Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Qarğıdalı - qlütensiz tərəvəzlər

Hindi qızılı adlandırılan qarğıdalı, əsasən B vitaminləri, eləvə də A, D, E, K vitamini və fol turşusu ilə zəngindir. O, həmçinin, insan bədəni üçün faydalı olan fosfor, kalium, kalsium, maqnezium, selenium, bir qədər kobalt, yod və brom minerallarından ibarətdir.

Qarğıdalı - güclü antioksidant

Selenium və E vitamini xərçəng riskini azaldır. Selenium, hüceyrə membranlarını və qırmızı qan hüceyrələrini azad radikallardan qoruyan enzimlərin tərkib hissəsidir.Bu, toxuma və orqanlarda xərçəng formalaşmasının qarşısını alır. Əlavə olaraq, selenium immunitet sisteminin gücləndiriməsində vacib rol oynayır. Bu elementin optimal dozasından istifadə zamanı bədən ağ qan hüceyrələrinin istehsalını artırır. Bundan əlavə, qarğıdalının digər bir inqredienti luteindir- karotin qrupundan sarı boya elementi - göz makulasını degenerasiyadan qoruyur və antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir.

Corn for a healthy heart

Sağlam ürək üçün qarğıdalı

Qarğıdalının tərkibindəki kalium ürəyin vəziyyətini yaxşılaşdırır. Tədqiqatlar göstərir ki, yeməyində bu elementdən çox miqdarda olan insanların aşağı qan təzyiqi və düzgün ürək döyüntüləri olur. Digər tərəfdən, qarğıdalıdan yemək xolestrol səviyyəsini azaldır. Qarğıdalılnın tərkibindəki həll oluna bilən lif, xolestrolu tutur və bədəndən uzaqlaşdırılmasını asanlaşdırır.

Qlütensiz mənbə

Çox adam bilmir ki, qlütensiz pəhrizlə yaşayan insanla üçün qağıdalı təhlükəsizdir. Un, buğda və yağ məhsulları qarğıdalı məhsulları ilə əvəz oluna bilər.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Voldorf-Astoriya salatı
Voldorf-Astoriya salatı

Voldorf-Astoriya salatı resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Dönər-kəbab
Dönər-kəbab

Şaquli şişdə qızardılmış və təndir çörəyinin içinə qoyularaq süfrəyə verilən quzu ətindən türk xörəyi.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Bişirilmiş can əti – "svickova"
Bişirilmiş can əti – "svickova"

Bişirilmiş can eti resepti – Çex mətbəxinin ənənəvi yeməyi

3 nəfər 45 deq çox Orta
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat

Möhtəşəm yay yeməyi

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Qarğıdalı - qlütensiz tərəvəzlər

Hindi qızılı adlandırılan qarğıdalı, əsasən B vitaminləri, eləvə də A, D, E, K vitamini və fol turşusu ilə zəngindir. O, həmçinin, insan bədəni üçün faydalı olan fosfor, kalium, kalsium, maqnezium, selenium, bir qədər kobalt, yod və brom minerallarından ibarətdir.

Qarğıdalı - güclü antioksidant

Selenium və E vitamini xərçəng riskini azaldır. Selenium, hüceyrə membranlarını və qırmızı qan hüceyrələrini azad radikallardan qoruyan enzimlərin tərkib hissəsidir.Bu, toxuma və orqanlarda xərçəng formalaşmasının qarşısını alır. Əlavə olaraq, selenium immunitet sisteminin gücləndiriməsində vacib rol oynayır. Bu elementin optimal dozasından istifadə zamanı bədən ağ qan hüceyrələrinin istehsalını artırır. Bundan əlavə, qarğıdalının digər bir inqredienti luteindir- karotin qrupundan sarı boya elementi - göz makulasını degenerasiyadan qoruyur və antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir.

Corn for a healthy heart

Sağlam ürək üçün qarğıdalı

Qarğıdalının tərkibindəki kalium ürəyin vəziyyətini yaxşılaşdırır. Tədqiqatlar göstərir ki, yeməyində bu elementdən çox miqdarda olan insanların aşağı qan təzyiqi və düzgün ürək döyüntüləri olur. Digər tərəfdən, qarğıdalıdan yemək xolestrol səviyyəsini azaldır. Qarğıdalılnın tərkibindəki həll oluna bilən lif, xolestrolu tutur və bədəndən uzaqlaşdırılmasını asanlaşdırır.

Qlütensiz mənbə

Çox adam bilmir ki, qlütensiz pəhrizlə yaşayan insanla üçün qağıdalı təhlükəsizdir. Un, buğda və yağ məhsulları qarğıdalı məhsulları ilə əvəz oluna bilər.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description