Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Qaynatmaq, yoxsa Buğa vermək. Tərəvəzləri necə bişirməli?

Suda ənənəvi bişirmə metodunun ən böyük üstünlüyü onun buğa vermə metodundan asan olmasıdır. Ərzağı qaynatmaq onu suda 90-100 ºC temperaturda qaynadılmasıdır. Bu proses üçün qazan, su və qapaq lazımdır. Qaynadılma zamanı, proteinlər və nişasta emal olunur və insan həzm sistemi üçün hazırlanır. Həmçinin, bu proses zamanı minerallar və vitaminlər həlimləşir. Ona görə də, bu həlim digər suplar və ya souslar üçün istifadə oluna bilər, çünki onların tərkibində çox miqdarda qidalandırıcı elementlər qalır.

Bişirmənin digər yolu buğa verməkdir. Bu proses zamanı ərzaq 120 °C temperaturda buğa verilir. Buğa vermə buğ maşınında və ya qazanın içinə səbət qoyaraq edilə bilər. Buğa verilən tərəvəzlər qaynadılma prosesindən daha tez bişir. Bu daha az qidalandırıcı element itkisinə səbəb olur. Bundan əlavə, buğa verilmiş məhsullar öz dadını, möhkəmliyini və rəngini qoruyur.

Qaynatmaq, yoxsa Buğa vermək. Tərəvəzləri necə bişirməli?

Hər iki metodu yoxlayın və hansının sizin üçün daha dadlı olduğuna qərar verin.

Əylənin və hazırlayın: Bişirmənin və buxara verməyin sirləri


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Bişirilmiş can əti – "svickova"
Bişirilmiş can əti – "svickova"

Bişirilmiş can eti resepti – Çex mətbəxinin ənənəvi yeməyi

3 nəfər 45 deq çox Orta
Yaşıl lobya və pendirlə qatlama
Yaşıl lobya və pendirlə qatlama

Qat-qat xəmirdən yaşıl lobya və pendirlə dadlı qatlamalar. Bu yeməyi süfrəyə ayrıca yemək və ya qarnir kimi vermək olar.

3 nəfər 30-45 dəq Orta
Qarğıdalı unundan tortilya
Qarğıdalı unundan tortilya

Tortilya resepti- Meksikalılar tortilyanı çörəy əvəzinə istifadə edir.

10 nəfər 30-45 dəq Asan
Tərəvəzli badımcan ruleti
Tərəvəzli badımcan ruleti

Xüsusi günlər üçün dadlı və ətrli resept

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Qaynatmaq, yoxsa Buğa vermək. Tərəvəzləri necə bişirməli?

Suda ənənəvi bişirmə metodunun ən böyük üstünlüyü onun buğa vermə metodundan asan olmasıdır. Ərzağı qaynatmaq onu suda 90-100 ºC temperaturda qaynadılmasıdır. Bu proses üçün qazan, su və qapaq lazımdır. Qaynadılma zamanı, proteinlər və nişasta emal olunur və insan həzm sistemi üçün hazırlanır. Həmçinin, bu proses zamanı minerallar və vitaminlər həlimləşir. Ona görə də, bu həlim digər suplar və ya souslar üçün istifadə oluna bilər, çünki onların tərkibində çox miqdarda qidalandırıcı elementlər qalır.

Bişirmənin digər yolu buğa verməkdir. Bu proses zamanı ərzaq 120 °C temperaturda buğa verilir. Buğa vermə buğ maşınında və ya qazanın içinə səbət qoyaraq edilə bilər. Buğa verilən tərəvəzlər qaynadılma prosesindən daha tez bişir. Bu daha az qidalandırıcı element itkisinə səbəb olur. Bundan əlavə, buğa verilmiş məhsullar öz dadını, möhkəmliyini və rəngini qoruyur.

Qaynatmaq, yoxsa Buğa vermək. Tərəvəzləri necə bişirməli?

Hər iki metodu yoxlayın və hansının sizin üçün daha dadlı olduğuna qərar verin.

Əylənin və hazırlayın: Bişirmənin və buxara verməyin sirləri

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description