Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Qaynatmaq, yoxsa Buğa vermək. Tərəvəzləri necə bişirməli?

Suda ənənəvi bişirmə metodunun ən böyük üstünlüyü onun buğa vermə metodundan asan olmasıdır. Ərzağı qaynatmaq onu suda 90-100 ºC temperaturda qaynadılmasıdır. Bu proses üçün qazan, su və qapaq lazımdır. Qaynadılma zamanı, proteinlər və nişasta emal olunur və insan həzm sistemi üçün hazırlanır. Həmçinin, bu proses zamanı minerallar və vitaminlər həlimləşir. Ona görə də, bu həlim digər suplar və ya souslar üçün istifadə oluna bilər, çünki onların tərkibində çox miqdarda qidalandırıcı elementlər qalır.

Bişirmənin digər yolu buğa verməkdir. Bu proses zamanı ərzaq 120 °C temperaturda buğa verilir. Buğa vermə buğ maşınında və ya qazanın içinə səbət qoyaraq edilə bilər. Buğa verilən tərəvəzlər qaynadılma prosesindən daha tez bişir. Bu daha az qidalandırıcı element itkisinə səbəb olur. Bundan əlavə, buğa verilmiş məhsullar öz dadını, möhkəmliyini və rəngini qoruyur.

Qaynatmaq, yoxsa Buğa vermək. Tərəvəzləri necə bişirməli?

Hər iki metodu yoxlayın və hansının sizin üçün daha dadlı olduğuna qərar verin.

Əylənin və hazırlayın: Bişirmənin və buxara verməyin sirləri


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Ratatuy - Fransadan tərəvəz yeməyi
Ratatuy - Fransadan tərəvəz yeməyi

Ratatuy- bütün dünyada tanınan tərəvəz yeməyi.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Yaşıl zeytunlu və göbələkli linqin makaronu
Yaşıl zeytunlu və göbələkli linqin makaronu

Sadə və dadlı birləşmə! İsti makarona əlavə olunan zeytun və göbələk qarışığı yeməyə zəngin dad və aroma verir

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous

Cacık resepti- zeytun yağı, sarımsaq, duz və istiot əlavə edilərək, yoğurt və təzə xiyar ilə hazırlanan sous

6 nəfər 30-45 dəq Asan
Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq
Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq

Sizin zövqünüzü oxşayacaq dadlı yemək

2 nəfər 30-45 dəq Çətin
Qaynatmaq, yoxsa Buğa vermək. Tərəvəzləri necə bişirməli?

Suda ənənəvi bişirmə metodunun ən böyük üstünlüyü onun buğa vermə metodundan asan olmasıdır. Ərzağı qaynatmaq onu suda 90-100 ºC temperaturda qaynadılmasıdır. Bu proses üçün qazan, su və qapaq lazımdır. Qaynadılma zamanı, proteinlər və nişasta emal olunur və insan həzm sistemi üçün hazırlanır. Həmçinin, bu proses zamanı minerallar və vitaminlər həlimləşir. Ona görə də, bu həlim digər suplar və ya souslar üçün istifadə oluna bilər, çünki onların tərkibində çox miqdarda qidalandırıcı elementlər qalır.

Bişirmənin digər yolu buğa verməkdir. Bu proses zamanı ərzaq 120 °C temperaturda buğa verilir. Buğa vermə buğ maşınında və ya qazanın içinə səbət qoyaraq edilə bilər. Buğa verilən tərəvəzlər qaynadılma prosesindən daha tez bişir. Bu daha az qidalandırıcı element itkisinə səbəb olur. Bundan əlavə, buğa verilmiş məhsullar öz dadını, möhkəmliyini və rəngini qoruyur.

Qaynatmaq, yoxsa Buğa vermək. Tərəvəzləri necə bişirməli?

Hər iki metodu yoxlayın və hansının sizin üçün daha dadlı olduğuna qərar verin.

Əylənin və hazırlayın: Bişirmənin və buxara verməyin sirləri

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description