Suşi düyüsü

  • 60 dəq
  • orta
  • 4

İstifadəçinin qiyməti
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (hələ qiymətləndirilməyib)
Loading...Loading...

Suşinin əsası olan suşi düyüsü üçün resept.

Düzgün hazırlandığı zaman suşi düyüsü dənəli qalır və bişdikdən sonra azca yapışqan olur.

İnqrediyentlər

2 ½ fincan su
2 ½ fincan düyü

Ədviyyat:
4 xörək qaşığı çox sərt olmayan üzüm sirkəsi
3 xörək qaşığı şəkər
2 ½ çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı mirin (düyü şərabı)

Hazırlanma

  • Düyünü yuyun, 30 dəqiqə isladın.
  • Qaynatmaq üçün su gətirin, 1-2 dəqiqə qaynadın
  • Düyünü əlavə edin və düyü suyu özünə çəkənə qədər, 15 dəqiqə az istilikdə bişirin.
  • Ədviyyat əlavə edin və qarışdırın

Süfrəyə verilmə:Taxta qaşıq istifadə edin. Düyünü qazana qoyun, aşağıdan yuxarı qarışdırmaq üçün qazanı çevirin. Sonra ədviyyat əlavə edin, məsaməli olana qədər durmadan qarışdırın.
Örtük altında soyumağa (otaq temperaturunda) qoyun.


, , , , , ,