Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Bəyaz və qırmızı şərablarla uyğun olan yeməklər.

Bəyaz şərablar- Dadı yüngül və mülayim olan bu içkilər təzə tərəvəzlər, dəniz qidaları və balıq, və ya az ədviyyatlı yüngül yeməklərlə əla kombinasiyadır. Yüngül yeməklər, eləcə də meyvələr ağ likör ilə yaxşı gedir.

Tünd bəyaz və qırmızı şərab – dadı daha təsirli olur – hisə verilmiş və ya qızardılmış balıqla yaxşı gedir. Həmçinin, bəyaz şərabları ət yeməyi (dadlı, azca ədviyyatlı və souslu) ilə birləşdirə bilərsiniz. Qırmızı şərab qoxusu güclü olan yeməklərlə yaxşı cütlükdür. Bilməliyik ki, bu içkinin tündlüyünə görə müxtəlif növləri vardır. Yüngül qırmızı şərablar ədviyyatlı quş əti yeməkləri ilə süfrəyə verilə bilər.

Tünd olanlar isə qırmızı ət (qızardılmış və ya qril olunmuş) ilə əla olur. Həddən artıq aromatik və tünd şərablar souslu maral əti ilə yaxşı olur.

Parlaq şərab (şampan şərabı) ən klassik iştahaçanlardan biridir. O, həmçinin bütün növ yeməklərlə birgə gedən yeganə şərabdır.

Desert üçün, kəmşirin və ya şirin desert şərabı verməlisiniz. Əgər desert çox şirindirsə, kəmşirin şərab əla gedəcək. Günorta snekləri üçün həm bəyaz, həm də qırmızı şərab vermək olar.

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Artıq bütün prinsipləri bilirsiniz, onları dostlarınızla sınayın.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun:

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Kartoffelsalat – alman kartof salatı

Kartoffelsalat – alman kartof salatı

Bu yeməyin əsası kartofdur; onun tərkibində bütün növ inqrediyent var, o cümlədən bekon, soğan, pomidor, yaşıl noxud, yumurta, qarğıdalı və hətta portağallar.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Təzə şampinyonlardan salat

Təzə şampinyonlardan salat

Bu gözəl yemək sizi enerji və sevinclə dolduracaq.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Şef-aşbaz salatı

Şef-aşbaz salatı

Şef-aşbaz salatı resepti

4 nəfər 45 deq çox Asan
Dip tahina - küncüt məcunu

Dip tahina - küncüt məcunu

Dip tahina resepti- küncüt sousundan hazırlanan sous

4 nəfər 15 dəq az Asan
Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Bəyaz və qırmızı şərablarla uyğun olan yeməklər.

Bəyaz şərablar- Dadı yüngül və mülayim olan bu içkilər təzə tərəvəzlər, dəniz qidaları və balıq, və ya az ədviyyatlı yüngül yeməklərlə əla kombinasiyadır. Yüngül yeməklər, eləcə də meyvələr ağ likör ilə yaxşı gedir.

Tünd bəyaz və qırmızı şərab – dadı daha təsirli olur – hisə verilmiş və ya qızardılmış balıqla yaxşı gedir. Həmçinin, bəyaz şərabları ət yeməyi (dadlı, azca ədviyyatlı və souslu) ilə birləşdirə bilərsiniz. Qırmızı şərab qoxusu güclü olan yeməklərlə yaxşı cütlükdür. Bilməliyik ki, bu içkinin tündlüyünə görə müxtəlif növləri vardır. Yüngül qırmızı şərablar ədviyyatlı quş əti yeməkləri ilə süfrəyə verilə bilər.

Tünd olanlar isə qırmızı ət (qızardılmış və ya qril olunmuş) ilə əla olur. Həddən artıq aromatik və tünd şərablar souslu maral əti ilə yaxşı olur.

Parlaq şərab (şampan şərabı) ən klassik iştahaçanlardan biridir. O, həmçinin bütün növ yeməklərlə birgə gedən yeganə şərabdır.

Desert üçün, kəmşirin və ya şirin desert şərabı verməlisiniz. Əgər desert çox şirindirsə, kəmşirin şərab əla gedəcək. Günorta snekləri üçün həm bəyaz, həm də qırmızı şərab vermək olar.

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Artıq bütün prinsipləri bilirsiniz, onları dostlarınızla sınayın.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun:

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları