This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Makaronun ən məşhur növləri

Marketlərdə makaronun növləri o qədər çoxdur ki, adam seçim etməkdə çətinlik çəkir. Biz sizə makaronun növləri haqqında qısa məlumatı təqdim edirik və bu məlumatın köməyi ilə siz münasib makaronu seçə bilərsiniz.

Şübhə yoxdur ki, spagetti makaronun dünyada ən geniş yayılmış növüdür. Bu uzun və kövrək makaron çox vaxt əsas yeməklərdə istifadə olunur. Müxtəlif pomidor və ət sousları onu daha da dadlı edir.

Farfalle - Farfalle italyan dilindən tərcümədə “kəpənək” deməkdir və bu növ makaron məhz kəpənək formasındadır. Kəpənək makaronu hər növ sous və yüngül salatlarla gözəl vəhdət təşkil edir və eyni zamanda boşqabda cəlbedici görünür.

Kalamari - Bu makaron növünün forması su heyvanı olan kalmara çox bənzəyir. O, süfrəyə adətən tərəvəz, sous və balıqla birgə qoyulur.

Lazanya makaron növünün ölçüsü digər növlərə nisbətən daha iridir. O, nazik hamarlanmış xəmirin yastı, düzbucaqlı parçasıdır. Bu makaron bir qayda olaraq bir neçə dilimdən hazırlanır və hər dilimin arasına ət və tərəvəz kimi içliklər əlavə olunaraq bişirilir.

Kanneloni qalın, diametri 1.5-2sm olan içi boş borucuqdan ibarət makaron növüdür. Pendir, ispanaq və ya ət içliyi ilə pomidor sousu əlavə edilərək sobada bişirilir və əla dad verir.

Penne makaronun dünyaca məşhur digər bir növüdür. Penne italyan dilindən tərcümədə “qələm” deməkdir. O, adətən maili şəkildə kəsilmiş borucuqlardan ibarət olur. Penne zapekanka və salatlarda ən çox istifadə edilən makaron növüdür.

Makaronun ən məşhur növləri

Sevdiyiniz makaron növünü kəşf edin

Digər dadlı reseptlər üçün buraya daxil olun:

Mükəmməl makaronu necə bişirməli?

Ən məşhur makaron sousları


Recipes that might interest you

Marinada qoyulmuş qızılbalıq
Marinada qoyulmuş qızılbalıq

Mərci sousu ilə marinada qoyulmuş qızılbalığın resepti

3 persons over 45 min Medium
Paprikaş
Paprikaş

Paprikaş resepti

2 persons 30-45 min Easy
Yaşıl lobya və pendirlə qatlama
Yaşıl lobya və pendirlə qatlama

Qat-qat xəmirdən yaşıl lobya və pendirlə dadlı qatlamalar. Bu yeməyi süfrəyə ayrıca yemək və ya qarnir kimi vermək olar.

3 persons 30-45 min Medium
Gaspaço - tərəvəz şorbası
Gaspaço - tərəvəz şorbası

Gaspaço- soyuq tərəvəz şorbasının resepti

6 persons over 45 min Easy
Makaronun ən məşhur növləri

Marketlərdə makaronun növləri o qədər çoxdur ki, adam seçim etməkdə çətinlik çəkir. Biz sizə makaronun növləri haqqında qısa məlumatı təqdim edirik və bu məlumatın köməyi ilə siz münasib makaronu seçə bilərsiniz.

Şübhə yoxdur ki, spagetti makaronun dünyada ən geniş yayılmış növüdür. Bu uzun və kövrək makaron çox vaxt əsas yeməklərdə istifadə olunur. Müxtəlif pomidor və ət sousları onu daha da dadlı edir.

Farfalle - Farfalle italyan dilindən tərcümədə “kəpənək” deməkdir və bu növ makaron məhz kəpənək formasındadır. Kəpənək makaronu hər növ sous və yüngül salatlarla gözəl vəhdət təşkil edir və eyni zamanda boşqabda cəlbedici görünür.

Kalamari - Bu makaron növünün forması su heyvanı olan kalmara çox bənzəyir. O, süfrəyə adətən tərəvəz, sous və balıqla birgə qoyulur.

Lazanya makaron növünün ölçüsü digər növlərə nisbətən daha iridir. O, nazik hamarlanmış xəmirin yastı, düzbucaqlı parçasıdır. Bu makaron bir qayda olaraq bir neçə dilimdən hazırlanır və hər dilimin arasına ət və tərəvəz kimi içliklər əlavə olunaraq bişirilir.

Kanneloni qalın, diametri 1.5-2sm olan içi boş borucuqdan ibarət makaron növüdür. Pendir, ispanaq və ya ət içliyi ilə pomidor sousu əlavə edilərək sobada bişirilir və əla dad verir.

Penne makaronun dünyaca məşhur digər bir növüdür. Penne italyan dilindən tərcümədə “qələm” deməkdir. O, adətən maili şəkildə kəsilmiş borucuqlardan ibarət olur. Penne zapekanka və salatlarda ən çox istifadə edilən makaron növüdür.

Makaronun ən məşhur növləri

Sevdiyiniz makaron növünü kəşf edin

Digər dadlı reseptlər üçün buraya daxil olun:

Mükəmməl makaronu necə bişirməli?

Ən məşhur makaron sousları

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description