kəsmikli piroq

  • 90 dəq
  • orta
  • 4

İstifadəçinin qiyməti
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 səs vermələr,orta rəqəmi: 5.00 dan 5)
Loading...Loading...

Nəinki Almaniyada, başqa ölkələrdə də populyar olan kəsmikli piroq – Käsekuchen-in resepti.

Çizkeykin ən qədim resepti 1596-cı ilə aiddir ki, bu ildə Anna Alarm onu ilk dəfə aşpazlıq kitabında dərc edib. Yüz il sonra çizkeyk hazırlanmasının bir neçə üsulu Nürnberq Aşpazlıq kitabında əksini tapıb. Kəsmik həmişə çizkeykin əsası olur, onun duzlu olmaması vacibdir. Ona şəkər, yumurtalar və süd əlavə edilir, alınmış qarışıq sobada bişirilir. Olduqca tez-tez giləmeyvələr - moruq, tut, albalı, qırmızı və qara qarağat, qaragilə və meyvələr - gavalı, portağal, kişmiş, badam və s əlavə edilir.

İnqrediyentlər

Korj üçün: 2 fincan ələnmiş un 4 xörək qaşığı kərə yağı (marqarindən istifadə etməyin) 1/2 fincan şəkər tozu 1 böyük yumurta 1 çay qaşığı yumşaldıcı Kəsmik içliyi: 3 fincan ələkdən keçirilmiş kəsmik 1/2 fincan qarğıdalı nişastası 1 çay qaşığı çay sodası 1 fincan şəkər tozu 4 böyük yumurta 1/2 çay qaşığı limon sedrası 1/2 çay qaşığı vanil ekstraktı 1 fincan xama 1 fincan kişmiş

Hazırlanma

Korj:
  • Bütün inqrediyentləri böyük bir kasaya qoyun, kərə yağı qatın, həmcins kütlə alınana qədər qarışdırın.
  • Xəmiri 2 bərabər hissəyə bölün,
  • Xəmirin bir yarısını tavaya boşaldın, digər yarısı ilə tavanın divarlarını örtün.
  • Bu formanı həmçinin əllə düzəldə bilərsiniz.
  • Formanı kəsmik içliyi ilə doldurulmazdan əvvəl soyudun.
Çizkeyk:
  • Sobanı 190 dərəcəyə kimi qızdırın.
  • Kəsmiyi ələkdən keçirin.
  • Qarğıdalı nişastasını yumşaldıcı ilə qarışdırın.
  • Böyük bir kasaya kəsmik, şəkər, yumurtalar, limon sedrası və vanili qoyun.
  • Hamar kütlə alınana kimi çalın.
  • Alınmış kütləyə nişasta ilə yumşaldıcının qarışığını əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
  • Xama və kişmişi əlavə edin və qarışdırın.
  • Alınan qarışığı hazırlanmış formaya boşaldın, bir saat ərzində və ya hazır olana kimi sobada bişirin.
  • Orta yumşaq olmalıdır.
  • Sobanı söndürün və qapısını açın.
  • Piroqu otaq temperaturuna qədər soyuyana kimi gözlədin.

Süfrəyə verilmə:

Otaq temperaturunda süfrəyə verilir.

, , , , , , ,