Souslu toyuq

Videoya baxın və bizimlə birlikdə xörək bişirin!

Blenderdə cəfərini, acı bibəri və 10 dənə keşyu qozunu qarışdırın. Bizə həmçinin də sarımsaq-zəncəfil pastası lazım olacaq. Bunun üçün biz blenderdə eyni miqdarda götürülmüş sarımsaq və zəncəfil kökünü qarışdırdıq. Əti ədviyyəli və ətirli etmək üçün tavaya bir qədər zeytun yağı tökün, yağa sürtülmüş keşniş tumu və zirə əlavə edirik. Ədviyyatları bir neçə dəqiqə qızardırıq, sonra iki qaşıq sarımsaq-zəncəfil pastası və kokos yonqarı əlavə edirik. Bir dəqiqə qızardırıq, cəfəri sousu əlavə edirik və sous qatılaşana qədər qızardırıq. Toyuq filesini, yarım limonun şirəsini əlavə edirik, yaxşıca qarışdırırıq, yarım stəkan yoqurt və bir az duz əlavə edirik. Qapağı bağlayırıq, oddan götürürük və kənara qoyuruq ki, marinadlaşsın. İndi isə qarnir hazırlayırıq. Hazır düyünü boşqaba qoyuruq. Sonra saman kimi doğranmış kökü dərin tavada brokkoli ilə bir yerdə qızardırıq. Qara istiot və sarıkök vururuq. Tərəvəzləri düyünün üstünə qoyuruq. Marinadlaşmış toyuğu orta oda qoyuruq və 10 dəqiqə qızardırıq. Souslu toyuq parçalarını qarnirin ətrafında qoyuruq və ənənəvi hind resepti üzrə hazırlanmış dadlı və xeyirli souslu toyuqdan zövq alırıq.

Bu xörəyin hazırlanması üçün inqrediyentlərin siyahısı:

Souslu toyuq


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Maki suşi - düyü, nori dəniz yosunu və kürüdən ibarət Yapon yeməyi

Maki suşi - düyü, nori dəniz yosunu və kürüdən ibarət Yapon yeməyi

Kürülü suşi üçün resept - Yapon mətbəxinin bütün dünyanı ovsunlayan yeməyi

3 nəfər 30-45 dəq Çətin
Yağda Siyənək

Yağda Siyənək

Polşada populyar olan yağda siyənək resepti.

5 nəfər 45 deq çox Asan
Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"

Bulka knedlikləri – "houskowe knedliki"

Knediklərin resepti – ənənəvi Çex mətbəxinə aid bu yemək etin yanında əlavə kimi verilir

3 nəfər 45 deq çox Asan
Fatta - ət şorbası

Fatta - ət şorbası

Misirdə yaşayan Kopt xristianların ənənəvi ət şorbasının resepti

4 nəfər 45 deq çox Çətin
Souslu toyuq

Videoya baxın və bizimlə birlikdə xörək bişirin!

Blenderdə cəfərini, acı bibəri və 10 dənə keşyu qozunu qarışdırın. Bizə həmçinin də sarımsaq-zəncəfil pastası lazım olacaq. Bunun üçün biz blenderdə eyni miqdarda götürülmüş sarımsaq və zəncəfil kökünü qarışdırdıq. Əti ədviyyəli və ətirli etmək üçün tavaya bir qədər zeytun yağı tökün, yağa sürtülmüş keşniş tumu və zirə əlavə edirik. Ədviyyatları bir neçə dəqiqə qızardırıq, sonra iki qaşıq sarımsaq-zəncəfil pastası və kokos yonqarı əlavə edirik. Bir dəqiqə qızardırıq, cəfəri sousu əlavə edirik və sous qatılaşana qədər qızardırıq. Toyuq filesini, yarım limonun şirəsini əlavə edirik, yaxşıca qarışdırırıq, yarım stəkan yoqurt və bir az duz əlavə edirik. Qapağı bağlayırıq, oddan götürürük və kənara qoyuruq ki, marinadlaşsın. İndi isə qarnir hazırlayırıq. Hazır düyünü boşqaba qoyuruq. Sonra saman kimi doğranmış kökü dərin tavada brokkoli ilə bir yerdə qızardırıq. Qara istiot və sarıkök vururuq. Tərəvəzləri düyünün üstünə qoyuruq. Marinadlaşmış toyuğu orta oda qoyuruq və 10 dəqiqə qızardırıq. Souslu toyuq parçalarını qarnirin ətrafında qoyuruq və ənənəvi hind resepti üzrə hazırlanmış dadlı və xeyirli souslu toyuqdan zövq alırıq.

Bu xörəyin hazırlanması üçün inqrediyentlərin siyahısı:

Souslu toyuq