Rizotto – tərəvəz və düyü ilə italyan yeməyi

  • 60 dəq
  • orta
  • 4

İstifadəçinin qiyməti
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 səs vermələr,orta rəqəmi: 4.00 dan 5)
Loading...Loading...

Rizotto – Marko Polonun Çinə səyahətindən İtaliyaya gətirdiyi bir zərif italyan düyü xörəyi.

İnqrediyentlər

300 q düyü 300 q kələm 130 q suda 12 saat isladılmış lobya 100 q bekon 2 kərəviz gövdəsi 1 soğan 1 kök 3 pomidor 50 g kərə yağı 1,2  litr ət bulyonu 125  ml qırmızı quru şərab duz, istiot

Hazırlanma

  • Kələmi yuyun, yarpaqları balaca tikələrə cırın.
  • Kərəviz gövdələrini yuyun və xırda-xırda doğrayın. Kökü yuyun və doğrayın. Qaynar suda bişmiş pomidorun dərisini soyun, toxumları çıxarın və pomidoru doğrayın.
  • Bulyonu tərəvəzlərin və lobyanın üstünə tökün və təxminən 2 saat ərzində orta hərarətli atəşdə qapaq altında bişirin.
  • Bekonu kublara doğrayın.Soğanı xirda-xırda doğrayın və düyü, bekon və kərə yağı ilə 3 dəqiqə ərzində qızardın, sonra isə qırmızı şərabı əlavə edin. Şərab buxarlana qədər daima qarışdırın.
  • Bulyonu və lobya ilə tərəvəzləri əlavə edin, əlavə 15 dəqiqə ərzində bişirin, hərdən qarışdırmağı unutmayın.
  • Zövqə görə duz və istiot qatın. Yeməkdən qabaq 3 dəqiqə ərzində soyudun.

, , , , , , ,