Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Bənövşəyi tərəvəzlər - antioksidantların zəngin mənbəyi

Bənövşəyi rəng kimi antosiyanin - güclü antioksidant xüsusiyyətləri olan təbii rənglərdən əmələ gəlir. Bu rəng qrupunun ən vacib xüsusiyyətləri bunlardır:

  • qan təzyiqinin azaldılması
  • diabetin qarşısının alınması
  • azad radikalların tutulması
  • Parkinson, Altshaymer və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinin qarşısının alınması
  • görmənin inkişafı

 

Bənövşəyi qida antioksidantlarla zəngindir. Hüceyrələri yaxşı vəziyyətdə saxlamaq üçün onları yaxşı qidalandırmaq və oksigenləşdirmək vacibdir. Azad radikallar hücum edə bilir və hüceyrələri zədələyir, zədəli membranlar isə metabolizmi tamamlaya bilmir. Antioksidantlar birbaşa azad radikalları bədənimizdən təmizləyərək, hüceyrələrin sağlam olmasını və bunun nəticəsində orqanların yaxşı vəziyyətdə qalmasını təmin edirlər. Antosiyaninin (tərəvəzlərə bənövşəyi rəngi verən maddə) iltihaba qarşı effektlidir, trombositlərin yığılmasını əngəlləyir və qan kapilyarlarını qüvvətləndirir. Onlar gözlərin qorunmasında da çox qiymətlidir. Son tədqiqatlar göstərir ki, bənövşəyi meyvə və tərəvəzlərin yeyilməsi Altshaymer, Parkinson və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinə qarşı müsbət rol oynayır.

Bənövşəyi məhsullara aiddir:

  • qırmızı soğan
  • çuğundur
  • badımcan
  • qırmızı lobya
  • qırmızı kələm

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Mi krob - işə yemək
Mi krob - işə yemək

Mi krob- qızardılmış Tay əriştəsi yeməyi

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Dxal– şorba-püre
Dxal– şorba-püre

Dxal- fərqli növ paxlalılardan bişirilən püre şorbsıdır.Şorbanın tərkibində lobya,noxud,mərci və hint ədvalar var.

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Tərəvəz salatı
Tərəvəz salatı

Polşalılar tərəfindən sevilən məşhur tərəvəz salatı.

6 nəfər 45 deq çox Asan
Leço - ənənəvi macar yeməyi
Leço - ənənəvi macar yeməyi

Leço– bişirilmiş qırmızı bibər,pomidor və soğan ilə hazırlanır.

3 nəfər 30-45 dəq Asan
Bənövşəyi tərəvəzlər - antioksidantların zəngin mənbəyi

Bənövşəyi rəng kimi antosiyanin - güclü antioksidant xüsusiyyətləri olan təbii rənglərdən əmələ gəlir. Bu rəng qrupunun ən vacib xüsusiyyətləri bunlardır:

  • qan təzyiqinin azaldılması
  • diabetin qarşısının alınması
  • azad radikalların tutulması
  • Parkinson, Altshaymer və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinin qarşısının alınması
  • görmənin inkişafı

 

Bənövşəyi qida antioksidantlarla zəngindir. Hüceyrələri yaxşı vəziyyətdə saxlamaq üçün onları yaxşı qidalandırmaq və oksigenləşdirmək vacibdir. Azad radikallar hücum edə bilir və hüceyrələri zədələyir, zədəli membranlar isə metabolizmi tamamlaya bilmir. Antioksidantlar birbaşa azad radikalları bədənimizdən təmizləyərək, hüceyrələrin sağlam olmasını və bunun nəticəsində orqanların yaxşı vəziyyətdə qalmasını təmin edirlər. Antosiyaninin (tərəvəzlərə bənövşəyi rəngi verən maddə) iltihaba qarşı effektlidir, trombositlərin yığılmasını əngəlləyir və qan kapilyarlarını qüvvətləndirir. Onlar gözlərin qorunmasında da çox qiymətlidir. Son tədqiqatlar göstərir ki, bənövşəyi meyvə və tərəvəzlərin yeyilməsi Altshaymer, Parkinson və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinə qarşı müsbət rol oynayır.

Bənövşəyi məhsullara aiddir:

  • qırmızı soğan
  • çuğundur
  • badımcan
  • qırmızı lobya
  • qırmızı kələm
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description