Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Ağ tərəvəzlər - infeksiyanın düşmənləri

Ağ tərəvəzlər bədənimizin sağlamlığını uyğun səviyyədə saxlamaqda böyük rol oynayır. Ən vacib təsirləri bunlardır:

  • antibakterial təsir
  • anti-iltihab təsiri
  • diastolik təsir
  • qanda yaxşə xolesterolun səviyyəsini tənzimləmək
  • bağırsaq funksiyalarının tənzimlənməsi

Ağ tərəvəzlər antioksidantlar, allisin, antibakterial reaksiyaları sürətləndirən maddələrinə görə dəyərlidir. Buna görə, viruslu və bakterial infeksiyaların, eləcə də astmanın simptomlarını yüngülləşdirir. Antioksidantların çox olmasına görə, onlar bağırsaq, döş və prostat xərçəngi riskini azaldır. Həmçinin, onlar hormon səviyyəsini balanslaşdırır və hormonal səbəbli xərçəng riskini azaldır. Ağ tərəvəzlərin ürək-damar sisteminə də faydalı təsirləri var. Onlar qandakı zərərli xolestrol səviyyəsini azaldır, hipertenziya və qan laxtalanmasının qarşısını alır. Bundan əlavə, bağırsaq fəaliyyətini effektiv olaraq tənzimləyir və yoğun bağırsaq poliplərinin formalaşmasının qarşısını alır.

Ağ qrupa aiddir:

  • sarımsaq
  • gül kələmi
  • ağ soğan
  • kəvər
  • kasnı
  • kartof

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Ketbular - ət küftələri
Ketbular - ət küftələri

Ketublar ( ət küftəcikləri)- isveç mətbəxinin ənənəvi resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Toyuq ətli Sezar salatı
Toyuq ətli Sezar salatı

Sezar salatı resepti.

2 nəfər 30-45 dəq Asan
İspanaqlı və pendirli kiş
İspanaqlı və pendirli kiş

Yaz tərəvəzlərindən birinin - ispanağın üstünlük təşkil etdiyi məşhur piroq

4 nəfər 45 deq çox Çətin
Leço - ənənəvi macar yeməyi
Leço - ənənəvi macar yeməyi

Leço– bişirilmiş qırmızı bibər,pomidor və soğan ilə hazırlanır.

3 nəfər 30-45 dəq Asan
Ağ tərəvəzlər - infeksiyanın düşmənləri

Ağ tərəvəzlər bədənimizin sağlamlığını uyğun səviyyədə saxlamaqda böyük rol oynayır. Ən vacib təsirləri bunlardır:

  • antibakterial təsir
  • anti-iltihab təsiri
  • diastolik təsir
  • qanda yaxşə xolesterolun səviyyəsini tənzimləmək
  • bağırsaq funksiyalarının tənzimlənməsi

Ağ tərəvəzlər antioksidantlar, allisin, antibakterial reaksiyaları sürətləndirən maddələrinə görə dəyərlidir. Buna görə, viruslu və bakterial infeksiyaların, eləcə də astmanın simptomlarını yüngülləşdirir. Antioksidantların çox olmasına görə, onlar bağırsaq, döş və prostat xərçəngi riskini azaldır. Həmçinin, onlar hormon səviyyəsini balanslaşdırır və hormonal səbəbli xərçəng riskini azaldır. Ağ tərəvəzlərin ürək-damar sisteminə də faydalı təsirləri var. Onlar qandakı zərərli xolestrol səviyyəsini azaldır, hipertenziya və qan laxtalanmasının qarşısını alır. Bundan əlavə, bağırsaq fəaliyyətini effektiv olaraq tənzimləyir və yoğun bağırsaq poliplərinin formalaşmasının qarşısını alır.

Ağ qrupa aiddir:

  • sarımsaq
  • gül kələmi
  • ağ soğan
  • kəvər
  • kasnı
  • kartof
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description