Qeyri-adi və sağlam salat ədviyyələri üçün kulinariya təbləri

Kulinariya təbləri

Dadlı və sağlam yemək kimi, salat əvəzolunmazdır - tam sağlam inqrediyentlərdən hazırlanan bu yemək bütün pəhriz tutanlar üçün əsas qidadır. Bundan əlavə, salat hazırlanmasında bir çox eksperimentlər keçirmək mümkündür və bu sizə oxşar reseptlərdən bezdiyiniz zaman kulinariya təbi verir. Bu yeməyi maraqlı və fərqli etmək üçün ən yaxşı yol odur ki, ona heç dadmadığınız sağlam salat ədviyyələri vura bilərsiz. Çox adam zeytun yağı və mayonez ilə qane olur - lakin, salatlara yeni və qeyi-adi dadlar vermək üçün tam mənası ilə onlarla yollar var!
Möhtəşəm salat ədviyyələri üçün tövsiyyə olunan bir neçə sağlam inqrediyent təklifi:

Ayran – salata yumşaq və kremli tekstura əlavə edir və dadına turşluq qatır; ədviyyə üçün yaxşı baza iqrediyenti rolunu oynayır.
Feta pendiri/Tofu – zeytun yağında əzilməyə meylli və tərəvəzlərin üstünü örtüb həmcins və dadlı bir lay əmələ gətirən feta pendiri sağlam salat ədviyyələri üçün əsasdır (ən azı, Aralıq dənizi zonasında). Əgər pendir sevmirsinizsə, Tofudan əla veqetarian alternativi kimi istifadə edə bilərsiniz.

Qoz-fındıq

Badam, keşyu, qoz və fındıq hər bir salat üçün əla əlavələrdir. Onlar protein və vacib mikroelementlərdən olan sink və dəmirlə zəngindir və həmçinin olduqca dadlıdır!
 
 salat ədviyyələri

Şirələr– çox adam şirə konsentrantlarını dad üçün istifadə edir, çünki onlar tərəvəzlərə meyvə dadı verə bilir. Dad və qoxu baxımından konsentratlar çox böyük gücə malikdir, buna görə də onlardan ehtiyatla istifadə edin. Başlanğıc üçün ən yaxşı resept alma xardalı ədviyyəsi olardı.
Hətta ən dadlı tərəvəzlər qarışığa sağlam salat ədviyyələri əlavə etməklə daha da yaxşı olar bilər. Ən azı, salat ədviyyələri tanış yeməklərin dadını dəyişmək üçün yaxşı yoldur və kulinar təblərinizi sınamaq üçün bir meydançadır!

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Brokkolili çin əriştəsi
Brokkolili çin əriştəsi

Çin əriştəsi ve sousda brokkoli mükəmməl birləşmədir. Siz onu çox asan və tez hazırlamaqla, əsl çin dadı əldə edə bilərsiniz. Bu yemək müxtəlif ət məhsulları üçün əsas yemək ve ya qarnir kimi istifadə oluna bilər.

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Hinduşkalı və şirin qarğıdalılı salat
Hinduşkalı və şirin qarğıdalılı salat

Bu salat – yüngül teksturası ilə nahar və ya şam yeməyinə verilə bilən sağlam və dadlı qəlyanaltıdır.

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Qırmızı lobya şorbası
Qırmızı lobya şorbası

Bonduelle ilə dadlı yemək hazırlamaq çox daha asandır. Soyuq havada süfrənizə istilik qatan qırmızı lobya şorbasının resepti ilə tanış ola bilərsiniz

4 nəfər 15-30 dəq Asan
Qarğıdalı keksi
Qarğıdalı keksi

Qarğıdalı keksi üçün Misir resepti. Ananas dilimləri ilə əla dadır.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Qeyri-adi və sağlam salat ədviyyələri üçün kulinariya təbləri

Kulinariya təbləri

Dadlı və sağlam yemək kimi, salat əvəzolunmazdır - tam sağlam inqrediyentlərdən hazırlanan bu yemək bütün pəhriz tutanlar üçün əsas qidadır. Bundan əlavə, salat hazırlanmasında bir çox eksperimentlər keçirmək mümkündür və bu sizə oxşar reseptlərdən bezdiyiniz zaman kulinariya təbi verir. Bu yeməyi maraqlı və fərqli etmək üçün ən yaxşı yol odur ki, ona heç dadmadığınız sağlam salat ədviyyələri vura bilərsiz. Çox adam zeytun yağı və mayonez ilə qane olur - lakin, salatlara yeni və qeyi-adi dadlar vermək üçün tam mənası ilə onlarla yollar var!
Möhtəşəm salat ədviyyələri üçün tövsiyyə olunan bir neçə sağlam inqrediyent təklifi:

Ayran – salata yumşaq və kremli tekstura əlavə edir və dadına turşluq qatır; ədviyyə üçün yaxşı baza iqrediyenti rolunu oynayır.
Feta pendiri/Tofu – zeytun yağında əzilməyə meylli və tərəvəzlərin üstünü örtüb həmcins və dadlı bir lay əmələ gətirən feta pendiri sağlam salat ədviyyələri üçün əsasdır (ən azı, Aralıq dənizi zonasında). Əgər pendir sevmirsinizsə, Tofudan əla veqetarian alternativi kimi istifadə edə bilərsiniz.

Qoz-fındıq

Badam, keşyu, qoz və fındıq hər bir salat üçün əla əlavələrdir. Onlar protein və vacib mikroelementlərdən olan sink və dəmirlə zəngindir və həmçinin olduqca dadlıdır!
 
 salat ədviyyələri

Şirələr– çox adam şirə konsentrantlarını dad üçün istifadə edir, çünki onlar tərəvəzlərə meyvə dadı verə bilir. Dad və qoxu baxımından konsentratlar çox böyük gücə malikdir, buna görə də onlardan ehtiyatla istifadə edin. Başlanğıc üçün ən yaxşı resept alma xardalı ədviyyəsi olardı.
Hətta ən dadlı tərəvəzlər qarışığa sağlam salat ədviyyələri əlavə etməklə daha da yaxşı olar bilər. Ən azı, salat ədviyyələri tanış yeməklərin dadını dəyişmək üçün yaxşı yoldur və kulinar təblərinizi sınamaq üçün bir meydançadır!