Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Qaynatma və buğa vermə zamanı C vitaminin itirilməsi

Bişirmə prosesi zamanı, qida 100 °C temperaturda, su və ya buğda istiyə verilir. Bu zaman, yüksək temperature qidanın tərkibindəki qidalandırıcı elementlərə təsir edərək onu dəyişikliyə uğradır.

C vitamin xüsusilə, bişirmə prosesinə qarşı həssasdır. Kulinariya prosesləri ilə bağlı C vitamini itkiləri hər zaman tədqiq olunmuşdur. Alimlər hesablamışlar ki, bişirmə zamanı İspanaqda C vitamin 66% və brokolidə 35% itkiyə məruz qalır. Bu tərəvəzlərin buğa verilməsi zamanı rəqəmlər kiçik olur- 35% və 23%. Bişirmə zamanı C vitamini itkisinin buğa vermədən daha çox olması qırmızı kələmdə də müşahidə olunmuşdur. Prosesin şərtlərindən asılı olaraq, C vitamini itkisi 16%-dan 58%-ə və buğa vermə zamanı 2-34%ə qədər olmuşdur. Brüssel kələmində bu rəqəmlər müvafiq olaraq 34% (suda qaynatma) və 22% (buğa vermə) olmuşdur.

Tədqiqatlar zamanı müəyyən olunmuşdur ki, C vitamini itkisi bişirmə prosesi ilə bağlıdır. Tərəvəzlər qaynayan suya qoyulduğu zaman C vitamini itkisi az, soyuq suya qoyulduğu zaman daha çox olur.

Qaynatma və buğa vermə zamanı C vitaminin itirilməsi

Bu infoqrafiya biliyinizi artırdı, dostlarınızla bölüşün.

Əylən və buradan yarat: Bişirmənin və buxara verməyin sirləri


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Yaşıl lobya, qabaq və xırçıltılı pançetta ilə ilıq salat
Yaşıl lobya, qabaq və xırçıltılı pançetta ilə ilıq salat

Vitaminlərlə zəngin qidalandırıcı salat nahar və şam yeməyi üçün idealdır

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Şirin qarğıdalılı piroq
Şirin qarğıdalılı piroq

Sizi məmnun edəcək qabarıq, şirəli və dadlı qarğıdalılı piroq!

10 nəfər 45 deq çox Orta
Düyü və qırmızı lobya ilə doldurulmuş pomidorlar
Düyü və qırmızı lobya ilə doldurulmuş pomidorlar

Ənənəvi tərkibli parlaq yemək

2 nəfər 45 deq çox Orta
Kalalaatikko– balıq zapekankası
Kalalaatikko– balıq zapekankası

Kalalaatikko-Finlandiya mətbəxinə aid olan balıq zapekanka resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Qaynatma və buğa vermə zamanı C vitaminin itirilməsi

Bişirmə prosesi zamanı, qida 100 °C temperaturda, su və ya buğda istiyə verilir. Bu zaman, yüksək temperature qidanın tərkibindəki qidalandırıcı elementlərə təsir edərək onu dəyişikliyə uğradır.

C vitamin xüsusilə, bişirmə prosesinə qarşı həssasdır. Kulinariya prosesləri ilə bağlı C vitamini itkiləri hər zaman tədqiq olunmuşdur. Alimlər hesablamışlar ki, bişirmə zamanı İspanaqda C vitamin 66% və brokolidə 35% itkiyə məruz qalır. Bu tərəvəzlərin buğa verilməsi zamanı rəqəmlər kiçik olur- 35% və 23%. Bişirmə zamanı C vitamini itkisinin buğa vermədən daha çox olması qırmızı kələmdə də müşahidə olunmuşdur. Prosesin şərtlərindən asılı olaraq, C vitamini itkisi 16%-dan 58%-ə və buğa vermə zamanı 2-34%ə qədər olmuşdur. Brüssel kələmində bu rəqəmlər müvafiq olaraq 34% (suda qaynatma) və 22% (buğa vermə) olmuşdur.

Tədqiqatlar zamanı müəyyən olunmuşdur ki, C vitamini itkisi bişirmə prosesi ilə bağlıdır. Tərəvəzlər qaynayan suya qoyulduğu zaman C vitamini itkisi az, soyuq suya qoyulduğu zaman daha çox olur.

Qaynatma və buğa vermə zamanı C vitaminin itirilməsi

Bu infoqrafiya biliyinizi artırdı, dostlarınızla bölüşün.

Əylən və buradan yarat: Bişirmənin və buxara verməyin sirləri

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description