Qaynatma vs Buğa vermə. Tərəvəzləri bişirmə vaxtı

Buğa vermə təkcə sağlam pəhriz həvəskarları üçün mükəmməl həll deyil. Bu metod, həmçinin sizə yemək bişirməyi asan edir və vaxtınıza qənaət edir. Buğa vermə ənənəvi bişirmə üsulundan daha tez olur. Misal üçün, ispanağın buğa vermə vaxtı 2 dəqiqə azdır, badımcanda isə bu 15 dəqiqə qənaət deməkdir.

Nə üçün bu belədir? Bu istilik ötürülməsi metodu və 120°C-dən artıq temperatur prosesi ilə müəyyən olunur. Həmçinin, buğa verilən yeməkləri mütəmadi qarışdırmaq lazım deyil və bu sizin vaxtınıza qənaət edir. Qısa bişirilmə vaxtı buğa verilən məhsulların qidalandırıcı elementlərinin itkisini azaldır.

Ənənəvi bişirmə 40% vitamin və mineral itkisinə səbəb olur. C vitamini üçün isə, bu rəqəm 70%-dir. Suda qaynadılan tərəvəzlər A vitamininin sadəcə 36%-ni, buğa verilənlər isə 62%-ni saxlayır. B qrup vitaminlər də, bişirilmə prosesi zamanı itkiyə məruz qalır.

Qaynatma vs Buğa vermə. Tərəvəzləri bişirmə vaxtı

Bunu özünüz yoxlayın və hansı prosesinin vaxtınıza qənaət edəcəyini görün.

Əylən və buradan yarat: Mətbəxinizdə hər gün tərəvəzlər


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Kartoffelsalat – alman kartof salatı
Kartoffelsalat – alman kartof salatı

Bu yeməyin əsası kartofdur; onun tərkibində bütün növ inqrediyent var, o cümlədən bekon, soğan, pomidor, yaşıl noxud, yumurta, qarğıdalı və hətta portağallar.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat
Mal əti və ağ lobya lobyalı salat

Möhtəşəm yay yeməyi

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Maki suşi - düyü, nori dəniz yosunu və kürüdən ibarət Yapon yeməyi
Maki suşi - düyü, nori dəniz yosunu və kürüdən ibarət Yapon yeməyi

Kürülü suşi üçün resept - Yapon mətbəxinin bütün dünyanı ovsunlayan yeməyi

3 nəfər 30-45 dəq Çətin
Toyuq ətli Sezar salatı
Toyuq ətli Sezar salatı

Sezar salatı resepti.

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Qaynatma vs Buğa vermə. Tərəvəzləri bişirmə vaxtı

Buğa vermə təkcə sağlam pəhriz həvəskarları üçün mükəmməl həll deyil. Bu metod, həmçinin sizə yemək bişirməyi asan edir və vaxtınıza qənaət edir. Buğa vermə ənənəvi bişirmə üsulundan daha tez olur. Misal üçün, ispanağın buğa vermə vaxtı 2 dəqiqə azdır, badımcanda isə bu 15 dəqiqə qənaət deməkdir.

Nə üçün bu belədir? Bu istilik ötürülməsi metodu və 120°C-dən artıq temperatur prosesi ilə müəyyən olunur. Həmçinin, buğa verilən yeməkləri mütəmadi qarışdırmaq lazım deyil və bu sizin vaxtınıza qənaət edir. Qısa bişirilmə vaxtı buğa verilən məhsulların qidalandırıcı elementlərinin itkisini azaldır.

Ənənəvi bişirmə 40% vitamin və mineral itkisinə səbəb olur. C vitamini üçün isə, bu rəqəm 70%-dir. Suda qaynadılan tərəvəzlər A vitamininin sadəcə 36%-ni, buğa verilənlər isə 62%-ni saxlayır. B qrup vitaminlər də, bişirilmə prosesi zamanı itkiyə məruz qalır.

Qaynatma vs Buğa vermə. Tərəvəzləri bişirmə vaxtı

Bunu özünüz yoxlayın və hansı prosesinin vaxtınıza qənaət edəcəyini görün.

Əylən və buradan yarat: Mətbəxinizdə hər gün tərəvəzlər

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description