Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Bənövşəyi tərəvəzlər - antioksidantların zəngin mənbəyi

Bənövşəyi rəng kimi antosiyanin - güclü antioksidant xüsusiyyətləri olan təbii rənglərdən əmələ gəlir. Bu rəng qrupunun ən vacib xüsusiyyətləri bunlardır:

  • qan təzyiqinin azaldılması
  • diabetin qarşısının alınması
  • azad radikalların tutulması
  • Parkinson, Altshaymer və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinin qarşısının alınması
  • görmənin inkişafı

 

Bənövşəyi qida antioksidantlarla zəngindir. Hüceyrələri yaxşı vəziyyətdə saxlamaq üçün onları yaxşı qidalandırmaq və oksigenləşdirmək vacibdir. Azad radikallar hücum edə bilir və hüceyrələri zədələyir, zədəli membranlar isə metabolizmi tamamlaya bilmir. Antioksidantlar birbaşa azad radikalları bədənimizdən təmizləyərək, hüceyrələrin sağlam olmasını və bunun nəticəsində orqanların yaxşı vəziyyətdə qalmasını təmin edirlər. Antosiyaninin (tərəvəzlərə bənövşəyi rəngi verən maddə) iltihaba qarşı effektlidir, trombositlərin yığılmasını əngəlləyir və qan kapilyarlarını qüvvətləndirir. Onlar gözlərin qorunmasında da çox qiymətlidir. Son tədqiqatlar göstərir ki, bənövşəyi meyvə və tərəvəzlərin yeyilməsi Altshaymer, Parkinson və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinə qarşı müsbət rol oynayır.

Bənövşəyi məhsullara aiddir:

  • qırmızı soğan
  • çuğundur
  • badımcan
  • qırmızı lobya
  • qırmızı kələm

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Pomidoru və şüyüdlü yaşıl lobya
Pomidoru və şüyüdlü yaşıl lobya

Bol şüyüd və sarımsaqlı isti lobyalı yemək! Çox sadə və dadlı. Süfrəyə həm qəlyanaltı, həm də əsas yemək kimi verilə bilər.

2 nəfər 15-30 dəq Asan
Donuz ətli yaşıl paxlalar
Donuz ətli yaşıl paxlalar

Biz erməni mətbəxinə daxil olduq və ət, bulqur və ədviyyatla birlikdə bişirilmiş yaşıl paxlalar dadlı və doyurucu yeməkdir.

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi
Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi

Empanadas- mal əti hazırlanan və piydə qızardılmış Argentinanın iri düşbərəsi

8 nəfər 45 deq çox Orta
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat

Möhtəşəm yay yeməyi

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Bənövşəyi tərəvəzlər - antioksidantların zəngin mənbəyi

Bənövşəyi rəng kimi antosiyanin - güclü antioksidant xüsusiyyətləri olan təbii rənglərdən əmələ gəlir. Bu rəng qrupunun ən vacib xüsusiyyətləri bunlardır:

  • qan təzyiqinin azaldılması
  • diabetin qarşısının alınması
  • azad radikalların tutulması
  • Parkinson, Altshaymer və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinin qarşısının alınması
  • görmənin inkişafı

 

Bənövşəyi qida antioksidantlarla zəngindir. Hüceyrələri yaxşı vəziyyətdə saxlamaq üçün onları yaxşı qidalandırmaq və oksigenləşdirmək vacibdir. Azad radikallar hücum edə bilir və hüceyrələri zədələyir, zədəli membranlar isə metabolizmi tamamlaya bilmir. Antioksidantlar birbaşa azad radikalları bədənimizdən təmizləyərək, hüceyrələrin sağlam olmasını və bunun nəticəsində orqanların yaxşı vəziyyətdə qalmasını təmin edirlər. Antosiyaninin (tərəvəzlərə bənövşəyi rəngi verən maddə) iltihaba qarşı effektlidir, trombositlərin yığılmasını əngəlləyir və qan kapilyarlarını qüvvətləndirir. Onlar gözlərin qorunmasında da çox qiymətlidir. Son tədqiqatlar göstərir ki, bənövşəyi meyvə və tərəvəzlərin yeyilməsi Altshaymer, Parkinson və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinə qarşı müsbət rol oynayır.

Bənövşəyi məhsullara aiddir:

  • qırmızı soğan
  • çuğundur
  • badımcan
  • qırmızı lobya
  • qırmızı kələm
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description