Fehervar touyuğu

Videoya baxın və bizimlə birlikdə xörək bişirin!

Əvvəlcə pomidorların qabığını soymalıyıq. Sadəcə bir az kəsib üstünə qaynar suyu tökmək lazımdır. Soymuş pomidorları doğrayırıq, və kəklikotu əlavə edirik. Hələlik onları kənara qoyuruq. İndi isə salo götürürük və onu dilimləyirik. Salonu tavaya qoyuruq və qızardırıq. Əmələ gələn yağda xırda doğranmış soğanı və dondurulmuş şampinyonları qızardırıq. Tavanı güclü odda isidirik, böyük parça kərə yağı qoyuruq və toyuq filesini 10-15 dəqiqə ərzində onda qızardırıq. Duz-istiot qatırıq, dəfnə yarpağı və qızardılmış soğan və göbələyi əlavə edirik. Həmçinin bir stəkan quru ağ şərab qatırıq. Sonda isə pomidorları əlavə edirik. Kiçik odda 15-20 dəqiqə ərzində pörtlədirik. Hazır yeməyi kahı yarpaqlarının üstünə düzürük, pomidorla bəzəyirik və dadlı və xeyirli şərabda bişirilmiş fehervar touyuğundan zövq alırıq.

Bu xörəyin hazırlanması üçün inqrediyentlərin siyahısı:

Fehervar touyuğu


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Qızardılmış pendir – "smazeny syr"

Qızardılmış pendir – "smazeny syr"

Çex mətbəxində məşhur və hazırlanması çox asan olan ləzzətli qızardılmış pendir resepti .

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Yağlı blinçiklər

Yağlı blinçiklər

Poffertej- adi blinçiklərə oxşayan ənənəvi holland blinçikləri , tək fərqi daha şirin olmaqlarıdır.

6 nəfər 15-30 dəq Asan
Bişirilmiş can əti – "svickova"

Bişirilmiş can əti – "svickova"

Bişirilmiş can eti resepti – Çex mətbəxinin ənənəvi yeməyi

3 nəfər 45 deq çox Orta
Kartoffelsalat – alman kartof salatı

Kartoffelsalat – alman kartof salatı

Bu yeməyin əsası kartofdur; onun tərkibində bütün növ inqrediyent var, o cümlədən bekon, soğan, pomidor, yaşıl noxud, yumurta, qarğıdalı və hətta portağallar.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Fehervar touyuğu

Videoya baxın və bizimlə birlikdə xörək bişirin!

Əvvəlcə pomidorların qabığını soymalıyıq. Sadəcə bir az kəsib üstünə qaynar suyu tökmək lazımdır. Soymuş pomidorları doğrayırıq, və kəklikotu əlavə edirik. Hələlik onları kənara qoyuruq. İndi isə salo götürürük və onu dilimləyirik. Salonu tavaya qoyuruq və qızardırıq. Əmələ gələn yağda xırda doğranmış soğanı və dondurulmuş şampinyonları qızardırıq. Tavanı güclü odda isidirik, böyük parça kərə yağı qoyuruq və toyuq filesini 10-15 dəqiqə ərzində onda qızardırıq. Duz-istiot qatırıq, dəfnə yarpağı və qızardılmış soğan və göbələyi əlavə edirik. Həmçinin bir stəkan quru ağ şərab qatırıq. Sonda isə pomidorları əlavə edirik. Kiçik odda 15-20 dəqiqə ərzində pörtlədirik. Hazır yeməyi kahı yarpaqlarının üstünə düzürük, pomidorla bəzəyirik və dadlı və xeyirli şərabda bişirilmiş fehervar touyuğundan zövq alırıq.

Bu xörəyin hazırlanması üçün inqrediyentlərin siyahısı:

Fehervar touyuğu