This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Bibərlərin acılıq şkalası

Bibərlərin acılığının ölçülməsi

Bibərlər skovill vahidi ilə hesablanır. Şkalanın aşağısı sıfırla başlayır - bu standart dolma bibəridir. Şkala 1000,000 skovill ilə tamamlanır ki, bu da Hindistandan olan “bhut jolokia bibəri”nə aiddir. Onun acılığı o qədər çoxdur ki, Hindistan ordusu izdihamı dağıtmaq və terroristlərlə döyüşmək üçün ilk dəfə olaraq ondan qumbaralarda istifadə etmişdir. Acılıq nisbəti özlüyündə acını hiss etmək səviyyəsi ilə müəyyən olunur. Sıfır acını hiss etməmək mənasını verir. 1,000,000 isə aydındır ki, acıya dözə bilməməkdir. Bu acını yaradan kimyəvi maddələr kapsaisin adlanır. Dr. Wilbur Scoville 1912-ci ildə ekstensiv eksperimentlərindən sonra ölçmə metoduna öz adını vermişdir. O ilkin bazanı 5 dad testerində sınaqdan keçirə bildiyi bütün bibərlərə əsasən müəyyənləşdirmişdir. Bu testerlər yüksək göstəricilərin həvəskarı deyildi.


Recipes that might interest you

Gaspaço - tərəvəz şorbası
Gaspaço - tərəvəz şorbası

Gaspaço- soyuq tərəvəz şorbasının resepti

6 persons over 45 min Easy
Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat
Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat

Pomidor və soğanlı qızardılmış badımcan resepti

8 persons over 45 min Medium
Təzə şüyüdlü və bekonlu yaşıl noxud
Təzə şüyüdlü və bekonlu yaşıl noxud

Ənənəvi dada malik ləzzətli yemək

2 persons 30-45 min Easy
Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq
Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq

Sizin zövqünüzü oxşayacaq dadlı yemək

2 persons 30-45 min Hard
Bibərlərin acılıq şkalası

Bibərlərin acılığının ölçülməsi

Bibərlər skovill vahidi ilə hesablanır. Şkalanın aşağısı sıfırla başlayır - bu standart dolma bibəridir. Şkala 1000,000 skovill ilə tamamlanır ki, bu da Hindistandan olan “bhut jolokia bibəri”nə aiddir. Onun acılığı o qədər çoxdur ki, Hindistan ordusu izdihamı dağıtmaq və terroristlərlə döyüşmək üçün ilk dəfə olaraq ondan qumbaralarda istifadə etmişdir. Acılıq nisbəti özlüyündə acını hiss etmək səviyyəsi ilə müəyyən olunur. Sıfır acını hiss etməmək mənasını verir. 1,000,000 isə aydındır ki, acıya dözə bilməməkdir. Bu acını yaradan kimyəvi maddələr kapsaisin adlanır. Dr. Wilbur Scoville 1912-ci ildə ekstensiv eksperimentlərindən sonra ölçmə metoduna öz adını vermişdir. O ilkin bazanı 5 dad testerində sınaqdan keçirə bildiyi bütün bibərlərə əsasən müəyyənləşdirmişdir. Bu testerlər yüksək göstəricilərin həvəskarı deyildi.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description