Mükəmməl makaronu necə bişirməli?

Makaronu bişirmək əslində çox asandır. Sadəcə olaraq bəzi qaydalara riayət etmək lazımdır. Makaronu düzgün şəkildə bişirmək üçün italyanların özlərinin verdiyi məsləhətlərlə tanış olun.

1. Bütün makaronlar müxtəlifdir.

Makaronun keyfiyyəti inqrediyentlərin keyfiyyətindən asılıdır. Makaronların keyfiyyətli olub-olmamasını bilməyin ən sadə yolu onları bişirməkdir. Əgər makaronlar bişdikdən sonra su şəffaf qalırsa və makaronlar gözəl qızılı rəng alırsa, deməli məhsul keyfiyyətlidir.

2. Su, su, yenə də su.

İnsanların əksəriyyəti makaronu hazırlamaq üçün çox kiçik qabdan istifadə edir və suyu həddindən az tökürlər. Düzgün nisbət isə 100 qram makarona 1 litr su təşkil edir.

3. Duz

Duzlu su makaronun dadını artırır. Su qaynama həddinə çatan kimi makaronları suya tökmədən öncə duzu tökün. İdeal nisbət 1 litr suya 7 qram duz təşkil edir.

4. Yağ ilə su qarışmır

Əgər makaron yüksək keyfiyyətlidirsə yağ əlavə etməyə ehtiyac yoxdur. O, makaronları yalnız nazik qatla örtəcək və nəticədə eynilə əriştədən axan sous alınacaq.

5. Bişmiş makaronları soyuq su ilə yumaq lazım deyil.

Hazır makaronları soyuq su ilə yumayın. Bunu etməklə siz sousu makaronda saxlayan nazik nişasta qatını aradan qaldırmış olursunuz.

Mükəmməl makaronu necə bişirməli?

İdeal makaron üçün bir neçə sadə addım.

Daha çox dadlı reseptləri buradan tapın: Siciliya spagettisi – tunes balıqlı İtalyan makaronu


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Qundelsayağı blinçiklər

Qundelsayağı blinçiklər

Qundesayağı blinçiklərin resepti

3 nəfər 45 deq çox Orta
Tiramisu - maskarpone pendirli italyan deserti

Tiramisu - maskarpone pendirli italyan deserti

Tiramisu üçün resept - bu desert lanç üçün idealdır. Ənənəvi olaraq o, soyuq halda espresso ilə verilir.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous

Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous

Cacık resepti- zeytun yağı, sarımsaq, duz və istiot əlavə edilərək, yoğurt və təzə xiyar ilə hazırlanan sous

6 nəfər 30-45 dəq Asan
Maki suşi - düyü, nori dəniz yosunu və kürüdən ibarət Yapon yeməyi

Maki suşi - düyü, nori dəniz yosunu və kürüdən ibarət Yapon yeməyi

Kürülü suşi üçün resept - Yapon mətbəxinin bütün dünyanı ovsunlayan yeməyi

3 nəfər 30-45 dəq Çətin
Mükəmməl makaronu necə bişirməli?

Makaronu bişirmək əslində çox asandır. Sadəcə olaraq bəzi qaydalara riayət etmək lazımdır. Makaronu düzgün şəkildə bişirmək üçün italyanların özlərinin verdiyi məsləhətlərlə tanış olun.

1. Bütün makaronlar müxtəlifdir.

Makaronun keyfiyyəti inqrediyentlərin keyfiyyətindən asılıdır. Makaronların keyfiyyətli olub-olmamasını bilməyin ən sadə yolu onları bişirməkdir. Əgər makaronlar bişdikdən sonra su şəffaf qalırsa və makaronlar gözəl qızılı rəng alırsa, deməli məhsul keyfiyyətlidir.

2. Su, su, yenə də su.

İnsanların əksəriyyəti makaronu hazırlamaq üçün çox kiçik qabdan istifadə edir və suyu həddindən az tökürlər. Düzgün nisbət isə 100 qram makarona 1 litr su təşkil edir.

3. Duz

Duzlu su makaronun dadını artırır. Su qaynama həddinə çatan kimi makaronları suya tökmədən öncə duzu tökün. İdeal nisbət 1 litr suya 7 qram duz təşkil edir.

4. Yağ ilə su qarışmır

Əgər makaron yüksək keyfiyyətlidirsə yağ əlavə etməyə ehtiyac yoxdur. O, makaronları yalnız nazik qatla örtəcək və nəticədə eynilə əriştədən axan sous alınacaq.

5. Bişmiş makaronları soyuq su ilə yumaq lazım deyil.

Hazır makaronları soyuq su ilə yumayın. Bunu etməklə siz sousu makaronda saxlayan nazik nişasta qatını aradan qaldırmış olursunuz.

Mükəmməl makaronu necə bişirməli?

İdeal makaron üçün bir neçə sadə addım.

Daha çox dadlı reseptləri buradan tapın: Siciliya spagettisi – tunes balıqlı İtalyan makaronu