Qeyri-adi və sağlam salat ədviyyələri üçün kulinariya təbləri

Kulinariya təbləri

Dadlı və sağlam yemək kimi, salat əvəzolunmazdır - tam sağlam inqrediyentlərdən hazırlanan bu yemək bütün pəhriz tutanlar üçün əsas qidadır. Bundan əlavə, salat hazırlanmasında bir çox eksperimentlər keçirmək mümkündür və bu sizə oxşar reseptlərdən bezdiyiniz zaman kulinariya təbi verir. Bu yeməyi maraqlı və fərqli etmək üçün ən yaxşı yol odur ki, ona heç dadmadığınız sağlam salat ədviyyələri vura bilərsiz. Çox adam zeytun yağı və mayonez ilə qane olur - lakin, salatlara yeni və qeyi-adi dadlar vermək üçün tam mənası ilə onlarla yollar var!
Möhtəşəm salat ədviyyələri üçün tövsiyyə olunan bir neçə sağlam inqrediyent təklifi:

Ayran – salata yumşaq və kremli tekstura əlavə edir və dadına turşluq qatır; ədviyyə üçün yaxşı baza iqrediyenti rolunu oynayır.
Feta pendiri/Tofu – zeytun yağında əzilməyə meylli və tərəvəzlərin üstünü örtüb həmcins və dadlı bir lay əmələ gətirən feta pendiri sağlam salat ədviyyələri üçün əsasdır (ən azı, Aralıq dənizi zonasında). Əgər pendir sevmirsinizsə, Tofudan əla veqetarian alternativi kimi istifadə edə bilərsiniz.

Qoz-fındıq

Badam, keşyu, qoz və fındıq hər bir salat üçün əla əlavələrdir. Onlar protein və vacib mikroelementlərdən olan sink və dəmirlə zəngindir və həmçinin olduqca dadlıdır!
 
 salat ədviyyələri

Şirələr– çox adam şirə konsentrantlarını dad üçün istifadə edir, çünki onlar tərəvəzlərə meyvə dadı verə bilir. Dad və qoxu baxımından konsentratlar çox böyük gücə malikdir, buna görə də onlardan ehtiyatla istifadə edin. Başlanğıc üçün ən yaxşı resept alma xardalı ədviyyəsi olardı.
Hətta ən dadlı tərəvəzlər qarışığa sağlam salat ədviyyələri əlavə etməklə daha da yaxşı olar bilər. Ən azı, salat ədviyyələri tanış yeməklərin dadını dəyişmək üçün yaxşı yoldur və kulinar təblərinizi sınamaq üçün bir meydançadır!

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Dip tahina - küncüt məcunu

Dip tahina - küncüt məcunu

Dip tahina resepti- küncüt sousundan hazırlanan sous

4 nəfər 15 dəq az Asan
Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"

Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"

Knediklərin resepti – ənənəvi Çex mətbəxinə aid bu yemək etin yanında əlavə kimi verilir

3 nəfər 45 deq çox Asan
Mi krob - işə yemək

Mi krob - işə yemək

Mi krob- qızardılmış Tay əriştəsi yeməyi

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Turş kələm

Turş kələm

Sauerkraut və ya sadəcə turş kələm, dünyada ən məşhur Alman yeməyi sayılır.

8 nəfər 45 deq çox Orta
Qeyri-adi və sağlam salat ədviyyələri üçün kulinariya təbləri

Kulinariya təbləri

Dadlı və sağlam yemək kimi, salat əvəzolunmazdır - tam sağlam inqrediyentlərdən hazırlanan bu yemək bütün pəhriz tutanlar üçün əsas qidadır. Bundan əlavə, salat hazırlanmasında bir çox eksperimentlər keçirmək mümkündür və bu sizə oxşar reseptlərdən bezdiyiniz zaman kulinariya təbi verir. Bu yeməyi maraqlı və fərqli etmək üçün ən yaxşı yol odur ki, ona heç dadmadığınız sağlam salat ədviyyələri vura bilərsiz. Çox adam zeytun yağı və mayonez ilə qane olur - lakin, salatlara yeni və qeyi-adi dadlar vermək üçün tam mənası ilə onlarla yollar var!
Möhtəşəm salat ədviyyələri üçün tövsiyyə olunan bir neçə sağlam inqrediyent təklifi:

Ayran – salata yumşaq və kremli tekstura əlavə edir və dadına turşluq qatır; ədviyyə üçün yaxşı baza iqrediyenti rolunu oynayır.
Feta pendiri/Tofu – zeytun yağında əzilməyə meylli və tərəvəzlərin üstünü örtüb həmcins və dadlı bir lay əmələ gətirən feta pendiri sağlam salat ədviyyələri üçün əsasdır (ən azı, Aralıq dənizi zonasında). Əgər pendir sevmirsinizsə, Tofudan əla veqetarian alternativi kimi istifadə edə bilərsiniz.

Qoz-fındıq

Badam, keşyu, qoz və fındıq hər bir salat üçün əla əlavələrdir. Onlar protein və vacib mikroelementlərdən olan sink və dəmirlə zəngindir və həmçinin olduqca dadlıdır!
 
 salat ədviyyələri

Şirələr– çox adam şirə konsentrantlarını dad üçün istifadə edir, çünki onlar tərəvəzlərə meyvə dadı verə bilir. Dad və qoxu baxımından konsentratlar çox böyük gücə malikdir, buna görə də onlardan ehtiyatla istifadə edin. Başlanğıc üçün ən yaxşı resept alma xardalı ədviyyəsi olardı.
Hətta ən dadlı tərəvəzlər qarışığa sağlam salat ədviyyələri əlavə etməklə daha da yaxşı olar bilər. Ən azı, salat ədviyyələri tanış yeməklərin dadını dəyişmək üçün yaxşı yoldur və kulinar təblərinizi sınamaq üçün bir meydançadır!