Kofe - hissləri stimullaşdıran içki

Aroma, tekstura və dad kofe içərkən qiymətləndirilən əsas faktorlardır. Lakin, fərdi üstünlüklər əsas rol oynayır.

Görmə hissiyatı İlk bir neçə saniyə, digər hisslər- dad və qoxu hərəkətə keçmədən, baxışımız kofenin keyfiyyətini qiymətləndirir. Görmə hissi, rəngin intensivliyini, teskturanı və köpüyün təbii strukturunu qiymətləndirir. Bundan əlavə, kofenin süfrəyə verilmə yolu da görmə hissimizə təsir edir. Biz diqqətimizi kofeni içdiyimiz bakal və ya fincana, kofenin dekorasiyasına (şokolad tozu, fındıq və portağal dilimləri ilə qarışdırılmış döyülmüş krem) yönəldirik. Qoxu hissi Burnumuz kofe fincanından gələn aroma qoxusunu hiss edir. İnsan burnu 10000 fərqli aromanı ayırd edə bilir. 80% dad hisləri qoxu hissiyatı ilə tanınır. Qoxu təsirləri kofeyə müxtəlif əlavələr etməklə gücləndirilə bilər. Ən çox istifadə edilən darçın, vanil və hildir. Dad hissi İnsan dili 4 əsas dadı tanıyır: şirin, duzlu, turş və acı. Dadlandırılmış siroplar və bal kofenin dadını zənginləşdirə bilər. Bunlar digər əlavələrlə kombinasiyada unikal birləşmə yaradır.

Kofe - hissləri stimullaşdıran içki

Dostlarınızla dadlı kofe hazırlayın.

Qəhvənin xeyri və zərəri

Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Xoriatiklər – yunansayağı salat
Xoriatiklər – yunansayağı salat

Xoriatik resepti (yunansayağı salat)- yunan mətbəxinin tacı olan yemək.

2 nəfər 15-30 dəq Asan
Tərəvəzli badımcan ruleti
Tərəvəzli badımcan ruleti

Xüsusi günlər üçün dadlı və ətrli resept

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Kalalaatikko– balıq zapekankası
Kalalaatikko– balıq zapekankası

Kalalaatikko-Finlandiya mətbəxinə aid olan balıq zapekanka resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Boqraç (şorba-qulyaş)
Boqraç (şorba-qulyaş)

Boqraç resepti – qulyaş-şorba

4 nəfər 45 deq çox Orta
Kofe - hissləri stimullaşdıran içki

Aroma, tekstura və dad kofe içərkən qiymətləndirilən əsas faktorlardır. Lakin, fərdi üstünlüklər əsas rol oynayır.

Görmə hissiyatı İlk bir neçə saniyə, digər hisslər- dad və qoxu hərəkətə keçmədən, baxışımız kofenin keyfiyyətini qiymətləndirir. Görmə hissi, rəngin intensivliyini, teskturanı və köpüyün təbii strukturunu qiymətləndirir. Bundan əlavə, kofenin süfrəyə verilmə yolu da görmə hissimizə təsir edir. Biz diqqətimizi kofeni içdiyimiz bakal və ya fincana, kofenin dekorasiyasına (şokolad tozu, fındıq və portağal dilimləri ilə qarışdırılmış döyülmüş krem) yönəldirik. Qoxu hissi Burnumuz kofe fincanından gələn aroma qoxusunu hiss edir. İnsan burnu 10000 fərqli aromanı ayırd edə bilir. 80% dad hisləri qoxu hissiyatı ilə tanınır. Qoxu təsirləri kofeyə müxtəlif əlavələr etməklə gücləndirilə bilər. Ən çox istifadə edilən darçın, vanil və hildir. Dad hissi İnsan dili 4 əsas dadı tanıyır: şirin, duzlu, turş və acı. Dadlandırılmış siroplar və bal kofenin dadını zənginləşdirə bilər. Bunlar digər əlavələrlə kombinasiyada unikal birləşmə yaradır.

Kofe - hissləri stimullaşdıran içki

Dostlarınızla dadlı kofe hazırlayın.

Qəhvənin xeyri və zərəri

Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq