Evdə makaronu necə hazırlamalı

İlk olaraq quru inqrediyentləri ələkdən keçirin – üç nəfərlik makaron hazırlamaq üçün sizə 200 qram un və 1 çay qaşığı duz lazımdır. Onları xəmiri yoğurmaq üçün istifadə etdiyiniz təmiz və hamar səthin üzərinə qoyun. Sonra undan təpəcik düzəldin və təpəciyin ortasından bir iri yumurta ölçüsündə dəlik düzəldərək içinə yumurta tökün. Qarışdıran zaman xəmir yumşaq və elastik forma alana qədər üzərinə un səpin. Xəmir həddən artıq quru olarsa bir qaşıq su, həddən artıq yumşaq olarsa bir qaşıq un əlavə edin. Sonra suyun və yumurtanın una daha yaxşı hopması üçün xəmirin üzərini dəsmalla örtüb 15 dəqiqə saxlayın. Sonra xəmiri kiçik bərabər dilimlərə ayırın və üzərinə azca un səpərək yarım santimetr qalınlıqlı düzbucaq formasına salın. Daha uzun makaron əldə etmək üçün düzbucaqları bir-birinə birləşdirin. Sonda makarona müvafiq formanı verin. İti mətbəx bıçağı və yaxud da pizza və ya makaron üçün xüsusi bıçaq vasitəsilə makaronu istədiyiniz endə zolaqlara ayıra bilərsiniz.

AZ-pasta-final

Evdə özünüz və dostlarınız üçün makaron hazırlayın

Digər dadlı reseptləri buradan əldə edin:

Makaronun ən məşhur növləri

Lazanya – makarondan hazırlanmış zapekanka


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat

Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat

Pomidor və soğanlı qızardılmış badımcan resepti

8 nəfər 45 deq çox Orta
Puçero - ət qulyaşı

Puçero - ət qulyaşı

Puçero- İspan müstəmləkələri tərəfindən Argentinaya gətirilmiş bir yemək.

12 nəfər 45 deq çox Çətin
Yağda Siyənək

Yağda Siyənək

Polşada populyar olan yağda siyənək resepti.

5 nəfər 45 deq çox Asan
Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"

Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"

Knediklərin resepti – ənənəvi Çex mətbəxinə aid bu yemək etin yanında əlavə kimi verilir

3 nəfər 45 deq çox Asan
Evdə makaronu necə hazırlamalı

İlk olaraq quru inqrediyentləri ələkdən keçirin – üç nəfərlik makaron hazırlamaq üçün sizə 200 qram un və 1 çay qaşığı duz lazımdır. Onları xəmiri yoğurmaq üçün istifadə etdiyiniz təmiz və hamar səthin üzərinə qoyun. Sonra undan təpəcik düzəldin və təpəciyin ortasından bir iri yumurta ölçüsündə dəlik düzəldərək içinə yumurta tökün. Qarışdıran zaman xəmir yumşaq və elastik forma alana qədər üzərinə un səpin. Xəmir həddən artıq quru olarsa bir qaşıq su, həddən artıq yumşaq olarsa bir qaşıq un əlavə edin. Sonra suyun və yumurtanın una daha yaxşı hopması üçün xəmirin üzərini dəsmalla örtüb 15 dəqiqə saxlayın. Sonra xəmiri kiçik bərabər dilimlərə ayırın və üzərinə azca un səpərək yarım santimetr qalınlıqlı düzbucaq formasına salın. Daha uzun makaron əldə etmək üçün düzbucaqları bir-birinə birləşdirin. Sonda makarona müvafiq formanı verin. İti mətbəx bıçağı və yaxud da pizza və ya makaron üçün xüsusi bıçaq vasitəsilə makaronu istədiyiniz endə zolaqlara ayıra bilərsiniz.

AZ-pasta-final

Evdə özünüz və dostlarınız üçün makaron hazırlayın

Digər dadlı reseptləri buradan əldə edin:

Makaronun ən məşhur növləri

Lazanya – makarondan hazırlanmış zapekanka