Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Qrildə hazırlamalı və yaxud qızartmalı?

Qrildə hazırlanma

Tez-tez eşidirik ki, qrildə hazırlanmış qidalar sağlamlığa ziyandır. Lakin, düzgün qaydalara əməl etməklə bu formalı qidaların çoxlu üstünlükləri olur. Qidanı Qrildə hazırlamağın ən yaxşı tərəfi odur ki, ekstra yağ əlavə olunmur. Ət məhsullarının və tərəvəzlərin qrildə hazırlanması çox qısa vaxt alır ki, bu da qidanı dəyərli mineralların və vitaminlərin itirilməsindən qoruyur. Həmçinin, qrildə hazırlanmazdan qabaq qidanı duzlamaq lazımdır. Bir neçə vacib qaydalara əməl etməklə qrildə hazırlamaq daha təhlükəsizdir. Üzərində yemək hazırlanan buxarı barmaqlığı diqqətlə təmizlənməlidir. Yanmış yağ və əvvəlki qidadan qalmış qalıq zəhərli maddələrin mənbəyidir. Qrildə nəyi və necə qızartmaq da çox vacibdir. Soba bərabər şəkildə isinməlidir. Bunun üçün xüsusi növ kömürlərdən də istifadə etmək olar.

 How to grill and roast?

Qızartma

Sobada hazırlanma hərarətlə emalın daha bir növüdür. Bu adətən 160-250°C arası temperaturda baş verir. Münasib temperaturun seçilməsi məhsulun tipindən asılıdır və yeməyin keyfiyyətinə təsir edən əsas faktordur. Yeməyi yaxşı hazırlamaq üçün, ərzağın növündən asılı olaraq bir neçə dəqiqədən 3-4 saata qədər vaxt tələb olunur. Yüksək temperatur ərzağın tərkibindəki proteinin və nişastanın həzmini asanlaşdırır. Qidanın xarici hissəsində (bu yüksək temperaturun təsirindən olur) xüsusi dad və ətir formalaşır. Bu maddələr, çox miqdarda qəbul olunarsa, bir çox xəstəliklərə, eləcə də xərçəngə yol açır. Buna görə də, sobada hazırlanma zamanı qidanı yandırmamağa diqqət etməliyik.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq
Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq

Sizin zövqünüzü oxşayacaq dadlı yemək

2 nəfər 30-45 dəq Çətin
Marinada qoyulmuş qızılbalıq
Marinada qoyulmuş qızılbalıq

Mərci sousu ilə marinada qoyulmuş qızılbalığın resepti

3 nəfər 45 deq çox Orta
Yaşıl lobya və pendirlə qatlama
Yaşıl lobya və pendirlə qatlama

Qat-qat xəmirdən yaşıl lobya və pendirlə dadlı qatlamalar. Bu yeməyi süfrəyə ayrıca yemək və ya qarnir kimi vermək olar.

3 nəfər 30-45 dəq Orta
Hindistansayağı karri toyuğu
Hindistansayağı karri toyuğu

Kari sousunda hindsayağı toyuğunun resepti

4 nəfər 45 deq çox Asan
Qrildə hazırlamalı və yaxud qızartmalı?

Qrildə hazırlanma

Tez-tez eşidirik ki, qrildə hazırlanmış qidalar sağlamlığa ziyandır. Lakin, düzgün qaydalara əməl etməklə bu formalı qidaların çoxlu üstünlükləri olur. Qidanı Qrildə hazırlamağın ən yaxşı tərəfi odur ki, ekstra yağ əlavə olunmur. Ət məhsullarının və tərəvəzlərin qrildə hazırlanması çox qısa vaxt alır ki, bu da qidanı dəyərli mineralların və vitaminlərin itirilməsindən qoruyur. Həmçinin, qrildə hazırlanmazdan qabaq qidanı duzlamaq lazımdır. Bir neçə vacib qaydalara əməl etməklə qrildə hazırlamaq daha təhlükəsizdir. Üzərində yemək hazırlanan buxarı barmaqlığı diqqətlə təmizlənməlidir. Yanmış yağ və əvvəlki qidadan qalmış qalıq zəhərli maddələrin mənbəyidir. Qrildə nəyi və necə qızartmaq da çox vacibdir. Soba bərabər şəkildə isinməlidir. Bunun üçün xüsusi növ kömürlərdən də istifadə etmək olar.

 How to grill and roast?

Qızartma

Sobada hazırlanma hərarətlə emalın daha bir növüdür. Bu adətən 160-250°C arası temperaturda baş verir. Münasib temperaturun seçilməsi məhsulun tipindən asılıdır və yeməyin keyfiyyətinə təsir edən əsas faktordur. Yeməyi yaxşı hazırlamaq üçün, ərzağın növündən asılı olaraq bir neçə dəqiqədən 3-4 saata qədər vaxt tələb olunur. Yüksək temperatur ərzağın tərkibindəki proteinin və nişastanın həzmini asanlaşdırır. Qidanın xarici hissəsində (bu yüksək temperaturun təsirindən olur) xüsusi dad və ətir formalaşır. Bu maddələr, çox miqdarda qəbul olunarsa, bir çox xəstəliklərə, eləcə də xərçəngə yol açır. Buna görə də, sobada hazırlanma zamanı qidanı yandırmamağa diqqət etməliyik.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description