Kulinariya təbi almaq üçün səyahət – Dünyadakı qidalar sizə nə öyrədə bilər

səyahət

Kulinariya təbləri

Səyahət təkcə başqa mədəniyyətlər və doğma ölkən barədə bilikləri artırmır, eləcə də gündəlik pəhrizi zənginləşdirir. Dünyada hədsiz çox müxtəliflikdə yeməklər tapmaq olar və onlardan bəziləri sizin kulinariya dadlarınıza uyğun olacaq.
Səyahətçilər evlərini tərk edib, yeni dadlar sınamaq yaşamaq və yeni kulinariya təcrübələrini öyrənmək istədiklərində bunlara fikir verməlidirlər:
 

Ədviyyatlar – onlar istənilən yeməyin dadını tanınmayacaq dərəcədə dəyişə bilərlər və bəzi mətbəxlər bu inqrediyentlərdən istifadəsini incəsənət səviyyəsinə çatdırıblar. Əgər Avropalıların və Şimali Amerikalıların ədviyyatdan könülsüz və dadsız istifadə etdiyini düşünürsənsə, Cənub-Şərqi Asiyaya və Orta Şərqə bax, orada yeni kəşflər və dadlar axtar.

Dünya mətbəxləri

Ətlər - proteinin ilkin mənbəyi, ət dadlı və müxtəlif növdə olmalıdır. Orta Şərq mədəniyyətləri və Avstralia aborigenlərini öyrənərək yeni dadlı ət yeməkləri kəşf edə bilərsiz.
 
 
 
Daha ənənəvi ət yeməkləri üçün Mərkəzi və Şərqi Avropaya səyahət edib onların əsrlərcə yaşı olan ət bişirmə ənənələri qiymətləndirmək olar.

Tərəvəzlər - tez-tez onlara çox diqqət yetrimirik və horizontlarımızı genişləndirib, yeni tərəvəzləri pəhrizə əlavə etməyi nəzərə almırıq. Mərcimək, qoyunnoxudu, badımcan, balqabaq - bunlar və başqaları, baxmayaraq ki, dadlıdır, Qərb kulinariyasında az rast gəlinir. Cənubi Qafqaz, Çin və Yaxın Şərq tərəvəzlər və göyərtiyə baxışımızı dəyişəcək.
Gördüyünüz kimi, dünyadakı ərzaq nümunələrindən agah olmaqla çox şey öyrənmək olar - və kulinariya xəzinəsi həm də yemək bişirmə ideyalarını özümüzlə evə gətirə bilərik.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Mi krob - işə yemək
Mi krob - işə yemək

Mi krob- qızardılmış Tay əriştəsi yeməyi

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Təzə şampinyonlardan salat
Təzə şampinyonlardan salat

Bu gözəl yemək sizi enerji və sevinclə dolduracaq.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous

Cacık resepti- zeytun yağı, sarımsaq, duz və istiot əlavə edilərək, yoğurt və təzə xiyar ilə hazırlanan sous

6 nəfər 30-45 dəq Asan
Boqraç (şorba-qulyaş)
Boqraç (şorba-qulyaş)

Boqraç resepti – qulyaş-şorba

4 nəfər 45 deq çox Orta
Kulinariya təbi almaq üçün səyahət – Dünyadakı qidalar sizə nə öyrədə bilər
səyahət

Kulinariya təbləri

Səyahət təkcə başqa mədəniyyətlər və doğma ölkən barədə bilikləri artırmır, eləcə də gündəlik pəhrizi zənginləşdirir. Dünyada hədsiz çox müxtəliflikdə yeməklər tapmaq olar və onlardan bəziləri sizin kulinariya dadlarınıza uyğun olacaq.
Səyahətçilər evlərini tərk edib, yeni dadlar sınamaq yaşamaq və yeni kulinariya təcrübələrini öyrənmək istədiklərində bunlara fikir verməlidirlər:
 

Ədviyyatlar – onlar istənilən yeməyin dadını tanınmayacaq dərəcədə dəyişə bilərlər və bəzi mətbəxlər bu inqrediyentlərdən istifadəsini incəsənət səviyyəsinə çatdırıblar. Əgər Avropalıların və Şimali Amerikalıların ədviyyatdan könülsüz və dadsız istifadə etdiyini düşünürsənsə, Cənub-Şərqi Asiyaya və Orta Şərqə bax, orada yeni kəşflər və dadlar axtar.

Dünya mətbəxləri

Ətlər - proteinin ilkin mənbəyi, ət dadlı və müxtəlif növdə olmalıdır. Orta Şərq mədəniyyətləri və Avstralia aborigenlərini öyrənərək yeni dadlı ət yeməkləri kəşf edə bilərsiz.
 
 
 
Daha ənənəvi ət yeməkləri üçün Mərkəzi və Şərqi Avropaya səyahət edib onların əsrlərcə yaşı olan ət bişirmə ənənələri qiymətləndirmək olar.

Tərəvəzlər - tez-tez onlara çox diqqət yetrimirik və horizontlarımızı genişləndirib, yeni tərəvəzləri pəhrizə əlavə etməyi nəzərə almırıq. Mərcimək, qoyunnoxudu, badımcan, balqabaq - bunlar və başqaları, baxmayaraq ki, dadlıdır, Qərb kulinariyasında az rast gəlinir. Cənubi Qafqaz, Çin və Yaxın Şərq tərəvəzlər və göyərtiyə baxışımızı dəyişəcək.
Gördüyünüz kimi, dünyadakı ərzaq nümunələrindən agah olmaqla çox şey öyrənmək olar - və kulinariya xəzinəsi həm də yemək bişirmə ideyalarını özümüzlə evə gətirə bilərik.