Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Evdə makaronu necə hazırlamalı

İlk olaraq quru inqrediyentləri ələkdən keçirin – üç nəfərlik makaron hazırlamaq üçün sizə 200 qram un və 1 çay qaşığı duz lazımdır. Onları xəmiri yoğurmaq üçün istifadə etdiyiniz təmiz və hamar səthin üzərinə qoyun. Sonra undan təpəcik düzəldin və təpəciyin ortasından bir iri yumurta ölçüsündə dəlik düzəldərək içinə yumurta tökün. Qarışdıran zaman xəmir yumşaq və elastik forma alana qədər üzərinə un səpin. Xəmir həddən artıq quru olarsa bir qaşıq su, həddən artıq yumşaq olarsa bir qaşıq un əlavə edin. Sonra suyun və yumurtanın una daha yaxşı hopması üçün xəmirin üzərini dəsmalla örtüb 15 dəqiqə saxlayın. Sonra xəmiri kiçik bərabər dilimlərə ayırın və üzərinə azca un səpərək yarım santimetr qalınlıqlı düzbucaq formasına salın. Daha uzun makaron əldə etmək üçün düzbucaqları bir-birinə birləşdirin. Sonda makarona müvafiq formanı verin. İti mətbəx bıçağı və yaxud da pizza və ya makaron üçün xüsusi bıçaq vasitəsilə makaronu istədiyiniz endə zolaqlara ayıra bilərsiniz.

AZ-pasta-final

Evdə özünüz və dostlarınız üçün makaron hazırlayın

Digər dadlı reseptləri buradan əldə edin:

Makaronun ən məşhur növləri

Lazanya – makarondan hazırlanmış zapekanka


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Xoriatiklər – yunansayağı salat
Xoriatiklər – yunansayağı salat

Xoriatik resepti (yunansayağı salat)- yunan mətbəxinin tacı olan yemək.

2 nəfər 15-30 dəq Asan
Voldorf-Astoriya salatı
Voldorf-Astoriya salatı

Voldorf-Astoriya salatı resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous

Cacık resepti- zeytun yağı, sarımsaq, duz və istiot əlavə edilərək, yoğurt və təzə xiyar ilə hazırlanan sous

6 nəfər 30-45 dəq Asan
Səhər yeməyi: tost çörəyində noxuddan hazırlanmış muss
Səhər yeməyi: tost çörəyində noxuddan hazırlanmış muss

Vegetarian səhər yeməyi, Doyumlu və dadlı

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Evdə makaronu necə hazırlamalı

İlk olaraq quru inqrediyentləri ələkdən keçirin – üç nəfərlik makaron hazırlamaq üçün sizə 200 qram un və 1 çay qaşığı duz lazımdır. Onları xəmiri yoğurmaq üçün istifadə etdiyiniz təmiz və hamar səthin üzərinə qoyun. Sonra undan təpəcik düzəldin və təpəciyin ortasından bir iri yumurta ölçüsündə dəlik düzəldərək içinə yumurta tökün. Qarışdıran zaman xəmir yumşaq və elastik forma alana qədər üzərinə un səpin. Xəmir həddən artıq quru olarsa bir qaşıq su, həddən artıq yumşaq olarsa bir qaşıq un əlavə edin. Sonra suyun və yumurtanın una daha yaxşı hopması üçün xəmirin üzərini dəsmalla örtüb 15 dəqiqə saxlayın. Sonra xəmiri kiçik bərabər dilimlərə ayırın və üzərinə azca un səpərək yarım santimetr qalınlıqlı düzbucaq formasına salın. Daha uzun makaron əldə etmək üçün düzbucaqları bir-birinə birləşdirin. Sonda makarona müvafiq formanı verin. İti mətbəx bıçağı və yaxud da pizza və ya makaron üçün xüsusi bıçaq vasitəsilə makaronu istədiyiniz endə zolaqlara ayıra bilərsiniz.

AZ-pasta-final

Evdə özünüz və dostlarınız üçün makaron hazırlayın

Digər dadlı reseptləri buradan əldə edin:

Makaronun ən məşhur növləri

Lazanya – makarondan hazırlanmış zapekanka

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description