Argentina raqulu balqabağı

Videoya baxın və bizimlə birlikdə xörək bişirin!

Qarğıdalını kasaya tökürük və mərcini əlavə edirik. İndi isə bizə orta, yetişmiş balqabaq lazımdır. Üstünü kəsirik, qaşıqla tumları və ləti çıxarırıq. Onun içinə və kəsilmiş yerinə kərə yağını sürtürük və bir saata sobaya qoyuruq. Balqabaq bişərkən kartofu iri parçalara kəsək. İndi isə bibəri nazik zolaqlara doğrayırıq. Həmçinin soğanı nazik halqalara, sarımsağı isə xırda doğrayırıq. İndi isə pomidorların qabığını soyaq, bunun üçün balaca kəsik edirik və üstünə qaynar su tökürük, indi qabıq çox asan soyulur. Pomidorları kublara doğrayırıq. İndi isə keşnişin yarpaqlarını ayırırıq. Dərin bir tava götürürük və onun içində bitki yağında soğan, sarımsaq və bibər qovururuq. İndi bura kartof, pomidor və kuraqa əlavə edirik, qarışdırırıq və qızardırıq. 5 dəqiqədən sonra zövqə görə duz qatırıq, ətirli keşniş tumu və zirə əlavə edirik, tərəvəzlərin üstünə su tökürük, qaynayana kimi qızdırırıq və daha 5 dəqiqə pörtlədirik. Raqunu balqabağın içinə qoyuruq, keşnişi əlavə edirik və mərci ilə qarğıdalını da əlavə edirik. İndi isə daha 5-7 dəqiqə pörtləmək lazımdır. Süfrəyə isti-isti veririk və ənənəvi Argentina resepti üzrə hazırlanmış dadlı və xeyirli Argentinasayağı raqulu balqabaq həzz alırıq.

Bu xörəyin hazırlanması üçün inqrediyentlərin siyahısı:

Argentina raqulu balqabağı


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Ratatuy - Fransadan tərəvəz yeməyi

Ratatuy - Fransadan tərəvəz yeməyi

Ratatuy- bütün dünyada tanınan tərəvəz yeməyi.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Qızardılmış pendir – "smazeny syr"

Qızardılmış pendir – "smazeny syr"

Çex mətbəxində məşhur və hazırlanması çox asan olan ləzzətli qızardılmış pendir resepti .

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Ketbular - ət küftələri

Ketbular - ət küftələri

Ketublar ( ət küftəcikləri)- isveç mətbəxinin ənənəvi resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Qundelsayağı blinçiklər

Qundelsayağı blinçiklər

Qundesayağı blinçiklərin resepti

3 nəfər 45 deq çox Orta
Argentina raqulu balqabağı

Videoya baxın və bizimlə birlikdə xörək bişirin!

Qarğıdalını kasaya tökürük və mərcini əlavə edirik. İndi isə bizə orta, yetişmiş balqabaq lazımdır. Üstünü kəsirik, qaşıqla tumları və ləti çıxarırıq. Onun içinə və kəsilmiş yerinə kərə yağını sürtürük və bir saata sobaya qoyuruq. Balqabaq bişərkən kartofu iri parçalara kəsək. İndi isə bibəri nazik zolaqlara doğrayırıq. Həmçinin soğanı nazik halqalara, sarımsağı isə xırda doğrayırıq. İndi isə pomidorların qabığını soyaq, bunun üçün balaca kəsik edirik və üstünə qaynar su tökürük, indi qabıq çox asan soyulur. Pomidorları kublara doğrayırıq. İndi isə keşnişin yarpaqlarını ayırırıq. Dərin bir tava götürürük və onun içində bitki yağında soğan, sarımsaq və bibər qovururuq. İndi bura kartof, pomidor və kuraqa əlavə edirik, qarışdırırıq və qızardırıq. 5 dəqiqədən sonra zövqə görə duz qatırıq, ətirli keşniş tumu və zirə əlavə edirik, tərəvəzlərin üstünə su tökürük, qaynayana kimi qızdırırıq və daha 5 dəqiqə pörtlədirik. Raqunu balqabağın içinə qoyuruq, keşnişi əlavə edirik və mərci ilə qarğıdalını da əlavə edirik. İndi isə daha 5-7 dəqiqə pörtləmək lazımdır. Süfrəyə isti-isti veririk və ənənəvi Argentina resepti üzrə hazırlanmış dadlı və xeyirli Argentinasayağı raqulu balqabaq həzz alırıq.

Bu xörəyin hazırlanması üçün inqrediyentlərin siyahısı:

Argentina raqulu balqabağı