Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Naharda şərab - necə verilməli?

Qədəhləri əsas yemək boşqabının yuxarı sağ tərəfinə qoyun, çünki onları adətən, sağ əlimiz ilə götürürük. Sağ tərəfdə, birinci bəyaz şərab, sonra isə qırmızı şərab qədəhi qoyulur. Su stəkanı asanlıqla əlçatan yerə qoyulur. Bilməliyik ki, desert fincanları ziyafətin əvvəlində qoyulmur, yalnız kofe və ya çay süfrəyə verilərkən qoyulur.

Düzgün seçilmiş qədəhlər, estetik görünüşdən əlavə, şərabın rəngini, dadını və ətrini mükəmməl qiymətləndirməyə əsas verir. Şərab qədəhləri, şəffaf və nazik şüşədən olmalıdır. Yalnız beləcə, onun tərkibini görmək olar. Şərab dequstasiyası zamanı qədəhin forması vacib rol oynayır. Araşdırmalar, göstərir ki, müxtəlif qədəhlərdə verilmiş eyni şərab fərqli dadır, onun eyni şərab olduğunu bilmək olmur.
Ən universal qədəh forması yumurta formasında aşağı doğru genişlənən qədəhdir. İçərkən qədəhi əlimizdə tutma forması da vacibdir. Qədəh aşağıdan tutulmalıdır ki, içki isinməsin və qədəhin səthi çirklənməsin.

Naharda şərab- necə verilməli?

Bu qaydalara düzgün əməl edin, onları sınaqdan keçirin və süfrənizin necə yaxşı olduğunu görün.

Ziyafətdən həzz alın və daha ətraflı buradan oxuyun:

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Bədəniniz üçün yeyin


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq
Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq

Sizin zövqünüzü oxşayacaq dadlı yemək

2 nəfər 30-45 dəq Çətin
Qrildə donuz əti ilə gül kələmindən hazırlanmış qraten
Qrildə donuz əti ilə gül kələmindən hazırlanmış qraten

Sadə və dadlı resept

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Brokkolili çin əriştəsi
Brokkolili çin əriştəsi

Çin əriştəsi ve sousda brokkoli mükəmməl birləşmədir. Siz onu çox asan və tez hazırlamaqla, əsl çin dadı əldə edə bilərsiniz. Bu yemək müxtəlif ət məhsulları üçün əsas yemək ve ya qarnir kimi istifadə oluna bilər.

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat

Möhtəşəm yay yeməyi

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Naharda şərab - necə verilməli?

Qədəhləri əsas yemək boşqabının yuxarı sağ tərəfinə qoyun, çünki onları adətən, sağ əlimiz ilə götürürük. Sağ tərəfdə, birinci bəyaz şərab, sonra isə qırmızı şərab qədəhi qoyulur. Su stəkanı asanlıqla əlçatan yerə qoyulur. Bilməliyik ki, desert fincanları ziyafətin əvvəlində qoyulmur, yalnız kofe və ya çay süfrəyə verilərkən qoyulur.

Düzgün seçilmiş qədəhlər, estetik görünüşdən əlavə, şərabın rəngini, dadını və ətrini mükəmməl qiymətləndirməyə əsas verir. Şərab qədəhləri, şəffaf və nazik şüşədən olmalıdır. Yalnız beləcə, onun tərkibini görmək olar. Şərab dequstasiyası zamanı qədəhin forması vacib rol oynayır. Araşdırmalar, göstərir ki, müxtəlif qədəhlərdə verilmiş eyni şərab fərqli dadır, onun eyni şərab olduğunu bilmək olmur.
Ən universal qədəh forması yumurta formasında aşağı doğru genişlənən qədəhdir. İçərkən qədəhi əlimizdə tutma forması da vacibdir. Qədəh aşağıdan tutulmalıdır ki, içki isinməsin və qədəhin səthi çirklənməsin.

Naharda şərab- necə verilməli?

Bu qaydalara düzgün əməl edin, onları sınaqdan keçirin və süfrənizin necə yaxşı olduğunu görün.

Ziyafətdən həzz alın və daha ətraflı buradan oxuyun:

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Bədəniniz üçün yeyin

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description