Kiçik və böyük fincanlar üçün müxtəlif tip kofelər

Espresso
İtalyan kulinariyasına bağlı olan ən klassik kofedir. Espresso bir çox kofelər üçün baza rolunu oynayır. Keyfiyyəti səthində olan kremli köpüklərdən bəlli olur. Klassik İtalyan espressosu silindr şəkilli kiçik fincanlarda süfrəyə verilir.

Espresso Lungo
“Lungo” sözü “uzun” deməkdir və daha çox su ilə, klassik espressodan daha uzun müddət bişirilir. Tünd deyil, amma daha acı dadı var.

Kappuçino
Bu məşhur kofe Kapuçin rahibləri tərəfindən ixtira olunmuşdur. Kapuçino, bərabər hissələrdən ibarət yumşaq içkidir: üyüdülmüş espresso, isti süd və süd köpüyü. Bu içkinin üstünə adətən darçın və xırdalanmış şokolad qoyulur.

Caffè latte
Adının mənası südlü kofe deməkdir. Caffè latte daha iri qablarda verilir: hündür stəkanlar və ya geniş fincanlarda. Caffè latte adənə proporsiyalarla hazırlanır: 1/3 espresso və 2/3 süd.

Latte macchiato (latte moxiato)
Latte macchiato 3 təbəqədən ibarət iri proporsiyadır: alt təbəqə süd, orta espresso və üst təbəqə- dadlı süd köpüyü. Bu növ kofe adətən yanında uzunsov qaşıqlarla süfrəyə verilir.

Mocha
Mocha Latte növüdür. 1/3 espresso, 1/3 isti süd və 1/3 tünd və ya südlü şokoladdan ibarətdir. Latte və ya kappuçinodan fərqli olaraq, mocha köpüklü olmur. Adətən, üstündə nazik krem olur.

Orange_Coffee_AZ

Öz sevidiyiniz kofe növünü seçin və dostlarınızla yaxşı vaxt keçirin.

Zövq alın və daha ətraflı oxuyun:

İtaliya mətbəxi

Qəhvənin xeyri və zərəri


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Pizza bütün dünyada sevilən yemək
Pizza bütün dünyada sevilən yemək

Bolqar bibərli kiçik pizza resepti. Pizza xəmiri resepti öz uzun tarixi var.

2 nəfər 45 deq çox Orta
Kalalaatikko– balıq zapekankası
Kalalaatikko– balıq zapekankası

Kalalaatikko-Finlandiya mətbəxinə aid olan balıq zapekanka resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Dönər-kəbab
Dönər-kəbab

Şaquli şişdə qızardılmış və təndir çörəyinin içinə qoyularaq süfrəyə verilən quzu ətindən türk xörəyi.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Xoriatiklər – yunansayağı salat
Xoriatiklər – yunansayağı salat

Xoriatik resepti (yunansayağı salat)- yunan mətbəxinin tacı olan yemək.

2 nəfər 15-30 dəq Asan
Kiçik və böyük fincanlar üçün müxtəlif tip kofelər

Espresso
İtalyan kulinariyasına bağlı olan ən klassik kofedir. Espresso bir çox kofelər üçün baza rolunu oynayır. Keyfiyyəti səthində olan kremli köpüklərdən bəlli olur. Klassik İtalyan espressosu silindr şəkilli kiçik fincanlarda süfrəyə verilir.

Espresso Lungo
“Lungo” sözü “uzun” deməkdir və daha çox su ilə, klassik espressodan daha uzun müddət bişirilir. Tünd deyil, amma daha acı dadı var.

Kappuçino
Bu məşhur kofe Kapuçin rahibləri tərəfindən ixtira olunmuşdur. Kapuçino, bərabər hissələrdən ibarət yumşaq içkidir: üyüdülmüş espresso, isti süd və süd köpüyü. Bu içkinin üstünə adətən darçın və xırdalanmış şokolad qoyulur.

Caffè latte
Adının mənası südlü kofe deməkdir. Caffè latte daha iri qablarda verilir: hündür stəkanlar və ya geniş fincanlarda. Caffè latte adənə proporsiyalarla hazırlanır: 1/3 espresso və 2/3 süd.

Latte macchiato (latte moxiato)
Latte macchiato 3 təbəqədən ibarət iri proporsiyadır: alt təbəqə süd, orta espresso və üst təbəqə- dadlı süd köpüyü. Bu növ kofe adətən yanında uzunsov qaşıqlarla süfrəyə verilir.

Mocha
Mocha Latte növüdür. 1/3 espresso, 1/3 isti süd və 1/3 tünd və ya südlü şokoladdan ibarətdir. Latte və ya kappuçinodan fərqli olaraq, mocha köpüklü olmur. Adətən, üstündə nazik krem olur.

Orange_Coffee_AZ

Öz sevidiyiniz kofe növünü seçin və dostlarınızla yaxşı vaxt keçirin.

Zövq alın və daha ətraflı oxuyun:

İtaliya mətbəxi

Qəhvənin xeyri və zərəri