Makaronun ən məşhur növləri

Marketlərdə makaronun növləri o qədər çoxdur ki, adam seçim etməkdə çətinlik çəkir. Biz sizə makaronun növləri haqqında qısa məlumatı təqdim edirik və bu məlumatın köməyi ilə siz münasib makaronu seçə bilərsiniz.

Şübhə yoxdur ki, spagetti makaronun dünyada ən geniş yayılmış növüdür. Bu uzun və kövrək makaron çox vaxt əsas yeməklərdə istifadə olunur. Müxtəlif pomidor və ət sousları onu daha da dadlı edir.

Farfalle - Farfalle italyan dilindən tərcümədə “kəpənək” deməkdir və bu növ makaron məhz kəpənək formasındadır. Kəpənək makaronu hər növ sous və yüngül salatlarla gözəl vəhdət təşkil edir və eyni zamanda boşqabda cəlbedici görünür.

Kalamari - Bu makaron növünün forması su heyvanı olan kalmara çox bənzəyir. O, süfrəyə adətən tərəvəz, sous və balıqla birgə qoyulur.

Lazanya makaron növünün ölçüsü digər növlərə nisbətən daha iridir. O, nazik hamarlanmış xəmirin yastı, düzbucaqlı parçasıdır. Bu makaron bir qayda olaraq bir neçə dilimdən hazırlanır və hər dilimin arasına ət və tərəvəz kimi içliklər əlavə olunaraq bişirilir.

Kanneloni qalın, diametri 1.5-2sm olan içi boş borucuqdan ibarət makaron növüdür. Pendir, ispanaq və ya ət içliyi ilə pomidor sousu əlavə edilərək sobada bişirilir və əla dad verir.

Penne makaronun dünyaca məşhur digər bir növüdür. Penne italyan dilindən tərcümədə “qələm” deməkdir. O, adətən maili şəkildə kəsilmiş borucuqlardan ibarət olur. Penne zapekanka və salatlarda ən çox istifadə edilən makaron növüdür.

Makaronun ən məşhur növləri

Sevdiyiniz makaron növünü kəşf edin

Digər dadlı reseptlər üçün buraya daxil olun:

Mükəmməl makaronu necə bişirməli?

Ən məşhur makaron sousları


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"

Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"

Knediklərin resepti – ənənəvi Çex mətbəxinə aid bu yemək etin yanında əlavə kimi verilir

3 nəfər 45 deq çox Asan
Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər

Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər

Birçox Latin Amerika ölkələrində və İspanyada Alfaxores adı ilə şirniyyat görə bilərsiniz, lakin reseptlər tamamilə fərqlənir.

20 nəfər 45 deq çox Orta
Qızardılmış pendir – "smazeny syr"

Qızardılmış pendir – "smazeny syr"

Çex mətbəxində məşhur və hazırlanması çox asan olan ləzzətli qızardılmış pendir resepti .

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Ayntopf - tam nahar

Ayntopf - tam nahar

Almanca "bir qazan" mənasında olan "Ayntopf" yeməyi çox qidalandırıcı və doyumlu bir yeməktir.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Makaronun ən məşhur növləri

Marketlərdə makaronun növləri o qədər çoxdur ki, adam seçim etməkdə çətinlik çəkir. Biz sizə makaronun növləri haqqında qısa məlumatı təqdim edirik və bu məlumatın köməyi ilə siz münasib makaronu seçə bilərsiniz.

Şübhə yoxdur ki, spagetti makaronun dünyada ən geniş yayılmış növüdür. Bu uzun və kövrək makaron çox vaxt əsas yeməklərdə istifadə olunur. Müxtəlif pomidor və ət sousları onu daha da dadlı edir.

Farfalle - Farfalle italyan dilindən tərcümədə “kəpənək” deməkdir və bu növ makaron məhz kəpənək formasındadır. Kəpənək makaronu hər növ sous və yüngül salatlarla gözəl vəhdət təşkil edir və eyni zamanda boşqabda cəlbedici görünür.

Kalamari - Bu makaron növünün forması su heyvanı olan kalmara çox bənzəyir. O, süfrəyə adətən tərəvəz, sous və balıqla birgə qoyulur.

Lazanya makaron növünün ölçüsü digər növlərə nisbətən daha iridir. O, nazik hamarlanmış xəmirin yastı, düzbucaqlı parçasıdır. Bu makaron bir qayda olaraq bir neçə dilimdən hazırlanır və hər dilimin arasına ət və tərəvəz kimi içliklər əlavə olunaraq bişirilir.

Kanneloni qalın, diametri 1.5-2sm olan içi boş borucuqdan ibarət makaron növüdür. Pendir, ispanaq və ya ət içliyi ilə pomidor sousu əlavə edilərək sobada bişirilir və əla dad verir.

Penne makaronun dünyaca məşhur digər bir növüdür. Penne italyan dilindən tərcümədə “qələm” deməkdir. O, adətən maili şəkildə kəsilmiş borucuqlardan ibarət olur. Penne zapekanka və salatlarda ən çox istifadə edilən makaron növüdür.

Makaronun ən məşhur növləri

Sevdiyiniz makaron növünü kəşf edin

Digər dadlı reseptlər üçün buraya daxil olun:

Mükəmməl makaronu necə bişirməli?

Ən məşhur makaron sousları