Livan mətbəxi ilə şərq ləzzətlərini dadın

Livan mətbəxi
 
Orta Şərq qidaları kimi

Bir baxımdan, Livan mətbəxi digər Orta Şərq qidalarıkimi görünür və dadır, çünki Aralıq dənizinin bütün cənub sahilini əhatə edən ərəb kulinariya mədəniyyətinin bir hissəsidir.

Lakin, Livan qidalarının digər Orta Şərq qidaları ilə eyni olduğunu demək, italyan yemək bişirmə ənənəsinin fransiz və ya irlandla eyni olmasını demək kimi bir şeydir.

Livan mətbəxi heyvan yağı və ətindən daha az istifadə olunur (yavan ət istisna), amma, tərəvəz, meyvə, nişasta, zeytun yağı və sarımsaqla zəngindir. Sonuncu ikisi və tərəvəzlər mütləqdir.

Livan mətbəxi

Ərəb kulinariya mədəniyyəti ilə barəbər, Livan mətbəxi Bibliya dönəmindən mövcuddur və tarixdə yazılıb.
Dünyaca məşhur kibbe, mulukniya, lebne, paxlava və s. Livan yeməklərindən əlavə, Livan mətbəxi vegetarianlar üçün, Livan musakkası kimi dadlı seçimlər təklif edir.
Bu ənənəvi vegetarian yeməyidir - əsas inqrediyentləri badımcan, noxud və tomat sousudur.
 
 
 

Livan qidaları, eləcə də digər bir çox Orta Şərq qidaları Qərbdə az sağlam “fast fud”ların əvəzedicisi kimi məşhurdur. Müxtəlif restoranlar bir sıra Livan yeməkləri və Orta Şərq yeməkləri verir və reseptlərlə təmin edir. Əgər qışda özünüz Livan mətbəxindən bir xörək bişirmək istəsəniz, dondurulmuş tərəvəzlərdən də istifadə edə bilərsiniz.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Yağlı blinçiklər
Yağlı blinçiklər

Poffertej- adi blinçiklərə oxşayan ənənəvi holland blinçikləri , tək fərqi daha şirin olmaqlarıdır.

6 nəfər 15-30 dəq Asan
Maki suşi - düyü, nori dəniz yosunu və kürüdən ibarət Yapon yeməyi
Maki suşi - düyü, nori dəniz yosunu və kürüdən ibarət Yapon yeməyi

Kürülü suşi üçün resept - Yapon mətbəxinin bütün dünyanı ovsunlayan yeməyi

3 nəfər 30-45 dəq Çətin
Sarımsaqlı baqet
Sarımsaqlı baqet

Рendir və şərabın yanına əla əlavə olan sarımsaqlı baqet resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Ayntopf - tam nahar
Ayntopf - tam nahar

Almanca "bir qazan" mənasında olan "Ayntopf" yeməyi çox qidalandırıcı və doyumlu bir yeməktir.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Livan mətbəxi ilə şərq ləzzətlərini dadın
Livan mətbəxi
 
Orta Şərq qidaları kimi

Bir baxımdan, Livan mətbəxi digər Orta Şərq qidalarıkimi görünür və dadır, çünki Aralıq dənizinin bütün cənub sahilini əhatə edən ərəb kulinariya mədəniyyətinin bir hissəsidir.

Lakin, Livan qidalarının digər Orta Şərq qidaları ilə eyni olduğunu demək, italyan yemək bişirmə ənənəsinin fransiz və ya irlandla eyni olmasını demək kimi bir şeydir.

Livan mətbəxi heyvan yağı və ətindən daha az istifadə olunur (yavan ət istisna), amma, tərəvəz, meyvə, nişasta, zeytun yağı və sarımsaqla zəngindir. Sonuncu ikisi və tərəvəzlər mütləqdir.

Livan mətbəxi

Ərəb kulinariya mədəniyyəti ilə barəbər, Livan mətbəxi Bibliya dönəmindən mövcuddur və tarixdə yazılıb.
Dünyaca məşhur kibbe, mulukniya, lebne, paxlava və s. Livan yeməklərindən əlavə, Livan mətbəxi vegetarianlar üçün, Livan musakkası kimi dadlı seçimlər təklif edir.
Bu ənənəvi vegetarian yeməyidir - əsas inqrediyentləri badımcan, noxud və tomat sousudur.
 
 
 

Livan qidaları, eləcə də digər bir çox Orta Şərq qidaları Qərbdə az sağlam “fast fud”ların əvəzedicisi kimi məşhurdur. Müxtəlif restoranlar bir sıra Livan yeməkləri və Orta Şərq yeməkləri verir və reseptlərlə təmin edir. Əgər qışda özünüz Livan mətbəxindən bir xörək bişirmək istəsəniz, dondurulmuş tərəvəzlərdən də istifadə edə bilərsiniz.