Bibərlərin acılıq şkalası

Bibərlərin acılığının ölçülməsi

Bibərlər skovill vahidi ilə hesablanır. Şkalanın aşağısı sıfırla başlayır - bu standart dolma bibəridir. Şkala 1000,000 skovill ilə tamamlanır ki, bu da Hindistandan olan “bhut jolokia bibəri”nə aiddir. Onun acılığı o qədər çoxdur ki, Hindistan ordusu izdihamı dağıtmaq və terroristlərlə döyüşmək üçün ilk dəfə olaraq ondan qumbaralarda istifadə etmişdir. Acılıq nisbəti özlüyündə acını hiss etmək səviyyəsi ilə müəyyən olunur. Sıfır acını hiss etməmək mənasını verir. 1,000,000 isə aydındır ki, acıya dözə bilməməkdir. Bu acını yaradan kimyəvi maddələr kapsaisin adlanır. Dr. Wilbur Scoville 1912-ci ildə ekstensiv eksperimentlərindən sonra ölçmə metoduna öz adını vermişdir. O ilkin bazanı 5 dad testerində sınaqdan keçirə bildiyi bütün bibərlərə əsasən müəyyənləşdirmişdir. Bu testerlər yüksək göstəricilərin həvəskarı deyildi.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Sarımsaqlı baqet
Sarımsaqlı baqet

Рendir və şərabın yanına əla əlavə olan sarımsaqlı baqet resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər
Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər

Birçox Latin Amerika ölkələrində və İspanyada Alfaxores adı ilə şirniyyat görə bilərsiniz, lakin reseptlər tamamilə fərqlənir.

20 nəfər 45 deq çox Orta
Ayntopf - tam nahar
Ayntopf - tam nahar

Almanca "bir qazan" mənasında olan "Ayntopf" yeməyi çox qidalandırıcı və doyumlu bir yeməktir.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Kartoffelsalat – alman kartof salatı
Kartoffelsalat – alman kartof salatı

Bu yeməyin əsası kartofdur; onun tərkibində bütün növ inqrediyent var, o cümlədən bekon, soğan, pomidor, yaşıl noxud, yumurta, qarğıdalı və hətta portağallar.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Bibərlərin acılıq şkalası

Bibərlərin acılığının ölçülməsi

Bibərlər skovill vahidi ilə hesablanır. Şkalanın aşağısı sıfırla başlayır - bu standart dolma bibəridir. Şkala 1000,000 skovill ilə tamamlanır ki, bu da Hindistandan olan “bhut jolokia bibəri”nə aiddir. Onun acılığı o qədər çoxdur ki, Hindistan ordusu izdihamı dağıtmaq və terroristlərlə döyüşmək üçün ilk dəfə olaraq ondan qumbaralarda istifadə etmişdir. Acılıq nisbəti özlüyündə acını hiss etmək səviyyəsi ilə müəyyən olunur. Sıfır acını hiss etməmək mənasını verir. 1,000,000 isə aydındır ki, acıya dözə bilməməkdir. Bu acını yaradan kimyəvi maddələr kapsaisin adlanır. Dr. Wilbur Scoville 1912-ci ildə ekstensiv eksperimentlərindən sonra ölçmə metoduna öz adını vermişdir. O ilkin bazanı 5 dad testerində sınaqdan keçirə bildiyi bütün bibərlərə əsasən müəyyənləşdirmişdir. Bu testerlər yüksək göstəricilərin həvəskarı deyildi.