Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Ağ tərəvəzlər - infeksiyanın düşmənləri

Ağ tərəvəzlər bədənimizin sağlamlığını uyğun səviyyədə saxlamaqda böyük rol oynayır. Ən vacib təsirləri bunlardır:

  • antibakterial təsir
  • anti-iltihab təsiri
  • diastolik təsir
  • qanda yaxşə xolesterolun səviyyəsini tənzimləmək
  • bağırsaq funksiyalarının tənzimlənməsi

Ağ tərəvəzlər antioksidantlar, allisin, antibakterial reaksiyaları sürətləndirən maddələrinə görə dəyərlidir. Buna görə, viruslu və bakterial infeksiyaların, eləcə də astmanın simptomlarını yüngülləşdirir. Antioksidantların çox olmasına görə, onlar bağırsaq, döş və prostat xərçəngi riskini azaldır. Həmçinin, onlar hormon səviyyəsini balanslaşdırır və hormonal səbəbli xərçəng riskini azaldır. Ağ tərəvəzlərin ürək-damar sisteminə də faydalı təsirləri var. Onlar qandakı zərərli xolestrol səviyyəsini azaldır, hipertenziya və qan laxtalanmasının qarşısını alır. Bundan əlavə, bağırsaq fəaliyyətini effektiv olaraq tənzimləyir və yoğun bağırsaq poliplərinin formalaşmasının qarşısını alır.

Ağ qrupa aiddir:

  • sarımsaq
  • gül kələmi
  • ağ soğan
  • kəvər
  • kasnı
  • kartof

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Humus dip - ərəb qəlyanaltısı
Humus dip - ərəb qəlyanaltısı

Humus dip hazırlamasının resepti- pita və ya çips ilə süfrəyə verilir, qonaqlarınız üçün orijinal qəlyanaltı ola bilər.

6 nəfər 45 deq çox Asan
Puçero - ət qulyaşı
Puçero - ət qulyaşı

Puçero- İspan müstəmləkələri tərəfindən Argentinaya gətirilmiş bir yemək.

12 nəfər 45 deq çox Çətin
Qızardılmış pendir – "smazeny syr"
Qızardılmış pendir – "smazeny syr"

Çex mətbəxində məşhur və hazırlanması çox asan olan ləzzətli qızardılmış pendir resepti .

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Mayonez
Mayonez

Əsl adı mayonezli sous olan ama daha çox “mayonez” kimi bilinən Fransız sousu resepti.

4 nəfər 15-30 dəq Asan
Ağ tərəvəzlər - infeksiyanın düşmənləri

Ağ tərəvəzlər bədənimizin sağlamlığını uyğun səviyyədə saxlamaqda böyük rol oynayır. Ən vacib təsirləri bunlardır:

  • antibakterial təsir
  • anti-iltihab təsiri
  • diastolik təsir
  • qanda yaxşə xolesterolun səviyyəsini tənzimləmək
  • bağırsaq funksiyalarının tənzimlənməsi

Ağ tərəvəzlər antioksidantlar, allisin, antibakterial reaksiyaları sürətləndirən maddələrinə görə dəyərlidir. Buna görə, viruslu və bakterial infeksiyaların, eləcə də astmanın simptomlarını yüngülləşdirir. Antioksidantların çox olmasına görə, onlar bağırsaq, döş və prostat xərçəngi riskini azaldır. Həmçinin, onlar hormon səviyyəsini balanslaşdırır və hormonal səbəbli xərçəng riskini azaldır. Ağ tərəvəzlərin ürək-damar sisteminə də faydalı təsirləri var. Onlar qandakı zərərli xolestrol səviyyəsini azaldır, hipertenziya və qan laxtalanmasının qarşısını alır. Bundan əlavə, bağırsaq fəaliyyətini effektiv olaraq tənzimləyir və yoğun bağırsaq poliplərinin formalaşmasının qarşısını alır.

Ağ qrupa aiddir:

  • sarımsaq
  • gül kələmi
  • ağ soğan
  • kəvər
  • kasnı
  • kartof
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description