Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Bəyaz və qırmızı şərablarla uyğun olan yeməklər.

Bəyaz şərablar- Dadı yüngül və mülayim olan bu içkilər təzə tərəvəzlər, dəniz qidaları və balıq, və ya az ədviyyatlı yüngül yeməklərlə əla kombinasiyadır. Yüngül yeməklər, eləcə də meyvələr ağ likör ilə yaxşı gedir.

Tünd bəyaz və qırmızı şərab – dadı daha təsirli olur – hisə verilmiş və ya qızardılmış balıqla yaxşı gedir. Həmçinin, bəyaz şərabları ət yeməyi (dadlı, azca ədviyyatlı və souslu) ilə birləşdirə bilərsiniz. Qırmızı şərab qoxusu güclü olan yeməklərlə yaxşı cütlükdür. Bilməliyik ki, bu içkinin tündlüyünə görə müxtəlif növləri vardır. Yüngül qırmızı şərablar ədviyyatlı quş əti yeməkləri ilə süfrəyə verilə bilər.

Tünd olanlar isə qırmızı ət (qızardılmış və ya qril olunmuş) ilə əla olur. Həddən artıq aromatik və tünd şərablar souslu maral əti ilə yaxşı olur.

Parlaq şərab (şampan şərabı) ən klassik iştahaçanlardan biridir. O, həmçinin bütün növ yeməklərlə birgə gedən yeganə şərabdır.

Desert üçün, kəmşirin və ya şirin desert şərabı verməlisiniz. Əgər desert çox şirindirsə, kəmşirin şərab əla gedəcək. Günorta snekləri üçün həm bəyaz, həm də qırmızı şərab vermək olar.

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Artıq bütün prinsipləri bilirsiniz, onları dostlarınızla sınayın.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun:

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər

Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər

Birçox Latin Amerika ölkələrində və İspanyada Alfaxores adı ilə şirniyyat görə bilərsiniz, lakin reseptlər tamamilə fərqlənir.

20 nəfər 45 deq çox Orta
Toyuq ətli Sezar salatı

Toyuq ətli Sezar salatı

Sezar salatı resepti.

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Burrito - aclığınızı yatırdacaq yemək

Burrito - aclığınızı yatırdacaq yemək

Meksika mətbəxini sevənləri ən favorit yeməyi - burrito resepti.

12 nəfər 45 deq çox Orta
Dönər-kəbab

Dönər-kəbab

Şaquli şişdə qızardılmış və təndir çörəyinin içinə qoyularaq süfrəyə verilən quzu ətindən türk xörəyi.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Bəyaz və qırmızı şərablarla uyğun olan yeməklər.

Bəyaz şərablar- Dadı yüngül və mülayim olan bu içkilər təzə tərəvəzlər, dəniz qidaları və balıq, və ya az ədviyyatlı yüngül yeməklərlə əla kombinasiyadır. Yüngül yeməklər, eləcə də meyvələr ağ likör ilə yaxşı gedir.

Tünd bəyaz və qırmızı şərab – dadı daha təsirli olur – hisə verilmiş və ya qızardılmış balıqla yaxşı gedir. Həmçinin, bəyaz şərabları ət yeməyi (dadlı, azca ədviyyatlı və souslu) ilə birləşdirə bilərsiniz. Qırmızı şərab qoxusu güclü olan yeməklərlə yaxşı cütlükdür. Bilməliyik ki, bu içkinin tündlüyünə görə müxtəlif növləri vardır. Yüngül qırmızı şərablar ədviyyatlı quş əti yeməkləri ilə süfrəyə verilə bilər.

Tünd olanlar isə qırmızı ət (qızardılmış və ya qril olunmuş) ilə əla olur. Həddən artıq aromatik və tünd şərablar souslu maral əti ilə yaxşı olur.

Parlaq şərab (şampan şərabı) ən klassik iştahaçanlardan biridir. O, həmçinin bütün növ yeməklərlə birgə gedən yeganə şərabdır.

Desert üçün, kəmşirin və ya şirin desert şərabı verməlisiniz. Əgər desert çox şirindirsə, kəmşirin şərab əla gedəcək. Günorta snekləri üçün həm bəyaz, həm də qırmızı şərab vermək olar.

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Artıq bütün prinsipləri bilirsiniz, onları dostlarınızla sınayın.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun:

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları