• nutrients

Kolrabi

Xeyirli

Hələ qədim Roma vaxtlarından tanınan kələm fəsiləsindən bitki.

Kohlrabhi has delicate sweet taste and can be eaten raw when added to salads

100 qr kolrabidə – 33 kilokalori

Tərkibində karotin, natrium, kalium, maqnezium, kalsium, manqan, dəmir, mis, fosfor, xlor, yod və B1, B2, B6, C vitaminləri var.

Antioksidant

Kolrabi antioksidantlar və antikanseroqen maddələrlə zəngindir. Qida rasionunuza kolrabi daxil etməklə siz xərçərgin əmələ qəlmə riskini xeyli azaltmış olarsınız. Dəyərli maddələr ən çox miqdarda kolrabinin təzə yarpaqlarında aşkar olunur.

Kolrabininin süfrəyə verilməsi

Kolrabinin incə şirin dadı vardır; o, zolaqlara kəsilib salatlara əlavə olunur və ya çiy çiy yeyilır, həmçinin bişirilmiş və yaxud buxara verilmiş halda ləzzətlidir və ya ət və balıq yeməklərlə pyure şəklində verilir.

Kolrabi uşaqların rasionunda

Kolrabi mineral duzlar və vitaminlərlə zəngin tərəvəzdir, onun gözəl ətiri və az allerqenliyi olduğu üçün o, balaca uşaqlar üçün tövsiyyə olunur.

, , , , ,