Naharda şərab - necə verilməli?

Qədəhləri əsas yemək boşqabının yuxarı sağ tərəfinə qoyun, çünki onları adətən, sağ əlimiz ilə götürürük. Sağ tərəfdə, birinci bəyaz şərab, sonra isə qırmızı şərab qədəhi qoyulur. Su stəkanı asanlıqla əlçatan yerə qoyulur. Bilməliyik ki, desert fincanları ziyafətin əvvəlində qoyulmur, yalnız kofe və ya çay süfrəyə verilərkən qoyulur.

Düzgün seçilmiş qədəhlər, estetik görünüşdən əlavə, şərabın rəngini, dadını və ətrini mükəmməl qiymətləndirməyə əsas verir. Şərab qədəhləri, şəffaf və nazik şüşədən olmalıdır. Yalnız beləcə, onun tərkibini görmək olar. Şərab dequstasiyası zamanı qədəhin forması vacib rol oynayır. Araşdırmalar, göstərir ki, müxtəlif qədəhlərdə verilmiş eyni şərab fərqli dadır, onun eyni şərab olduğunu bilmək olmur.
Ən universal qədəh forması yumurta formasında aşağı doğru genişlənən qədəhdir. İçərkən qədəhi əlimizdə tutma forması da vacibdir. Qədəh aşağıdan tutulmalıdır ki, içki isinməsin və qədəhin səthi çirklənməsin.

Naharda şərab- necə verilməli?

Bu qaydalara düzgün əməl edin, onları sınaqdan keçirin və süfrənizin necə yaxşı olduğunu görün.

Ziyafətdən həzz alın və daha ətraflı buradan oxuyun:

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Bədəniniz üçün yeyin


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Xama ilə pörtlədilmiş şampinyonlar

Xama ilə pörtlədilmiş şampinyonlar

Xama sousunda pörtülmüş dadlı və faydalı şampinyonların resepti.

4 nəfər 15-30 dəq Orta
Şef-aşbaz salatı

Şef-aşbaz salatı

Şef-aşbaz salatı resepti

4 nəfər 45 deq çox Asan
Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat

Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat

Pomidor və soğanlı qızardılmış badımcan resepti

8 nəfər 45 deq çox Orta
Paprikaş

Paprikaş

Paprikaş resepti

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Naharda şərab - necə verilməli?

Qədəhləri əsas yemək boşqabının yuxarı sağ tərəfinə qoyun, çünki onları adətən, sağ əlimiz ilə götürürük. Sağ tərəfdə, birinci bəyaz şərab, sonra isə qırmızı şərab qədəhi qoyulur. Su stəkanı asanlıqla əlçatan yerə qoyulur. Bilməliyik ki, desert fincanları ziyafətin əvvəlində qoyulmur, yalnız kofe və ya çay süfrəyə verilərkən qoyulur.

Düzgün seçilmiş qədəhlər, estetik görünüşdən əlavə, şərabın rəngini, dadını və ətrini mükəmməl qiymətləndirməyə əsas verir. Şərab qədəhləri, şəffaf və nazik şüşədən olmalıdır. Yalnız beləcə, onun tərkibini görmək olar. Şərab dequstasiyası zamanı qədəhin forması vacib rol oynayır. Araşdırmalar, göstərir ki, müxtəlif qədəhlərdə verilmiş eyni şərab fərqli dadır, onun eyni şərab olduğunu bilmək olmur.
Ən universal qədəh forması yumurta formasında aşağı doğru genişlənən qədəhdir. İçərkən qədəhi əlimizdə tutma forması da vacibdir. Qədəh aşağıdan tutulmalıdır ki, içki isinməsin və qədəhin səthi çirklənməsin.

Naharda şərab- necə verilməli?

Bu qaydalara düzgün əməl edin, onları sınaqdan keçirin və süfrənizin necə yaxşı olduğunu görün.

Ziyafətdən həzz alın və daha ətraflı buradan oxuyun:

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Bədəniniz üçün yeyin