• nutrients

Kələm

Xeyirli

Kələm ailəsi 100-dən çox növə malikdir.

Cabbage has anti inflammatory, antiseptic and pain killing properties.

100 qr kələm – 31 kkal

Tərkibində fosfor, manqan, mis, kalium, kalsium, dəmir, natrium və A,B,C, E vitaminləri vardır.

Dərman tərəvəzi

Qədim Romada kələm faydalı tərəvəz hesab olunurdu və müxtəlif dəri xəstəlikləri və iltihabını sağaltmaq üçün istifadə olunurdu. Tərkibindəki kükürd kombinasiyası dəriyə, dırnaqlara və saçlara yaxşı təsir edir. Kələmin tərkibində anti-xərçəng maddələri var və qalxanabənzər vəzinin funksiyasına kömək edir. O həmçinin, bədən temperaturunu tənzimləməyə kömək edir. Həzm və tənəffüs sistemlərini də tənzimləməkdə kömək edir. Onun iltihaba qarşı, antiseptik və ağrıkəsici xüsusiyyətləri var.

Turşu kələm

Duzlanmış, turşuya qoyulmuş təzə kələm C vitamininin, fitonsidlər, kalium, dəmir və sinkin dəyərli mənbəyidir.

Kələm ilə arıqlama

Çəki itirmə pəhrizi üçün vitaminlərlə, mineral duzlarla zəngin, kaloriliyi az olan vacib elementdir, eləcə də bir çox pəhrizlərdə kələm əsas inqrediyentdir.

, , ,