• nutrients

Yarpaqlı şəkər cuğunduru

Xeyirli

Mərkəzi və şərgi Avropada becərilən və başlanğıcını Aralıq dənizi reqionundan götürən şəkər cuğunduru növüdür.

100 qr yarpaqlı şəkər cuğundurda – 35 kilokalori

Yarpaqlı şəkər cuğundurun tərkibində sellüloza, kalium, natrium, kalsium, 42 mg fosfor, dəmir və A, B1, B2, PP, C vitaminləri var.

Kaliumun zəngin mənbəsi

Bütün tərəvəzlər arasında cuğundurun yarpaqlarında ən çox kalium var. Bu mineral orqanizmimizdə su mübadiləsini qaydaya salır, böyrəklərin işini yaxşılaşdırır və qan təzyiqini normaya salır; həmçinin əsəbi sistemininə və əzələlərə müsbət təsir göstərir və beyini oksiqenla təmin edir, bu da öz növbəsində fikirlərimizi toplamağa və cəmləşməyə kömək edir.

Cuğündurun göy hissələri və yarpaqlı şəkər cuğundur

Cuğundurun göy hissələri və gövdələri ilə təzə yarpaqlı şəkər cuğundurun arasında fərq var. Yarpaqlı növü ispanaq kimi bişirilən iri qırışmış yarpaqları ilə səciyyələnir. Ondan gözəl salatlar, şorbalar və ya kələm klyotekları hazırlamaq mümkündür.

Leafy beetroots contains highest amount of potassium among all vegetables

, , , , , ,