Bənövşəyi tərəvəzlər - antioksidantların zəngin mənbəyi

Bənövşəyi rəng kimi antosiyanin - güclü antioksidant xüsusiyyətləri olan təbii rənglərdən əmələ gəlir. Bu rəng qrupunun ən vacib xüsusiyyətləri bunlardır:

  • qan təzyiqinin azaldılması
  • diabetin qarşısının alınması
  • azad radikalların tutulması
  • Parkinson, Altshaymer və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinin qarşısının alınması
  • görmənin inkişafı

 

Bənövşəyi qida antioksidantlarla zəngindir. Hüceyrələri yaxşı vəziyyətdə saxlamaq üçün onları yaxşı qidalandırmaq və oksigenləşdirmək vacibdir. Azad radikallar hücum edə bilir və hüceyrələri zədələyir, zədəli membranlar isə metabolizmi tamamlaya bilmir. Antioksidantlar birbaşa azad radikalları bədənimizdən təmizləyərək, hüceyrələrin sağlam olmasını və bunun nəticəsində orqanların yaxşı vəziyyətdə qalmasını təmin edirlər. Antosiyaninin (tərəvəzlərə bənövşəyi rəngi verən maddə) iltihaba qarşı effektlidir, trombositlərin yığılmasını əngəlləyir və qan kapilyarlarını qüvvətləndirir. Onlar gözlərin qorunmasında da çox qiymətlidir. Son tədqiqatlar göstərir ki, bənövşəyi meyvə və tərəvəzlərin yeyilməsi Altshaymer, Parkinson və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinə qarşı müsbət rol oynayır.

Bənövşəyi məhsullara aiddir:

  • qırmızı soğan
  • çuğundur
  • badımcan
  • qırmızı lobya
  • qırmızı kələm

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Makaron və tunes ilə Meksika salatı

Makaron və tunes ilə Meksika salatı

Təkrarolunmaz dada malik faydalı və doyumlu salat

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Burrito - aclığınızı yatırdacaq yemək

Burrito - aclığınızı yatırdacaq yemək

Meksika mətbəxini sevənləri ən favorit yeməyi - burrito resepti.

12 nəfər 45 deq çox Orta
Marinada qoyulmuş qızılbalıq

Marinada qoyulmuş qızılbalıq

Mərci sousu ilə marinada qoyulmuş qızılbalığın resepti

3 nəfər 45 deq çox Orta
Təzə şampinyonlardan salat

Təzə şampinyonlardan salat

Bu gözəl yemək sizi enerji və sevinclə dolduracaq.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Bənövşəyi tərəvəzlər - antioksidantların zəngin mənbəyi

Bənövşəyi rəng kimi antosiyanin - güclü antioksidant xüsusiyyətləri olan təbii rənglərdən əmələ gəlir. Bu rəng qrupunun ən vacib xüsusiyyətləri bunlardır:

  • qan təzyiqinin azaldılması
  • diabetin qarşısının alınması
  • azad radikalların tutulması
  • Parkinson, Altshaymer və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinin qarşısının alınması
  • görmənin inkişafı

 

Bənövşəyi qida antioksidantlarla zəngindir. Hüceyrələri yaxşı vəziyyətdə saxlamaq üçün onları yaxşı qidalandırmaq və oksigenləşdirmək vacibdir. Azad radikallar hücum edə bilir və hüceyrələri zədələyir, zədəli membranlar isə metabolizmi tamamlaya bilmir. Antioksidantlar birbaşa azad radikalları bədənimizdən təmizləyərək, hüceyrələrin sağlam olmasını və bunun nəticəsində orqanların yaxşı vəziyyətdə qalmasını təmin edirlər. Antosiyaninin (tərəvəzlərə bənövşəyi rəngi verən maddə) iltihaba qarşı effektlidir, trombositlərin yığılmasını əngəlləyir və qan kapilyarlarını qüvvətləndirir. Onlar gözlərin qorunmasında da çox qiymətlidir. Son tədqiqatlar göstərir ki, bənövşəyi meyvə və tərəvəzlərin yeyilməsi Altshaymer, Parkinson və çoxsaylı skleroz xəstəliklərinə qarşı müsbət rol oynayır.

Bənövşəyi məhsullara aiddir:

  • qırmızı soğan
  • çuğundur
  • badımcan
  • qırmızı lobya
  • qırmızı kələm