Souslu toyuq

Videoya baxın və bizimlə birlikdə xörək bişirin!

Blenderdə cəfərini, acı bibəri və 10 dənə keşyu qozunu qarışdırın. Bizə həmçinin də sarımsaq-zəncəfil pastası lazım olacaq. Bunun üçün biz blenderdə eyni miqdarda götürülmüş sarımsaq və zəncəfil kökünü qarışdırdıq. Əti ədviyyəli və ətirli etmək üçün tavaya bir qədər zeytun yağı tökün, yağa sürtülmüş keşniş tumu və zirə əlavə edirik. Ədviyyatları bir neçə dəqiqə qızardırıq, sonra iki qaşıq sarımsaq-zəncəfil pastası və kokos yonqarı əlavə edirik. Bir dəqiqə qızardırıq, cəfəri sousu əlavə edirik və sous qatılaşana qədər qızardırıq. Toyuq filesini, yarım limonun şirəsini əlavə edirik, yaxşıca qarışdırırıq, yarım stəkan yoqurt və bir az duz əlavə edirik. Qapağı bağlayırıq, oddan götürürük və kənara qoyuruq ki, marinadlaşsın. İndi isə qarnir hazırlayırıq. Hazır düyünü boşqaba qoyuruq. Sonra saman kimi doğranmış kökü dərin tavada brokkoli ilə bir yerdə qızardırıq. Qara istiot və sarıkök vururuq. Tərəvəzləri düyünün üstünə qoyuruq. Marinadlaşmış toyuğu orta oda qoyuruq və 10 dəqiqə qızardırıq. Souslu toyuq parçalarını qarnirin ətrafında qoyuruq və ənənəvi hind resepti üzrə hazırlanmış dadlı və xeyirli souslu toyuqdan zövq alırıq.

Bu xörəyin hazırlanması üçün inqrediyentlərin siyahısı:

Souslu toyuq


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Qarğıdalı şorbası

Qarğıdalı şorbası

Qarğıdalı şorbası resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Duzlu qızılbalıq

Duzlu qızılbalıq

Mərcimək souslu duzlu qızıl balıq resepti

3 nəfər 45 deq çox Orta
Voldorf-Astoriya salatı

Voldorf-Astoriya salatı

Voldorf-Astoriya salatı resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Ketbular - ət küftələri

Ketbular - ət küftələri

Ketublar ( ət küftəcikləri)- isveç mətbəxinin ənənəvi resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Souslu toyuq

Videoya baxın və bizimlə birlikdə xörək bişirin!

Blenderdə cəfərini, acı bibəri və 10 dənə keşyu qozunu qarışdırın. Bizə həmçinin də sarımsaq-zəncəfil pastası lazım olacaq. Bunun üçün biz blenderdə eyni miqdarda götürülmüş sarımsaq və zəncəfil kökünü qarışdırdıq. Əti ədviyyəli və ətirli etmək üçün tavaya bir qədər zeytun yağı tökün, yağa sürtülmüş keşniş tumu və zirə əlavə edirik. Ədviyyatları bir neçə dəqiqə qızardırıq, sonra iki qaşıq sarımsaq-zəncəfil pastası və kokos yonqarı əlavə edirik. Bir dəqiqə qızardırıq, cəfəri sousu əlavə edirik və sous qatılaşana qədər qızardırıq. Toyuq filesini, yarım limonun şirəsini əlavə edirik, yaxşıca qarışdırırıq, yarım stəkan yoqurt və bir az duz əlavə edirik. Qapağı bağlayırıq, oddan götürürük və kənara qoyuruq ki, marinadlaşsın. İndi isə qarnir hazırlayırıq. Hazır düyünü boşqaba qoyuruq. Sonra saman kimi doğranmış kökü dərin tavada brokkoli ilə bir yerdə qızardırıq. Qara istiot və sarıkök vururuq. Tərəvəzləri düyünün üstünə qoyuruq. Marinadlaşmış toyuğu orta oda qoyuruq və 10 dəqiqə qızardırıq. Souslu toyuq parçalarını qarnirin ətrafında qoyuruq və ənənəvi hind resepti üzrə hazırlanmış dadlı və xeyirli souslu toyuqdan zövq alırıq.

Bu xörəyin hazırlanması üçün inqrediyentlərin siyahısı:

Souslu toyuq