Bondüel tərəvəzlərində nə qədər kalori var

Dəbli

Burada yerləşən cədvəldən Sİz donrurulmuş və ya dəmir ya şüşə bankalarında konservlənmiş Bonduelle tərəvəzlərin tərkibində nə qədər zülal, yağ və karbohidratlar olduğunu öyrənə bilərsiniz.

Bondüel markanın səyəsində, biz tərəvəzləri mövsumi olaqar deyil, bütün il boyu yeyə bilərik. Dondurma qidanın ən yaxşı saxlama üsülüdur; beləliklə tərəvəzlər tərkiblərində olan bütün vitamin, mineral duzları və sellülozanı qoruyub saxlayir.

Bonduelle tərəvəzlərinin kalori dəyəri
Məhsul Miqdar Enerji (kilokalori) Protein (qr) Yağ (qr) Şəkər(qr)
Göbələk şorbası 100 qr 22 0,3 0,3 6,0
Qara zeytun Bla 100 qr 115 0,8 10,7 6,3
Dondurulmuş  brokkoli, Bonduelle 100 qr 23 2,7 0,1 4,9
Dondurulmuş brüssel kələmi, Bonduelle 100 qr 31 4,0 0,5 8,0
Dondurulmuş gül kələmi, Bonduelle 100 qr 14 1,6 0,2 3,9
Noxud 100 qr 127 6,3 3,2 18,3
Çin qarıçığı 100 qr 61 2,5 0,4 11,7
Doğranılmış yaşıl lobya 100 qr 25 1,4 0,2 4,4
Doğranılmış və dondurulmuş yaşıl lobya, Bonduelle 100 qr 28 1,9 0,2 7,6
Doğranılmış ispanaq 100 qr 27 2,8 0,7 2,5
Konservləşdirilmiş qarğıdalı, Bonduelle 100 qr 115 3,9 1,3 22,0
Kənd qarışığı 100 qr 65 1,7 4,6 4,4
Meşə qarışığı 100 qr 25 2,0 0,4 3,3
Kornişon 3-6 100 qr 20 1,0 0,2 3,5
Kornişon 5-9 100 qr 20 1,0 0,2 3,5
Bütöv yaşıl lobya 100 qr 24 0,6 1,3 2,6
Yaşıl zeytun 100 qr 160 1,4 18,2 5,1
Yaşıl noxud 100 qr 85 6,9 0,4 19,4
Qavai qarışığı 100 qr 91 3,0 0,5 22,7
Qavai salatı 100 qr 91 1,7 0,5 20,0
İndoneziya qarışığı 100 qr 38 1,8 0,0 7,8
Dondurulmuş ispanaq yarpaqları, Bonduelle 100 qr 30 3,6 0,5 2,7
Dəmir bankada konservləşdirilmiş ispanaq yarpaqları, Bonduelle 100 qr 22 2,8 0,4 1,8
Porsion ispanaq yarpaqları 100 qr 27 3,7 0,5 2,0
Dondurulmuş paxla asortisi 100 qr 19 1,3 0,2 3,2
Konservləşdirilmiş mərcimək, Bonduelle 100 qr 110 8,6 0,6 17,5
Leço 100 qr 35 1,3 0,9 5,4
Mexico – Meksikan qarışığı 100 qr 43 2,2 0,3 7,9
Mexico – Meksikan qarışığı 100 qr 72 3,6 0,7 12,7
Minestrone qarışığı 100 qr 51 1,9 0,7 11,8
Maş lobya zoğları 100 qr 14 1,5 0,1 1,8
Kubiklərə doğranmış noxud və yerkökü 100 qr 53 3,0 0,2 10,0
 Dənir bankasında konservləşdirilmiş noxud, Bonduelle 100 qr 66 5,0 0,3 10,7
Şüşə qabında konservləşdirilmiş noxud, Bonduelle 100 qr 66 5,0 0,3 10,7
Yaz yerkökü ilə noxud 100 qr 54 3,3 0,5 9,3
Təbii şirədə olan qırmızı lobya 100 qr 99 6,7 0,3 17,4
Chili tomat sousunda olan qırmızı lobya 100 qr 125 5,5 3,0 19,0
Qarğıdalı ilə qırmızı lobya 100 qr 120 4,6 3,1 18,3
Bibər ilə qırmızı lobya 100 qr 44 2,6 0,4 7,6
Kubiklərə doğranılmış qirmızı cuğundur 100 qr 30 0,8 0,1 6,5
Rizotto 100 qr 82 2,4 0,8 16,3
Rizotto Romanesko 100 qr 25 2,9 0,5 2,2
Kral qarışığı 100 qr 20 1,4 0,3 5,1
Dilimlərə kəsilmiş və dondurulmuş göbələk 100 qr 22 2,4 0,0 3,7
Dəmir qablarda konservləçdirilmiş dilimlərə kəsilmiş göbələk 100 qr 16 2,3 0,5 0,5
Sombrero qarışığı 100 qr 62 1,7 0,8 11,9
Yaz tərəvəzləri qarışığı 100 qr 35 2,6 0,5 4,5
Yay qarışığı 100 qr 70 2,0 2,8 9,3
Şirin qarğıdalı 100 qr 96 3,2 1,0 18,6
Şirin qarğıdalı qiçaları 100 qr 101 3,5 2,8 15,6
Şirin qarğıdalı dənləri 100 qr 93 3,3 2,3 14,7
Trio 100 qr 66 1,8 2,7 8,6
Bibər triosu 100 qr 25 1,1 0,2 4,8
Qızartmaq üçün düyü və göbələk ilə tərəvəz qarışığı 100 qr 58 2,5 0,3 14,7
Ananasla ağ və qırmızı lobya 100 qr 62 3,8 1,1 9,3
Təbii şirədə ağ lobya 100 qr 99 6,7 0,3 17,4
Ədvalı tomat sousunda ağ lobya 100 qr 125 5,5 3,0 19,0
Tomat sousunda ağ lobya 100 qr 106 5,4 0,3 20,3
Bütöv yaşıl lobya 100 qr 28 1,9 0,2 7,6
Bütöv göbələk 100 qr 16 2,3 0,5 0,5
Dondurulmuş təzə yerkökü, Bonduelle 100 qr 27 0,8 0,5 5,0
Dəmir qabda konservlənmiş tər yerkökü, Bonduelle Bonduelle 100 qr 25 0,5 0,7 4,2

Dondurulmuş tərəvəzlər öz qida dəyərlərini çox yaxşı qoruyub saxlayır, çünki onlar tarladan yığışdırılandan dondurulana kimi cəmi bir neçə saat keçir. Dondurulmuş və ya konservlənmiş tərəvəzlərdə vitaminlərin əksəriyyəti çox yaxşı qalır.

Əlbəttə, dondurulma prosesində müəyyən vitamin itkisi olur.  Ən böyük itki vitaminin C itkisidir (təxminən 25%), başqa vitaminlər (B1) daha az miqdarda itirilir (10% yaxın).

Dondurulma zamanı müşahidə olunan vitamin itkisi tərəvəzlərin saxlama müddətində az vitamin itkisi olduğu ilə ödənilir. Məsələn, konservləşdirilmiş məhsullarda tərəvəzləri işığdan qoruyan qablama karotin itkisininin qarşısını alır. İşığın tə’sirindən qorunmuş olduğuna görə, dondurulmuş noxudda mağazada satılan noxud ilə müqayisədə 60% daha çox karotin qalır. Qış mövsumunda təzə tərəvəzlər məhdud miqdarda olanda, dondurulmuş tərəvəz qarışıqları müxtəlif qida maddələrin gözəl mənbəyidir. Həmçinin, sousda olan tərəvəzlər çox ləzzətli və faydalı yeməkdir.

Doğrudur ki, tərəvəzləri təzə təzə yemək ən yaxşısıdır, lakin konservləşdirilmiş tərəvəzlərdə də çoxlu miqdarda sellüloza və minerallar var. Konservləşdirilmiş tərəvəzlər vakuumlu qablaşdırmada olduğu üçün, onlarda vitaminlərinlərin əksəriyyəti qorunub saxlanılır. Onlar tarladan yığılandan sonda 5 saat ərzində konservləşdirilir, bu isə tərkiblərində olan vitaminlər və mineralların demək olar ki hamısını, qoruyub saxlayır.  Konsevləşdirilmiş məhsullarda konservant yoxdur, çünki üzərilərinə qaynar su töküldüyü üçün tərəvəzlərin xarab olmasına səbəb olan enzimlər məhv olur.

Qələcək mərhələdə, bakteriyaları məhv etmək məqsədilə, dəmir və şüşə qabları sterilizasiya olunur. Adətən qabların içində su və duzdan, və hərdən ədvalardan ibarət olan şoraba suyu olur. Konservlənmiş noxudun tərkibində icazə olunan miqdarda şəkər var. Şoraba suyunda olan tərəvəzlərin qida maddələri qismən şorabaya keçdiklərinə qörə, onları su ilə birlikdə bişirmək yaxşıdır. Göbələk və ya zeytun kimi konservləşdirilmiş  tərəvəzlər tez və ləzzətli qəlyanaltı etmək üçün gözəl bir ideyadır. Onlar bir çox yeməklərlə dadlı qarnir və ya əlavə kimi istifadə oluna bilər. Hazır tərəvəz və tomat sousu qarışıqlarından istifadə edərək, biz yeməyin hazırlanma vaxtını azaltmiş və vaxtımızı sərf etmiş olarıq.

, , ,