Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Bibərlərin acılıq şkalası

Bibərlərin acılığının ölçülməsi

Bibərlər skovill vahidi ilə hesablanır. Şkalanın aşağısı sıfırla başlayır - bu standart dolma bibəridir. Şkala 1000,000 skovill ilə tamamlanır ki, bu da Hindistandan olan “bhut jolokia bibəri”nə aiddir. Onun acılığı o qədər çoxdur ki, Hindistan ordusu izdihamı dağıtmaq və terroristlərlə döyüşmək üçün ilk dəfə olaraq ondan qumbaralarda istifadə etmişdir. Acılıq nisbəti özlüyündə acını hiss etmək səviyyəsi ilə müəyyən olunur. Sıfır acını hiss etməmək mənasını verir. 1,000,000 isə aydındır ki, acıya dözə bilməməkdir. Bu acını yaradan kimyəvi maddələr kapsaisin adlanır. Dr. Wilbur Scoville 1912-ci ildə ekstensiv eksperimentlərindən sonra ölçmə metoduna öz adını vermişdir. O ilkin bazanı 5 dad testerində sınaqdan keçirə bildiyi bütün bibərlərə əsasən müəyyənləşdirmişdir. Bu testerlər yüksək göstəricilərin həvəskarı deyildi.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Pizza bütün dünyada sevilən yemək
Pizza bütün dünyada sevilən yemək

Bolqar bibərli kiçik pizza resepti. Pizza xəmiri resepti öz uzun tarixi var.

2 nəfər 45 deq çox Orta
Gaspaço - tərəvəz şorbası
Gaspaço - tərəvəz şorbası

Gaspaço- soyuq tərəvəz şorbasının resepti

6 nəfər 45 deq çox Asan
Brokkolili çin əriştəsi
Brokkolili çin əriştəsi

Çin əriştəsi ve sousda brokkoli mükəmməl birləşmədir. Siz onu çox asan və tez hazırlamaqla, əsl çin dadı əldə edə bilərsiniz. Bu yemək müxtəlif ət məhsulları üçün əsas yemək ve ya qarnir kimi istifadə oluna bilər.

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Hindistansayağı karri toyuğu
Hindistansayağı karri toyuğu

Kari sousunda hindsayağı toyuğunun resepti

4 nəfər 45 deq çox Asan
Bibərlərin acılıq şkalası

Bibərlərin acılığının ölçülməsi

Bibərlər skovill vahidi ilə hesablanır. Şkalanın aşağısı sıfırla başlayır - bu standart dolma bibəridir. Şkala 1000,000 skovill ilə tamamlanır ki, bu da Hindistandan olan “bhut jolokia bibəri”nə aiddir. Onun acılığı o qədər çoxdur ki, Hindistan ordusu izdihamı dağıtmaq və terroristlərlə döyüşmək üçün ilk dəfə olaraq ondan qumbaralarda istifadə etmişdir. Acılıq nisbəti özlüyündə acını hiss etmək səviyyəsi ilə müəyyən olunur. Sıfır acını hiss etməmək mənasını verir. 1,000,000 isə aydındır ki, acıya dözə bilməməkdir. Bu acını yaradan kimyəvi maddələr kapsaisin adlanır. Dr. Wilbur Scoville 1912-ci ildə ekstensiv eksperimentlərindən sonra ölçmə metoduna öz adını vermişdir. O ilkin bazanı 5 dad testerində sınaqdan keçirə bildiyi bütün bibərlərə əsasən müəyyənləşdirmişdir. Bu testerlər yüksək göstəricilərin həvəskarı deyildi.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description