Qulançar – üç rəngdə olan tərəvəz

Satışda yaşıl, açıq bənövşəyi və ağ qulançar olur. Bu müxtəlif işıqlandırma ilə becərilən eyni bitkidir. Yaşıl qulançar açıq günəşin altında, ağ qulançar yerin altında, bənövşəyi isə yerin altından başını bir az çıxarır.
 
asparagus
 
Qulançarı necə yeməli? Qulançar çiy, buxarda hazırlanmış, qaynadılmış, qızardılmış, qovurulmuş halda və yaxud da qızartma yeməklərə və ya salatlara əlavə olunaraq yeyilə bilər. Qulançarı bişirmək üçün xüsusi qablar satılır. Lakin bu qablar olmadan da onu bişirmək mümkündür. Qulançarı gözəl şəkildə bişirməyin sirri onu “qısa müddətə bişirmək”dir.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Paprikaş

Paprikaş

Paprikaş resepti

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Turş kələm

Turş kələm

Sauerkraut və ya sadəcə turş kələm, dünyada ən məşhur Alman yeməyi sayılır.

8 nəfər 45 deq çox Orta
Qarğıdalı keksi

Qarğıdalı keksi

Qarğıdalı keksi üçün Misir resepti. Ananas dilimləri ilə əla dadır.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq

Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq

Nəinki Almaniyada, başqa ölkələrdə də populyar olan kəsmikli piroq – Käsekuchen-in resepti.

4 nəfər 45 deq çox Orta
Qulançar – üç rəngdə olan tərəvəz
Satışda yaşıl, açıq bənövşəyi və ağ qulançar olur. Bu müxtəlif işıqlandırma ilə becərilən eyni bitkidir. Yaşıl qulançar açıq günəşin altında, ağ qulançar yerin altında, bənövşəyi isə yerin altından başını bir az çıxarır.
 
asparagus
 
Qulançarı necə yeməli? Qulançar çiy, buxarda hazırlanmış, qaynadılmış, qızardılmış, qovurulmuş halda və yaxud da qızartma yeməklərə və ya salatlara əlavə olunaraq yeyilə bilər. Qulançarı bişirmək üçün xüsusi qablar satılır. Lakin bu qablar olmadan da onu bişirmək mümkündür. Qulançarı gözəl şəkildə bişirməyin sirri onu “qısa müddətə bişirmək”dir.