Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Brokkolinin sağlamlıq üçün faydası

Yaşıl gül kələmi və ya sapşəkilli kələm də adlandırılan brokkoli A,K,C,B vitaminlərinin və fol turşusunun dəyərli mənbəyidir. Həmçinin, brokkoli kalium, kalsium, dəmir, fosfor, selenium və maqnezium kimi insan bədəninə xeyirli mineral duzlardan ibarətdir.

Brokkoli - xərçəngə qarşı mübarizə

Tərəvəzlərin sıralamasında, brokoli xərçənglə mübarizə edən tərəvəz kateqoriyasında ən yüksək yer tutur. Bu tərəvəz, gidaları  çiynəmə sırasında əmələ gələn, antioksidan xüsusiyyətlərə sahip bir kimyəvi madde olan zəngin bir sülforafan mənbəyidirBundan əlavə, sulforafan, bədəndə olan hər cür üzvi tullantılarını məhv etmək qabiliyyətini artıran fermentlərin sayını artırır. Brokkolinin müntəzəm istifadəsi zamanı,  kanserojenlərin və  benzene və akrolein ( onlar bizim DNT-yə həmişəlik zərər verə bilər) kimi ağciyər gıcıqlandırıcıların insan bədənindən aradan qaldırılmasında  əhəmiyyətli rolu sübut olunmuştur. Brokoli içərisində olan boyalar beta-karoten və xlorofil də daxil olmaqla antitümör xüsusiyyətlərinə malikdir.

Brokkoli diabetiklər üçün tövsiyyə olunur

Brokkoli diabet xəstələri üçün tövsiyyə olunur. Bu tərəvəz, insan bədənindəki bütün hüceyrələrə qlükozanı daşımağa kömək edən hormon- insulinə bənzər xromla zəngindir. Ona görə də, bu element, insulin istehsalında məsul olan orqan- mədəaltı vəzinin düzgün işləməsinə təsir edir.

Brokkoli və qan dövranı sistemi

Brokkolinin tərkibindəki K vitamini kalsiumun absorbsiyasında mühüm rol oynayır və bədəndə qan laxtalanması riskini azaldır. Bundan əlavə, brokkoli bitkisi anemiyadan əziyyət çəkən insanlar üçün nəzərdə tutulan pəhrizlərin dəyərli inqredientidir. O, dəmir, fol turşusu və bədəndə yeni qırmızı qan hüceyrələrinin yaradılmasında məsul olan B vitaminin mənbəyidir.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Sarımsaqlı baqet
Sarımsaqlı baqet

Рendir və şərabın yanına əla əlavə olan sarımsaqlı baqet resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous

Cacık resepti- zeytun yağı, sarımsaq, duz və istiot əlavə edilərək, yoğurt və təzə xiyar ilə hazırlanan sous

6 nəfər 30-45 dəq Asan
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat

Möhtəşəm yay yeməyi

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Pomidoru və şüyüdlü yaşıl lobya
Pomidoru və şüyüdlü yaşıl lobya

Bol şüyüd və sarımsaqlı isti lobyalı yemək! Çox sadə və dadlı. Süfrəyə həm qəlyanaltı, həm də əsas yemək kimi verilə bilər.

2 nəfər 15-30 dəq Asan
Brokkolinin sağlamlıq üçün faydası

Yaşıl gül kələmi və ya sapşəkilli kələm də adlandırılan brokkoli A,K,C,B vitaminlərinin və fol turşusunun dəyərli mənbəyidir. Həmçinin, brokkoli kalium, kalsium, dəmir, fosfor, selenium və maqnezium kimi insan bədəninə xeyirli mineral duzlardan ibarətdir.

Brokkoli - xərçəngə qarşı mübarizə

Tərəvəzlərin sıralamasında, brokoli xərçənglə mübarizə edən tərəvəz kateqoriyasında ən yüksək yer tutur. Bu tərəvəz, gidaları  çiynəmə sırasında əmələ gələn, antioksidan xüsusiyyətlərə sahip bir kimyəvi madde olan zəngin bir sülforafan mənbəyidirBundan əlavə, sulforafan, bədəndə olan hər cür üzvi tullantılarını məhv etmək qabiliyyətini artıran fermentlərin sayını artırır. Brokkolinin müntəzəm istifadəsi zamanı,  kanserojenlərin və  benzene və akrolein ( onlar bizim DNT-yə həmişəlik zərər verə bilər) kimi ağciyər gıcıqlandırıcıların insan bədənindən aradan qaldırılmasında  əhəmiyyətli rolu sübut olunmuştur. Brokoli içərisində olan boyalar beta-karoten və xlorofil də daxil olmaqla antitümör xüsusiyyətlərinə malikdir.

Brokkoli diabetiklər üçün tövsiyyə olunur

Brokkoli diabet xəstələri üçün tövsiyyə olunur. Bu tərəvəz, insan bədənindəki bütün hüceyrələrə qlükozanı daşımağa kömək edən hormon- insulinə bənzər xromla zəngindir. Ona görə də, bu element, insulin istehsalında məsul olan orqan- mədəaltı vəzinin düzgün işləməsinə təsir edir.

Brokkoli və qan dövranı sistemi

Brokkolinin tərkibindəki K vitamini kalsiumun absorbsiyasında mühüm rol oynayır və bədəndə qan laxtalanması riskini azaldır. Bundan əlavə, brokkoli bitkisi anemiyadan əziyyət çəkən insanlar üçün nəzərdə tutulan pəhrizlərin dəyərli inqredientidir. O, dəmir, fol turşusu və bədəndə yeni qırmızı qan hüceyrələrinin yaradılmasında məsul olan B vitaminin mənbəyidir.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description