Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq

Çizkeykin ən qədim resepti 1596-cı ilə aiddir ki, bu ildə Anna Alarm onu ilk dəfə aşpazlıq kitabında dərc edib. Yüz il sonra çizkeyk hazırlanmasının bir neçə üsulu Nürnberq Aşpazlıq kitabında əksini tapıb. Kəsmik həmişə çizkeykin əsası olur, onun duzlu olmaması vacibdir. Ona şəkər, yumurtalar və süd əlavə edilir, alınmış qarışıq sobada bişirilir. Olduqca tez-tez giləmeyvələr - moruq, tut, albalı, qırmızı və qara qarağat, qaragilə və meyvələr - gavalı, portağal, kişmiş, badam və s əlavə edilir.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Yağda Siyənək
Yağda Siyənək

Polşada populyar olan yağda siyənək resepti.

5 nəfər 45 deq çox Asan
Təzə şampinyonlardan salat
Təzə şampinyonlardan salat

Bu gözəl yemək sizi enerji və sevinclə dolduracaq.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Blinçiklər
Blinçiklər

İçlikli blinçiklərin hazırlama resepti- ənənəvi yahudi yeməyi

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Xoriatiklər – yunansayağı salat
Xoriatiklər – yunansayağı salat

Xoriatik resepti (yunansayağı salat)- yunan mətbəxinin tacı olan yemək.

2 nəfər 15-30 dəq Asan
Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq

Çizkeykin ən qədim resepti 1596-cı ilə aiddir ki, bu ildə Anna Alarm onu ilk dəfə aşpazlıq kitabında dərc edib. Yüz il sonra çizkeyk hazırlanmasının bir neçə üsulu Nürnberq Aşpazlıq kitabında əksini tapıb. Kəsmik həmişə çizkeykin əsası olur, onun duzlu olmaması vacibdir. Ona şəkər, yumurtalar və süd əlavə edilir, alınmış qarışıq sobada bişirilir. Olduqca tez-tez giləmeyvələr - moruq, tut, albalı, qırmızı və qara qarağat, qaragilə və meyvələr - gavalı, portağal, kişmiş, badam və s əlavə edilir.