• eating

Yerli qidalara niyə belə bağlıyıq?

Dadlı

Biz həmişə yeni bir şeyə can atırıq, lakin köhnəni xatırlayırıq və alışdığımız şeylərdən ayrılmaq bizim üçün çətin olur.

Müxtəlif ölkələrdə dadlı qidalar

Fransa

Təsəvvür edin Parisdə doğulmusuz. Uşaqlığınızı aromalı kurasan və yeni dəmlənmiş kofe iyi  ilə zəngin dar küçədə kiçik bir evdə keçirmisiz. Hmm!

İngiltərə

İndi isə, təsəvvür edin ki, İngilissiz. Çipsləri və qızardılmış balığı, küftə və ya suşidən üstün tutacaqsınız!

İtaliya

Təsəvvür edin ki, İtaliyadansınız. Pizza və makarondan həzz alırsız! Əlbəttə ki, bexamel və lazanyanı necə bişiməyi bilirsiz.

Yerli qida daha yaxşıdır

Bütün dünyada, hər bir insan bilir ki, hansı qida daha yaxşıdır! Hansı biri?- Soruşacaqsınız.- Bizim yerli qidamız. Bu sahənin mütəxəssisləri iddia edir ki, yerli qidalar bədənimiz üçün ən faydalıdır! Əlbəttə ki, bu qidalar yerli əhali üçün faydalı olan müəyyən komponentlərlə zəngindir.

Bizim üçün qida

Supermarketə daxil olarkən, ekzotik, yeni, dadlı və daha faydalı bir şey axtarırıq! Bunu tərgidin! Öyrəşdiyiniz yeməkləri yeyin və onlardan həzz alın, baxçanızdakı tərəvəzləri seçin, jurnallardakı meyvələrdənsə öz bağınızdakı meyvələrə üstünlük verin! Məsələ odur ki, yerli qidaya biz bağlı deyilik, orqanizmimiz və mədəmiz bağlıdır!

Lakin bu əsas vermir ki, yeni bir şeyin dadına baxmaqdan tamamilə imtina etməliyik! Bizim üçün yeni olanlara açıq oluruq! Həyatımızın mənası budur!