Mətbəxdə inqrediyentlər və həvəs

Mətbəxə həvəs qatmaq istəsəz, ağlınızda hərtərəfli yanaşma olmalıdır. Birincisi, boşqabınızda dünyanın müxtəlif kulinariya nümunələrini əks etdirməklə həyatınıza təzə hisslər qatan mətbəxlərin çoxluğudur. İkincisi, yeməyin dadını verən əsas inqredientdir; üçüncüsü isə yeməyə daha dadlı və rəngli görüntüsünü vermək üçün ərzağı boşqaba düzmək metodlardır.

inqrediyentlər

Kulinariya xüsusiyyətləri

İki çox fərqli kulinariya mövcuddur: Ən çox beynəlxalq diqqət cəlb edənlər (Fransız mətbəxindən Vyetnama kimi, Meksika, Ərəb, İtalyan və s.) və diqqətdən kənarda olanlar. Əgər yeni bir şeyi sınamaq istəyirsinizsə ya məşhur mətbəxlərin birindən çox spesifik bir xörəyi seçə bilərsiniz, ya da məşhur olmayanların ekzotik hissini yaşaya bilərsiniz.

culinary-inspirations1

Digər tərəfdən əgər az adama məlum olan kulinariyanı seçsəniz (ənənəvi Cənubi Koreya ərzaqları, Efiopiya, Qərbi Afrika mətbəxi və s.) hər zaman inqrediyentlər və innovasiya üstünlüyünüz olacaq. Buna görə də, hər hansı bu kulinariya reseptini sınamamışdan öncə əmin olun ki, bütün lazımi inqrediyentləriniz hazırdır.

Əsas inqrediyent

Hansı yeməyi bişirməyinizdən asılı olmayaraq, aparıcı inqrediyentə diqqət etmək yaxşıdır. Bu əsas inqredient və ya yeməyi təmiz dəyişə bilən başqa bir şey ola bilər.

  • Bonduelle-in qırmızı lobyalarını istifadə edərək Çin üslubunda şirin və turş qırmızı lobya paşteti bişirə bilərsiz. Onu daha dadlı etmək üçün şəkər yerinə melassa əlavə edin.
  • Amerikanların Luizianada etdiyi kimi, Bonduelle-in tər yerkökü konservlərindən istifadə edərək tər yerkökü keksləri bişirin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Qarğıdalı şorbası
Qarğıdalı şorbası

Qarğıdalı şorbası resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat

Möhtəşəm yay yeməyi

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Yağlı blinçiklər
Yağlı blinçiklər

Poffertej- adi blinçiklərə oxşayan ənənəvi holland blinçikləri , tək fərqi daha şirin olmaqlarıdır.

6 nəfər 15-30 dəq Asan
Gaspaço - tərəvəz şorbası
Gaspaço - tərəvəz şorbası

Gaspaço- soyuq tərəvəz şorbasının resepti

6 nəfər 45 deq çox Asan
Mətbəxdə inqrediyentlər və həvəs

Mətbəxə həvəs qatmaq istəsəz, ağlınızda hərtərəfli yanaşma olmalıdır. Birincisi, boşqabınızda dünyanın müxtəlif kulinariya nümunələrini əks etdirməklə həyatınıza təzə hisslər qatan mətbəxlərin çoxluğudur. İkincisi, yeməyin dadını verən əsas inqredientdir; üçüncüsü isə yeməyə daha dadlı və rəngli görüntüsünü vermək üçün ərzağı boşqaba düzmək metodlardır.

inqrediyentlər

Kulinariya xüsusiyyətləri

İki çox fərqli kulinariya mövcuddur: Ən çox beynəlxalq diqqət cəlb edənlər (Fransız mətbəxindən Vyetnama kimi, Meksika, Ərəb, İtalyan və s.) və diqqətdən kənarda olanlar. Əgər yeni bir şeyi sınamaq istəyirsinizsə ya məşhur mətbəxlərin birindən çox spesifik bir xörəyi seçə bilərsiniz, ya da məşhur olmayanların ekzotik hissini yaşaya bilərsiniz.

culinary-inspirations1

Digər tərəfdən əgər az adama məlum olan kulinariyanı seçsəniz (ənənəvi Cənubi Koreya ərzaqları, Efiopiya, Qərbi Afrika mətbəxi və s.) hər zaman inqrediyentlər və innovasiya üstünlüyünüz olacaq. Buna görə də, hər hansı bu kulinariya reseptini sınamamışdan öncə əmin olun ki, bütün lazımi inqrediyentləriniz hazırdır.

Əsas inqrediyent

Hansı yeməyi bişirməyinizdən asılı olmayaraq, aparıcı inqrediyentə diqqət etmək yaxşıdır. Bu əsas inqredient və ya yeməyi təmiz dəyişə bilən başqa bir şey ola bilər.

  • Bonduelle-in qırmızı lobyalarını istifadə edərək Çin üslubunda şirin və turş qırmızı lobya paşteti bişirə bilərsiz. Onu daha dadlı etmək üçün şəkər yerinə melassa əlavə edin.
  • Amerikanların Luizianada etdiyi kimi, Bonduelle-in tər yerkökü konservlərindən istifadə edərək tər yerkökü keksləri bişirin.