Göbələklərin gücü

Alimlər bildirir ki, göbələklər sağlamlıq üçün unikal faydalara malikdir. Dəyərli proteinlərindən, yaxşı həzm olunan karbohidratlardan əlavə, göbələklər D və B vitaminlərinin zəngin mənbəyidir. Onlar həmçinin, fosfor, kalium, dəmir, mis və selenium kimi müxtəlif minerallardan ibarətdir.

D vitaminin təbii mənbələri

D vitamini bədənimizə kalsium və fosforun düzgün absorbsiyası, sümüklərin sağlam olması üçün vacibdir. O əsasən, osteoporozun və əlaqəli xəstəliklərin qarşısını alır, əzələləri zəiflikdən müdafiə edir. D vitaminin əsas mənbəyi günəş şüasından sürətlənərək onu istehsal edən bədənin özüdür. Payızda və qışda, günəş işığının zəif olduğu vaxt D vitaminlərinin azalmasına səbəb olur. Bundan yayınmaq üçün, yaxşı olar ki, pəhrizimiz göbələklərlə zəngin olsun. 100 qr göbələk gündəlik D vitamini ehtiyacının 4%ni qarşılayır.

Stop Heart Disease

Ürək xəstəliyinin qarşısını alır

D vitamini bədənimizə kalsium və fosforun düzgün absorbsiyası, sümüklərin sağlam olması üçün vacibdir. O əsasən, osteoporozun və əlaqəli xəstəliklərin qarşısını alır, əzələləri zəiflikdən müdafiə edir. D vitaminin əsas mənbəyi günəş şüasından sürətlənərək onu istehsal edən bədənin özüdür. Payızda və qışda, günəş işığının zəif olduğu vaxt D vitaminlərinin azalmasına səbəb olur. Bundan yayınmaq üçün, yaxşı olar ki, pəhrizimiz göbələklərlə zəngin olsun. 100 qr göbələk gündəlik D vitamini ehtiyacının 4%ni qarşılayır.

Çəki itirməyin mükəmməl yolu

RGöbələklərlə və onların çəki itirilməsində olan potensial təsirləri ilə bağlı tədqiqat göstərir ki, eyni kalorili digər pəhrizlərdən fərqli olaraq, göbələkli pəhrizlər yağın itirilməsinə daha çox kömək edir. Bu göbələklərin tərkibindəki xüsusi lif- xitin vasitəsi ilə olur. Həzm sisteminə daxil olduqdan sonra, o, qabarır və mədə divarlarına sıxılır, uzun müddətli toxluq hissi yaradır. Eləcə də, göbələklər az kalorilidir və yağlıdır.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Ratatuy - Fransadan tərəvəz yeməyi

Ratatuy - Fransadan tərəvəz yeməyi

Ratatuy- bütün dünyada tanınan tərəvəz yeməyi.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Falafel - vegetarian kotletləri

Falafel - vegetarian kotletləri

Falafel resepti- noxuddan hazırlanan xırçıldayan kotletlər.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Təzə şampinyonlardan salat

Təzə şampinyonlardan salat

Bu gözəl yemək sizi enerji və sevinclə dolduracaq.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"

Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"

Knediklərin resepti – ənənəvi Çex mətbəxinə aid bu yemək etin yanında əlavə kimi verilir

3 nəfər 45 deq çox Asan
Göbələklərin gücü

Alimlər bildirir ki, göbələklər sağlamlıq üçün unikal faydalara malikdir. Dəyərli proteinlərindən, yaxşı həzm olunan karbohidratlardan əlavə, göbələklər D və B vitaminlərinin zəngin mənbəyidir. Onlar həmçinin, fosfor, kalium, dəmir, mis və selenium kimi müxtəlif minerallardan ibarətdir.

D vitaminin təbii mənbələri

D vitamini bədənimizə kalsium və fosforun düzgün absorbsiyası, sümüklərin sağlam olması üçün vacibdir. O əsasən, osteoporozun və əlaqəli xəstəliklərin qarşısını alır, əzələləri zəiflikdən müdafiə edir. D vitaminin əsas mənbəyi günəş şüasından sürətlənərək onu istehsal edən bədənin özüdür. Payızda və qışda, günəş işığının zəif olduğu vaxt D vitaminlərinin azalmasına səbəb olur. Bundan yayınmaq üçün, yaxşı olar ki, pəhrizimiz göbələklərlə zəngin olsun. 100 qr göbələk gündəlik D vitamini ehtiyacının 4%ni qarşılayır.

Stop Heart Disease

Ürək xəstəliyinin qarşısını alır

D vitamini bədənimizə kalsium və fosforun düzgün absorbsiyası, sümüklərin sağlam olması üçün vacibdir. O əsasən, osteoporozun və əlaqəli xəstəliklərin qarşısını alır, əzələləri zəiflikdən müdafiə edir. D vitaminin əsas mənbəyi günəş şüasından sürətlənərək onu istehsal edən bədənin özüdür. Payızda və qışda, günəş işığının zəif olduğu vaxt D vitaminlərinin azalmasına səbəb olur. Bundan yayınmaq üçün, yaxşı olar ki, pəhrizimiz göbələklərlə zəngin olsun. 100 qr göbələk gündəlik D vitamini ehtiyacının 4%ni qarşılayır.

Çəki itirməyin mükəmməl yolu

RGöbələklərlə və onların çəki itirilməsində olan potensial təsirləri ilə bağlı tədqiqat göstərir ki, eyni kalorili digər pəhrizlərdən fərqli olaraq, göbələkli pəhrizlər yağın itirilməsinə daha çox kömək edir. Bu göbələklərin tərkibindəki xüsusi lif- xitin vasitəsi ilə olur. Həzm sisteminə daxil olduqdan sonra, o, qabarır və mədə divarlarına sıxılır, uzun müddətli toxluq hissi yaradır. Eləcə də, göbələklər az kalorilidir və yağlıdır.