Ağ tərəvəzlər - infeksiyanın düşmənləri

Ağ tərəvəzlər bədənimizin sağlamlığını uyğun səviyyədə saxlamaqda böyük rol oynayır. Ən vacib təsirləri bunlardır:

  • antibakterial təsir
  • anti-iltihab təsiri
  • diastolik təsir
  • qanda yaxşə xolesterolun səviyyəsini tənzimləmək
  • bağırsaq funksiyalarının tənzimlənməsi

Ağ tərəvəzlər antioksidantlar, allisin, antibakterial reaksiyaları sürətləndirən maddələrinə görə dəyərlidir. Buna görə, viruslu və bakterial infeksiyaların, eləcə də astmanın simptomlarını yüngülləşdirir. Antioksidantların çox olmasına görə, onlar bağırsaq, döş və prostat xərçəngi riskini azaldır. Həmçinin, onlar hormon səviyyəsini balanslaşdırır və hormonal səbəbli xərçəng riskini azaldır. Ağ tərəvəzlərin ürək-damar sisteminə də faydalı təsirləri var. Onlar qandakı zərərli xolestrol səviyyəsini azaldır, hipertenziya və qan laxtalanmasının qarşısını alır. Bundan əlavə, bağırsaq fəaliyyətini effektiv olaraq tənzimləyir və yoğun bağırsaq poliplərinin formalaşmasının qarşısını alır.

Ağ qrupa aiddir:

  • sarımsaq
  • gül kələmi
  • ağ soğan
  • kəvər
  • kasnı
  • kartof

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Brokkolili çin əriştəsi
Brokkolili çin əriştəsi

Çin əriştəsi ve sousda brokkoli mükəmməl birləşmədir. Siz onu çox asan və tez hazırlamaqla, əsl çin dadı əldə edə bilərsiniz. Bu yemək müxtəlif ət məhsulları üçün əsas yemək ve ya qarnir kimi istifadə oluna bilər.

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Puçero - ət qulyaşı
Puçero - ət qulyaşı

Puçero- İspan müstəmləkələri tərəfindən Argentinaya gətirilmiş bir yemək.

12 nəfər 45 deq çox Çətin
Gaspaço - tərəvəz şorbası
Gaspaço - tərəvəz şorbası

Gaspaço- soyuq tərəvəz şorbasının resepti

6 nəfər 45 deq çox Asan
Koulslou salatı
Koulslou salatı

Koulslou salatı resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Ağ tərəvəzlər - infeksiyanın düşmənləri

Ağ tərəvəzlər bədənimizin sağlamlığını uyğun səviyyədə saxlamaqda böyük rol oynayır. Ən vacib təsirləri bunlardır:

  • antibakterial təsir
  • anti-iltihab təsiri
  • diastolik təsir
  • qanda yaxşə xolesterolun səviyyəsini tənzimləmək
  • bağırsaq funksiyalarının tənzimlənməsi

Ağ tərəvəzlər antioksidantlar, allisin, antibakterial reaksiyaları sürətləndirən maddələrinə görə dəyərlidir. Buna görə, viruslu və bakterial infeksiyaların, eləcə də astmanın simptomlarını yüngülləşdirir. Antioksidantların çox olmasına görə, onlar bağırsaq, döş və prostat xərçəngi riskini azaldır. Həmçinin, onlar hormon səviyyəsini balanslaşdırır və hormonal səbəbli xərçəng riskini azaldır. Ağ tərəvəzlərin ürək-damar sisteminə də faydalı təsirləri var. Onlar qandakı zərərli xolestrol səviyyəsini azaldır, hipertenziya və qan laxtalanmasının qarşısını alır. Bundan əlavə, bağırsaq fəaliyyətini effektiv olaraq tənzimləyir və yoğun bağırsaq poliplərinin formalaşmasının qarşısını alır.

Ağ qrupa aiddir:

  • sarımsaq
  • gül kələmi
  • ağ soğan
  • kəvər
  • kasnı
  • kartof
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description