Nə zaman bişirməli və ya buğa verməli?

Qaynatma üsulu 100 °C-də aparılır. Bunun üçün qidanı qaynayan suya atırıq. Buğa verilən qidalar su ilə təmasda olmamalıdır, ondan ən az 5-6 sm yuxarıda olmalıdır. Bütün proses 120 °C-də aparılır. Qaynatmadan fərqli olaraq, buğa verilərkən qidalara duz əlavə edilməməlidir, çünki çox duzlu ola bilər. Əvəzinə təzə və ya qurudulmuş ədviyyatlardan istifadə edə bilərik. Daha yaxşı dad üçün suya bir qədər təzə ədviyyat budaqcığı və ya kub formalı ata bilərik.

Buğa verilmiş və ya qaynadılmış tərəvəzlər salatlar, suplar və ya yeməklər üçün istifadə oluna bilər. Tərəvəzi qaynatdıqdan sonra, onun suyunu su və ya souslar üçün istifadə etmək olar. Bu suyu hazırlanmadan dərhal sonra istifadə etməyə məcbur deyilik. Onu qaba süzə bilər, soyuducuya qoyub sonra üçün saxlaya bilərik.

Nə zaman bişirməli və ya buğa verməli?

Öz souslarınız və suplarınız üçün qarışığı yazın.

Əylənin və hazırlayın:

Bişirmənin və buxara verməyin sirləri

Qaynatma və buğa vermə zamanı C vitaminin itirilməsi


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Dxal– şorba-püre
Dxal– şorba-püre

Dxal- fərqli növ paxlalılardan bişirilən püre şorbsıdır.Şorbanın tərkibində lobya,noxud,mərci və hint ədvalar var.

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Sarımsaqlı baqet
Sarımsaqlı baqet

Рendir və şərabın yanına əla əlavə olan sarımsaqlı baqet resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Toyuq ətli Sezar salatı
Toyuq ətli Sezar salatı

Sezar salatı resepti.

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Təzə şampinyonlardan salat
Təzə şampinyonlardan salat

Bu gözəl yemək sizi enerji və sevinclə dolduracaq.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Nə zaman bişirməli və ya buğa verməli?

Qaynatma üsulu 100 °C-də aparılır. Bunun üçün qidanı qaynayan suya atırıq. Buğa verilən qidalar su ilə təmasda olmamalıdır, ondan ən az 5-6 sm yuxarıda olmalıdır. Bütün proses 120 °C-də aparılır. Qaynatmadan fərqli olaraq, buğa verilərkən qidalara duz əlavə edilməməlidir, çünki çox duzlu ola bilər. Əvəzinə təzə və ya qurudulmuş ədviyyatlardan istifadə edə bilərik. Daha yaxşı dad üçün suya bir qədər təzə ədviyyat budaqcığı və ya kub formalı ata bilərik.

Buğa verilmiş və ya qaynadılmış tərəvəzlər salatlar, suplar və ya yeməklər üçün istifadə oluna bilər. Tərəvəzi qaynatdıqdan sonra, onun suyunu su və ya souslar üçün istifadə etmək olar. Bu suyu hazırlanmadan dərhal sonra istifadə etməyə məcbur deyilik. Onu qaba süzə bilər, soyuducuya qoyub sonra üçün saxlaya bilərik.

Nə zaman bişirməli və ya buğa verməli?

Öz souslarınız və suplarınız üçün qarışığı yazın.

Əylənin və hazırlayın:

Bişirmənin və buxara verməyin sirləri

Qaynatma və buğa vermə zamanı C vitaminin itirilməsi

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description