Asiya mətbəxləri

Asiya mətbəxləri həqiqətən füsunkardır.  Asiya mətbəxi hər ölkədə mövcud olan mədəni ənənələrə,  inqrediyentlərin müxtəlifliyinə və onların birləşməsi nəticəsində alınan  qeyri-adi dad və qəribə ətirlərə əsaslanır. Həmçinin, Asiya mətbəxinə  bir çox dinlərin ənənələri təsir edib. Həmin dinlərə əsasən, qida tək bədəni yox, həmçinin ruhu qidalandırmalıdır. Asiya mətbəxinə aid olan xörəklərin ləzzəti onların böyük sülalərin kral süfrələrindən “gəlməsilə” izah olunur.

Təvəzlərdən düzəldilən incəsənət əsərləri

Tərəvəzlər və meyvələr üzərində naxışın açılması Çin, Koreya və Yapon mətbəxlərində tədbiq olunduğuna baxmayaraq, o, Tay mətbəxin istisası sayılır.  Tərəvəzlər və meyvələrdən düzəldilən füsunkar incəsənət əsərləri qonaqlıqlar və xüsusi tədbirlər zamanı süfrəyə verilir; onlar həmçinin kilsələrə hədiyyə kimi gətirilir.
 
 asian carving cooking

Düyü krallığı

Asiya mətbəxlərin içində ən popuyar olanlardan biri Çin mətbəxidir, daha dəqiq olsaq, Kanton mətbəxi. Çin mətbəxində əsas inqrediyentlər düyü, tərəvəzlər və soya hesab edilir. Düyü və ətdən başqa mətbəxlərlə müqayisədə daha az istifadə olunur.

Onlar … təyyarələrdən başqa hər şeyi yeyirlər

Çin mətbəxi bütün reqional mətbəxləri əhatə edir. Dunyanın müxtəlif nöqtələrində yerləşən Çin restoranlarında əsasən Kanton mətbəxi təklif edilir. Bu, o faktla bağlıdır ki, bütün dünyada Çin restoranlarını açanların siyahısında Kantonlular böyük əksəriyyət təşkil edir. Onların sayəsində, indi hər kəs bu mətbəxin müxtəlifliyini aydın göstərən atalar sözünün doğru olub-olmamasını yoxlaya bilər: “Kantonlular insanlardan başqa, iki ayaqlı hər şeyi, masalardan başqa dördayaqlı hər şeyi və təyyarələrdən başqa iki qanadlı hər şeyi yeyirlər”.

 Recipes for Health Asian Pasta
 

Etiket qaydaları

Çin mətbəxinin masa etiket qaydalarının vacib elementi yemək qaydasıdır. Çində yeməyi səsli şəkildə, iştahalı yeyirlər. Yaponiyada çubuqları istifadə etməklə, spaqettini götürüb, səssiz şəkildə yeyirlər. Müdrik adam belə deyərdi: “Əgər müəyyən yeməyin necə yemək lazım olduğunu dəqiq bilmirsən, ətrafında olan adamların etdikləri səsə gülaq as”.

Yaponiya balaca qutuda

Yaponiya üçün səciyyəvi olan xörək “bento” adlanır. O, balaca ayırmaları olan düzbucaqlı qutuya gözəl şəkildə düzülən soyuq xörəkləri nəzərdə tutur. Bentoya qoyulan yeməkərin sırasında suşi, düyü, bişirilmiş balıq, souslu tərəvəzlər, meyvə tikələri var. Yaponlılar bentonu pikniklərə, səyahətlərə götürürlər; o, fastfudu əvəz edir.  Ənənəvi olaraq, qadın həyat yoldaşını işə yola salanda, onun üçün bento hazırlayır.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Proşuttolu, qaymaqlı noxud şorbası

Proşuttolu, qaymaqlı noxud şorbası

Yemək isti halda süfrəyə verilir, qaymaqlı noxud şorbası - bütün ailə üçün sağlam ləzzətdir!

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Qızardılmış pendir – "smazeny syr"

Qızardılmış pendir – "smazeny syr"

Çex mətbəxində məşhur və hazırlanması çox asan olan ləzzətli qızardılmış pendir resepti .

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Kalalaatikko– balıq zapekankası

Kalalaatikko– balıq zapekankası

Kalalaatikko-Finlandiya mətbəxinə aid olan balıq zapekanka resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Humus dip - ərəb qəlyanaltısı

Humus dip - ərəb qəlyanaltısı

Humus dip hazırlamasının resepti- pita və ya çips ilə süfrəyə verilir, qonaqlarınız üçün orijinal qəlyanaltı ola bilər.

6 nəfər 45 deq çox Asan
Asiya mətbəxləri

Asiya mətbəxləri həqiqətən füsunkardır.  Asiya mətbəxi hər ölkədə mövcud olan mədəni ənənələrə,  inqrediyentlərin müxtəlifliyinə və onların birləşməsi nəticəsində alınan  qeyri-adi dad və qəribə ətirlərə əsaslanır. Həmçinin, Asiya mətbəxinə  bir çox dinlərin ənənələri təsir edib. Həmin dinlərə əsasən, qida tək bədəni yox, həmçinin ruhu qidalandırmalıdır. Asiya mətbəxinə aid olan xörəklərin ləzzəti onların böyük sülalərin kral süfrələrindən “gəlməsilə” izah olunur.

Təvəzlərdən düzəldilən incəsənət əsərləri

Tərəvəzlər və meyvələr üzərində naxışın açılması Çin, Koreya və Yapon mətbəxlərində tədbiq olunduğuna baxmayaraq, o, Tay mətbəxin istisası sayılır.  Tərəvəzlər və meyvələrdən düzəldilən füsunkar incəsənət əsərləri qonaqlıqlar və xüsusi tədbirlər zamanı süfrəyə verilir; onlar həmçinin kilsələrə hədiyyə kimi gətirilir.
 
 asian carving cooking

Düyü krallığı

Asiya mətbəxlərin içində ən popuyar olanlardan biri Çin mətbəxidir, daha dəqiq olsaq, Kanton mətbəxi. Çin mətbəxində əsas inqrediyentlər düyü, tərəvəzlər və soya hesab edilir. Düyü və ətdən başqa mətbəxlərlə müqayisədə daha az istifadə olunur.

Onlar … təyyarələrdən başqa hər şeyi yeyirlər

Çin mətbəxi bütün reqional mətbəxləri əhatə edir. Dunyanın müxtəlif nöqtələrində yerləşən Çin restoranlarında əsasən Kanton mətbəxi təklif edilir. Bu, o faktla bağlıdır ki, bütün dünyada Çin restoranlarını açanların siyahısında Kantonlular böyük əksəriyyət təşkil edir. Onların sayəsində, indi hər kəs bu mətbəxin müxtəlifliyini aydın göstərən atalar sözünün doğru olub-olmamasını yoxlaya bilər: “Kantonlular insanlardan başqa, iki ayaqlı hər şeyi, masalardan başqa dördayaqlı hər şeyi və təyyarələrdən başqa iki qanadlı hər şeyi yeyirlər”.

 Recipes for Health Asian Pasta
 

Etiket qaydaları

Çin mətbəxinin masa etiket qaydalarının vacib elementi yemək qaydasıdır. Çində yeməyi səsli şəkildə, iştahalı yeyirlər. Yaponiyada çubuqları istifadə etməklə, spaqettini götürüb, səssiz şəkildə yeyirlər. Müdrik adam belə deyərdi: “Əgər müəyyən yeməyin necə yemək lazım olduğunu dəqiq bilmirsən, ətrafında olan adamların etdikləri səsə gülaq as”.

Yaponiya balaca qutuda

Yaponiya üçün səciyyəvi olan xörək “bento” adlanır. O, balaca ayırmaları olan düzbucaqlı qutuya gözəl şəkildə düzülən soyuq xörəkləri nəzərdə tutur. Bentoya qoyulan yeməkərin sırasında suşi, düyü, bişirilmiş balıq, souslu tərəvəzlər, meyvə tikələri var. Yaponlılar bentonu pikniklərə, səyahətlərə götürürlər; o, fastfudu əvəz edir.  Ənənəvi olaraq, qadın həyat yoldaşını işə yola salanda, onun üçün bento hazırlayır.