• nutrients

Ağ tərəvəzlər – infeksiyanın düşmənləri

Xeyirli

Ağ tərəvəzlərin və meyvələrin çoxlu növü olmasa da, artıq sizin qidanızda ola bilər. Onların üstünlükləri barədə öyrənin.

Ağ tərəvəzlər bədənimizin sağlamlığını uyğun səviyyədə saxlamaqda böyük rol oynayır. Ən vacib təsirləri bunlardır:

  • antibakterial təsir
  • anti-iltihab təsiri
  • diastolik təsir
  • qanda yaxşə xolesterolun səviyyəsini tənzimləmək
  • bağırsaq funksiyalarının tənzimlənməsi

Ağ tərəvəzlər antioksidantlar, allisin, antibakterial reaksiyaları sürətləndirən maddələrinə görə dəyərlidir. Buna görə, viruslu və bakterial infeksiyaların, eləcə də astmanın simptomlarını yüngülləşdirir. Antioksidantların çox olmasına görə, onlar bağırsaq, döş və prostat xərçəngi riskini azaldır. Həmçinin, onlar hormon səviyyəsini balanslaşdırır və hormonal səbəbli xərçəng riskini azaldır. Ağ tərəvəzlərin ürək-damar sisteminə də faydalı təsirləri var. Onlar qandakı zərərli xolestrol səviyyəsini azaldır, hipertenziya və qan laxtalanmasının qarşısını alır. Bundan əlavə, bağırsaq fəaliyyətini effektiv olaraq tənzimləyir və yoğun bağırsaq poliplərinin formalaşmasının qarşısını alır.

Ağ qrupa aiddir:

  • sarımsaq
  • gül kələmi
  • ağ soğan
  • kəvər
  • kasnı
  • kartof
, , , , ,