Tərəvəzlər - süfrənizdəki vitaminlər

Vitaminlər 

13 vitamin var ki, bədənimiz onları özlüyündən təmin edə bilməz, ona görə də biz onları yeməklərlə təmin etməliyik.
Vitaminlərin funksiyaları hansılardır? Vitaminlər hansı tərəvəzlərdə rast gəlinə bilər?

Vitamin A - beta karotin

» inkişafa, yaxşı görməyə, dərinin qorunmasına kömək edir,
»brokkoli, yürkökü, kələm, brüssel kələmi, sukkini, kasnı, ispanaq, kahı, turşəng, cır havuc, zəncirotu, noxud, balqabaq, soya

B1,B2,B3,Bvitaminləri

» əsəb sisteminin və əzələlərin düzgün fəaliyyətinə cavabdehdir,
» badımcan, ispanaq, lobya, kahı, mərci, turşəng, zəncirotu, noxud, kartof, soya, pomidorlar.

Vitamin B9

» qırmızı qan hüceyrələrinin törəməsinə, inkşafına və reproduksiyasına dəstək verir, proteinlərin mənimsənilməsini asanlaşdırır,
» qulançar, brokkoli, kələm, ispanaq, yaşıl lobya, kahı, kartof, kəvər, lobya, mərci

Vitamin C

» infeksiyalara qarşı immunitetə, yorğunluqla mübarizəyə, dəmirin orqanlara sovrulmasına kömək edir,
» brokkoli, brüssel kələmi, gül kələmi, turşəng, kasnı, ispanaq, kahı, ağ turp, kəvər, zəncirotu, bibər, qırmızı turp, pomidorlar. 

Vitamin D

» skelet sistemini möhkəmləndirir, raxitliyin qarşısını alır və bədənin müdafiəsini artırır,
» göbələklər

Vitamin E

» hüceyrələri azad radikallardan qoruyur və toxumalara müsbət təsiri var,
» qulançar, kahı, ispanaq, lobya və soya.

Vitamin H

» saçların ağarmasını, keçəlləşməni yavaşladır, qanın laxtalanmasını gücləndirir, 
» göbələklər, yerkökləri, pomidorlar, ispanaq

Vitamin K

» qanın laxtalanmasını gücləndirir, osteoporozun qarşısını alır,
» brokkoli, yerkökü, kələm, gül kələmi, yaşıl lobya, kahı, kartoflar.

Vitamin P

» damaq qanamalarını azaldır, allergiyalara qarşı kömək edir,
» yemişan, kələm, pomidorlar, salat, ispanaq, kartoflar.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Burrito - aclığınızı yatırdacaq yemək

Burrito - aclığınızı yatırdacaq yemək

Meksika mətbəxini sevənləri ən favorit yeməyi - burrito resepti.

12 nəfər 45 deq çox Orta
Ketbular - ət küftələri

Ketbular - ət küftələri

Ketublar ( ət küftəcikləri)- isveç mətbəxinin ənənəvi resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Marinada qoyulmuş qızılbalıq

Marinada qoyulmuş qızılbalıq

Mərci sousu ilə marinada qoyulmuş qızılbalığın resepti

3 nəfər 45 deq çox Orta
Puçero - ət qulyaşı

Puçero - ət qulyaşı

Puçero- İspan müstəmləkələri tərəfindən Argentinaya gətirilmiş bir yemək.

12 nəfər 45 deq çox Çətin
Tərəvəzlər - süfrənizdəki vitaminlər
Vitaminlər 

13 vitamin var ki, bədənimiz onları özlüyündən təmin edə bilməz, ona görə də biz onları yeməklərlə təmin etməliyik.
Vitaminlərin funksiyaları hansılardır? Vitaminlər hansı tərəvəzlərdə rast gəlinə bilər?

Vitamin A - beta karotin

» inkişafa, yaxşı görməyə, dərinin qorunmasına kömək edir,
»brokkoli, yürkökü, kələm, brüssel kələmi, sukkini, kasnı, ispanaq, kahı, turşəng, cır havuc, zəncirotu, noxud, balqabaq, soya

B1,B2,B3,Bvitaminləri

» əsəb sisteminin və əzələlərin düzgün fəaliyyətinə cavabdehdir,
» badımcan, ispanaq, lobya, kahı, mərci, turşəng, zəncirotu, noxud, kartof, soya, pomidorlar.

Vitamin B9

» qırmızı qan hüceyrələrinin törəməsinə, inkşafına və reproduksiyasına dəstək verir, proteinlərin mənimsənilməsini asanlaşdırır,
» qulançar, brokkoli, kələm, ispanaq, yaşıl lobya, kahı, kartof, kəvər, lobya, mərci

Vitamin C

» infeksiyalara qarşı immunitetə, yorğunluqla mübarizəyə, dəmirin orqanlara sovrulmasına kömək edir,
» brokkoli, brüssel kələmi, gül kələmi, turşəng, kasnı, ispanaq, kahı, ağ turp, kəvər, zəncirotu, bibər, qırmızı turp, pomidorlar. 

Vitamin D

» skelet sistemini möhkəmləndirir, raxitliyin qarşısını alır və bədənin müdafiəsini artırır,
» göbələklər

Vitamin E

» hüceyrələri azad radikallardan qoruyur və toxumalara müsbət təsiri var,
» qulançar, kahı, ispanaq, lobya və soya.

Vitamin H

» saçların ağarmasını, keçəlləşməni yavaşladır, qanın laxtalanmasını gücləndirir, 
» göbələklər, yerkökləri, pomidorlar, ispanaq

Vitamin K

» qanın laxtalanmasını gücləndirir, osteoporozun qarşısını alır,
» brokkoli, yerkökü, kələm, gül kələmi, yaşıl lobya, kahı, kartoflar.

Vitamin P

» damaq qanamalarını azaldır, allergiyalara qarşı kömək edir,
» yemişan, kələm, pomidorlar, salat, ispanaq, kartoflar.