Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Qaynatma vs Buğa vermə. Tərəvəzləri bişirmə vaxtı

Buğa vermə təkcə sağlam pəhriz həvəskarları üçün mükəmməl həll deyil. Bu metod, həmçinin sizə yemək bişirməyi asan edir və vaxtınıza qənaət edir. Buğa vermə ənənəvi bişirmə üsulundan daha tez olur. Misal üçün, ispanağın buğa vermə vaxtı 2 dəqiqə azdır, badımcanda isə bu 15 dəqiqə qənaət deməkdir.

Nə üçün bu belədir? Bu istilik ötürülməsi metodu və 120°C-dən artıq temperatur prosesi ilə müəyyən olunur. Həmçinin, buğa verilən yeməkləri mütəmadi qarışdırmaq lazım deyil və bu sizin vaxtınıza qənaət edir. Qısa bişirilmə vaxtı buğa verilən məhsulların qidalandırıcı elementlərinin itkisini azaldır.

Ənənəvi bişirmə 40% vitamin və mineral itkisinə səbəb olur. C vitamini üçün isə, bu rəqəm 70%-dir. Suda qaynadılan tərəvəzlər A vitamininin sadəcə 36%-ni, buğa verilənlər isə 62%-ni saxlayır. B qrup vitaminlər də, bişirilmə prosesi zamanı itkiyə məruz qalır.

Qaynatma vs Buğa vermə. Tərəvəzləri bişirmə vaxtı

Bunu özünüz yoxlayın və hansı prosesinin vaxtınıza qənaət edəcəyini görün.

Əylən və buradan yarat: Mətbəxinizdə hər gün tərəvəzlər


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Xama ilə pörtlədilmiş şampinyonlar
Xama ilə pörtlədilmiş şampinyonlar

Xama sousunda pörtülmüş dadlı və faydalı şampinyonların resepti.

4 nəfər 15-30 dəq Orta
Suşi düyüsü
Suşi düyüsü

Suşinin əsası olan suşi düyüsü üçün resept.

4 nəfər 45 deq çox Orta
Leço - ənənəvi macar yeməyi
Leço - ənənəvi macar yeməyi

Leço– bişirilmiş qırmızı bibər,pomidor və soğan ilə hazırlanır.

3 nəfər 30-45 dəq Asan
Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat
Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat

Pomidor və soğanlı qızardılmış badımcan resepti

8 nəfər 45 deq çox Orta
Qaynatma vs Buğa vermə. Tərəvəzləri bişirmə vaxtı

Buğa vermə təkcə sağlam pəhriz həvəskarları üçün mükəmməl həll deyil. Bu metod, həmçinin sizə yemək bişirməyi asan edir və vaxtınıza qənaət edir. Buğa vermə ənənəvi bişirmə üsulundan daha tez olur. Misal üçün, ispanağın buğa vermə vaxtı 2 dəqiqə azdır, badımcanda isə bu 15 dəqiqə qənaət deməkdir.

Nə üçün bu belədir? Bu istilik ötürülməsi metodu və 120°C-dən artıq temperatur prosesi ilə müəyyən olunur. Həmçinin, buğa verilən yeməkləri mütəmadi qarışdırmaq lazım deyil və bu sizin vaxtınıza qənaət edir. Qısa bişirilmə vaxtı buğa verilən məhsulların qidalandırıcı elementlərinin itkisini azaldır.

Ənənəvi bişirmə 40% vitamin və mineral itkisinə səbəb olur. C vitamini üçün isə, bu rəqəm 70%-dir. Suda qaynadılan tərəvəzlər A vitamininin sadəcə 36%-ni, buğa verilənlər isə 62%-ni saxlayır. B qrup vitaminlər də, bişirilmə prosesi zamanı itkiyə məruz qalır.

Qaynatma vs Buğa vermə. Tərəvəzləri bişirmə vaxtı

Bunu özünüz yoxlayın və hansı prosesinin vaxtınıza qənaət edəcəyini görün.

Əylən və buradan yarat: Mətbəxinizdə hər gün tərəvəzlər

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description