This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Qaynatma və buğa vermə zamanı C vitaminin itirilməsi

Bişirmə prosesi zamanı, qida 100 °C temperaturda, su və ya buğda istiyə verilir. Bu zaman, yüksək temperature qidanın tərkibindəki qidalandırıcı elementlərə təsir edərək onu dəyişikliyə uğradır.

C vitamin xüsusilə, bişirmə prosesinə qarşı həssasdır. Kulinariya prosesləri ilə bağlı C vitamini itkiləri hər zaman tədqiq olunmuşdur. Alimlər hesablamışlar ki, bişirmə zamanı İspanaqda C vitamin 66% və brokolidə 35% itkiyə məruz qalır. Bu tərəvəzlərin buğa verilməsi zamanı rəqəmlər kiçik olur- 35% və 23%. Bişirmə zamanı C vitamini itkisinin buğa vermədən daha çox olması qırmızı kələmdə də müşahidə olunmuşdur. Prosesin şərtlərindən asılı olaraq, C vitamini itkisi 16%-dan 58%-ə və buğa vermə zamanı 2-34%ə qədər olmuşdur. Brüssel kələmində bu rəqəmlər müvafiq olaraq 34% (suda qaynatma) və 22% (buğa vermə) olmuşdur.

Tədqiqatlar zamanı müəyyən olunmuşdur ki, C vitamini itkisi bişirmə prosesi ilə bağlıdır. Tərəvəzlər qaynayan suya qoyulduğu zaman C vitamini itkisi az, soyuq suya qoyulduğu zaman daha çox olur.

Qaynatma və buğa vermə zamanı C vitaminin itirilməsi

Bu infoqrafiya biliyinizi artırdı, dostlarınızla bölüşün.

Əylən və buradan yarat: Bişirmənin və buxara verməyin sirləri


Recipes that might interest you

Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi
Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi

Empanadas- mal əti hazırlanan və piydə qızardılmış Argentinanın iri düşbərəsi

8 persons over 45 min Medium
Proşuttolu, qaymaqlı noxud şorbası
Proşuttolu, qaymaqlı noxud şorbası

Yemək isti halda süfrəyə verilir, qaymaqlı noxud şorbası - bütün ailə üçün sağlam ləzzətdir!

2 persons 30-45 min Medium
Səhər yeməyi: tost çörəyində noxuddan hazırlanmış muss
Səhər yeməyi: tost çörəyində noxuddan hazırlanmış muss

Vegetarian səhər yeməyi, Doyumlu və dadlı

2 persons 30-45 min Medium
Yağlı blinçiklər
Yağlı blinçiklər

Poffertej- adi blinçiklərə oxşayan ənənəvi holland blinçikləri , tək fərqi daha şirin olmaqlarıdır.

6 persons 15-30 min Easy
Qaynatma və buğa vermə zamanı C vitaminin itirilməsi

Bişirmə prosesi zamanı, qida 100 °C temperaturda, su və ya buğda istiyə verilir. Bu zaman, yüksək temperature qidanın tərkibindəki qidalandırıcı elementlərə təsir edərək onu dəyişikliyə uğradır.

C vitamin xüsusilə, bişirmə prosesinə qarşı həssasdır. Kulinariya prosesləri ilə bağlı C vitamini itkiləri hər zaman tədqiq olunmuşdur. Alimlər hesablamışlar ki, bişirmə zamanı İspanaqda C vitamin 66% və brokolidə 35% itkiyə məruz qalır. Bu tərəvəzlərin buğa verilməsi zamanı rəqəmlər kiçik olur- 35% və 23%. Bişirmə zamanı C vitamini itkisinin buğa vermədən daha çox olması qırmızı kələmdə də müşahidə olunmuşdur. Prosesin şərtlərindən asılı olaraq, C vitamini itkisi 16%-dan 58%-ə və buğa vermə zamanı 2-34%ə qədər olmuşdur. Brüssel kələmində bu rəqəmlər müvafiq olaraq 34% (suda qaynatma) və 22% (buğa vermə) olmuşdur.

Tədqiqatlar zamanı müəyyən olunmuşdur ki, C vitamini itkisi bişirmə prosesi ilə bağlıdır. Tərəvəzlər qaynayan suya qoyulduğu zaman C vitamini itkisi az, soyuq suya qoyulduğu zaman daha çox olur.

Qaynatma və buğa vermə zamanı C vitaminin itirilməsi

Bu infoqrafiya biliyinizi artırdı, dostlarınızla bölüşün.

Əylən və buradan yarat: Bişirmənin və buxara verməyin sirləri

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description