Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Qəhvenin xeyiri və zərəri

Bəzi insanlar qəhvəni dadına görə, bəziləri də gün ərzində enerji toplamaq üçün içir. Bundan əlavə qəhvə bizim sağlamlığımıza müsbət təsir göstərir. Bu ilk növbədə yaşlanma prosesini ləngidən güclü antioksidləşdiricidir. Həmçinin bu içki qandakı mənfi xolesterinin səviyyəsini azaldaraq aterosklerozun və ürək-damar xəstəliklərinin inkişafının qarşısını alır.

Aparılmış tədqiqatlar göstərir ki, qəhvə içmək miqrenin tezliyini, II növ diabet xəstəliyinin, xərçəngin bəzi növlərinin, Parkinson və Alzheimer kimi xəstəliklərin və eyni zamanda kariyes və astma riskini azaldır. Tədqiqatlar nəticəsində müəyyən edilib ki, qəhvədən mütəmadi olaraq içmək qısa müddətli yaddaşı yaxşılaşdırır və öyrənməyə kömək edir.

Qəhvə içməyin zərəri xeyirindən daha azdır, lakin bundan agah olmaq lazımdır. Ən başlıcası, bu içki maqnezium, kalsium və B vitaminini bədəndən xaric edir. Bundan əlavə mədədə problem olan zaman qəhvədən imtina etmək lazımdır. Belə ki, qəhvə mədə şirəsinin həddindən artıq ifraz olunmasına səbəb olur. Qəhvəni həddindən artıq çox içməyiniz yorğunluq və qıcıqlanmaya və həmçinin yuxu problemlərinə gətirib çıxara bilər. Bu səbəbdən qəhvənin gündəlik dozasını aşmaq olmaz.

Qəhvənin xeyiri və zərəri

Az miqdarda qəhvə sağlamlığa xeyirdir.

Daha çox ilham və məlumat burada: Kofe - hissləri stimullaşdıran içki


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Voldorf-Astoriya salatı
Voldorf-Astoriya salatı

Voldorf-Astoriya salatı resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Düyü və qırmızı lobya ilə doldurulmuş pomidorlar
Düyü və qırmızı lobya ilə doldurulmuş pomidorlar

Ənənəvi tərkibli parlaq yemək

2 nəfər 45 deq çox Orta
Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər
Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər

Birçox Latin Amerika ölkələrində və İspanyada Alfaxores adı ilə şirniyyat görə bilərsiniz, lakin reseptlər tamamilə fərqlənir.

20 nəfər 45 deq çox Orta
Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq
Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq

Sizin zövqünüzü oxşayacaq dadlı yemək

2 nəfər 30-45 dəq Çətin
Qəhvenin xeyiri və zərəri

Bəzi insanlar qəhvəni dadına görə, bəziləri də gün ərzində enerji toplamaq üçün içir. Bundan əlavə qəhvə bizim sağlamlığımıza müsbət təsir göstərir. Bu ilk növbədə yaşlanma prosesini ləngidən güclü antioksidləşdiricidir. Həmçinin bu içki qandakı mənfi xolesterinin səviyyəsini azaldaraq aterosklerozun və ürək-damar xəstəliklərinin inkişafının qarşısını alır.

Aparılmış tədqiqatlar göstərir ki, qəhvə içmək miqrenin tezliyini, II növ diabet xəstəliyinin, xərçəngin bəzi növlərinin, Parkinson və Alzheimer kimi xəstəliklərin və eyni zamanda kariyes və astma riskini azaldır. Tədqiqatlar nəticəsində müəyyən edilib ki, qəhvədən mütəmadi olaraq içmək qısa müddətli yaddaşı yaxşılaşdırır və öyrənməyə kömək edir.

Qəhvə içməyin zərəri xeyirindən daha azdır, lakin bundan agah olmaq lazımdır. Ən başlıcası, bu içki maqnezium, kalsium və B vitaminini bədəndən xaric edir. Bundan əlavə mədədə problem olan zaman qəhvədən imtina etmək lazımdır. Belə ki, qəhvə mədə şirəsinin həddindən artıq ifraz olunmasına səbəb olur. Qəhvəni həddindən artıq çox içməyiniz yorğunluq və qıcıqlanmaya və həmçinin yuxu problemlərinə gətirib çıxara bilər. Bu səbəbdən qəhvənin gündəlik dozasını aşmaq olmaz.

Qəhvənin xeyiri və zərəri

Az miqdarda qəhvə sağlamlığa xeyirdir.

Daha çox ilham və məlumat burada: Kofe - hissləri stimullaşdıran içki

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description