Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Bəyaz və qırmızı şərablarla uyğun olan yeməklər.

Bəyaz şərablar- Dadı yüngül və mülayim olan bu içkilər təzə tərəvəzlər, dəniz qidaları və balıq, və ya az ədviyyatlı yüngül yeməklərlə əla kombinasiyadır. Yüngül yeməklər, eləcə də meyvələr ağ likör ilə yaxşı gedir.

Tünd bəyaz və qırmızı şərab – dadı daha təsirli olur – hisə verilmiş və ya qızardılmış balıqla yaxşı gedir. Həmçinin, bəyaz şərabları ət yeməyi (dadlı, azca ədviyyatlı və souslu) ilə birləşdirə bilərsiniz. Qırmızı şərab qoxusu güclü olan yeməklərlə yaxşı cütlükdür. Bilməliyik ki, bu içkinin tündlüyünə görə müxtəlif növləri vardır. Yüngül qırmızı şərablar ədviyyatlı quş əti yeməkləri ilə süfrəyə verilə bilər.

Tünd olanlar isə qırmızı ət (qızardılmış və ya qril olunmuş) ilə əla olur. Həddən artıq aromatik və tünd şərablar souslu maral əti ilə yaxşı olur.

Parlaq şərab (şampan şərabı) ən klassik iştahaçanlardan biridir. O, həmçinin bütün növ yeməklərlə birgə gedən yeganə şərabdır.

Desert üçün, kəmşirin və ya şirin desert şərabı verməlisiniz. Əgər desert çox şirindirsə, kəmşirin şərab əla gedəcək. Günorta snekləri üçün həm bəyaz, həm də qırmızı şərab vermək olar.

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Artıq bütün prinsipləri bilirsiniz, onları dostlarınızla sınayın.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun:

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Tərəvəzlər ilə krevet
Tərəvəzlər ilə krevet

Yaponsayağı tərəvəzlər ilə krevet resepti.

3 nəfər 45 deq çox Çətin
Çorizo kolbasası və brokkoli ilə maffinlər
Çorizo kolbasası və brokkoli ilə maffinlər

Hər süfrə üçün dadlı maffinlər

2 nəfər 30-45 dəq Çətin
Qarğıdalılı və pestolu burrata pendiri
Qarğıdalılı və pestolu burrata pendiri

Çox dadlı və sadə resept

2 nəfər 15-30 dəq Asan
Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat
Qızardılmış badımcan, soğan və pomidordan salat

Pomidor və soğanlı qızardılmış badımcan resepti

8 nəfər 45 deq çox Orta
Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Bəyaz və qırmızı şərablarla uyğun olan yeməklər.

Bəyaz şərablar- Dadı yüngül və mülayim olan bu içkilər təzə tərəvəzlər, dəniz qidaları və balıq, və ya az ədviyyatlı yüngül yeməklərlə əla kombinasiyadır. Yüngül yeməklər, eləcə də meyvələr ağ likör ilə yaxşı gedir.

Tünd bəyaz və qırmızı şərab – dadı daha təsirli olur – hisə verilmiş və ya qızardılmış balıqla yaxşı gedir. Həmçinin, bəyaz şərabları ət yeməyi (dadlı, azca ədviyyatlı və souslu) ilə birləşdirə bilərsiniz. Qırmızı şərab qoxusu güclü olan yeməklərlə yaxşı cütlükdür. Bilməliyik ki, bu içkinin tündlüyünə görə müxtəlif növləri vardır. Yüngül qırmızı şərablar ədviyyatlı quş əti yeməkləri ilə süfrəyə verilə bilər.

Tünd olanlar isə qırmızı ət (qızardılmış və ya qril olunmuş) ilə əla olur. Həddən artıq aromatik və tünd şərablar souslu maral əti ilə yaxşı olur.

Parlaq şərab (şampan şərabı) ən klassik iştahaçanlardan biridir. O, həmçinin bütün növ yeməklərlə birgə gedən yeganə şərabdır.

Desert üçün, kəmşirin və ya şirin desert şərabı verməlisiniz. Əgər desert çox şirindirsə, kəmşirin şərab əla gedəcək. Günorta snekləri üçün həm bəyaz, həm də qırmızı şərab vermək olar.

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Artıq bütün prinsipləri bilirsiniz, onları dostlarınızla sınayın.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun:

Şərabı qida ilə birləşdirməyin əsasları

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description