Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Sağlamlığa faydalı vitamin E

E vitamini A və C vitaminləri ilə birgə orqanizmi oksidləşmə nəticəsində hüceyrələrin zədələnməsindən və həmçinin azad radikalların hüceyrələrə mənfi təsir göstərməsindən qoruyan güclü antioksidləşdiricidir. Vitamin E eyni zamanda aktiv antikoaqulyantın sintezində iştirak edərək hüceyrə pərdələrinin keçiriciliyini təmin edir və qanda trombositin toplanma ehtimalını azaldır. Bundan əlavə E vitamini qırmızı qan hüceyrələrinin qorunmasında, gen ekspressiyasında və sinir impulslarının bədən boyunca ötürülməsində iştirak edir. O, həmçinin gözün düzgün fəaliyyətinə kömək edir.

Orqanizmdə vitamin E çatışmazlığına nadir hallarda təsadüf edilməsinə baxmayaraq kistik fibroz və çölyak xəstəliyindən əziyyət çəkən insanlarda daha çox rast gəlinir. Bədəndə E vitamini çatışmazlığının ən mühüm simptomlarından halsızlıq, anemiya, sinir sisteminin zədələnməsi, əzələ degenerasiyası və infeksiyalara tez yoluxmanı qeyd etmək olar.

Vitamin E yalnız bitkilərdən alınır. Bu vitaminin ən qiymətli təbii mənbələri yağlar, xüsusən də buğda toxumunun yağıdır. E vitamini həmçinin qoz-fındıq, tam taxıl, yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər: kahı, ispanaq və kələmdən alınır.

AZ-VITAMIN-E

Öz menyunuzu E vitamini ilə zənginləşdirəcək tərzdə planlayın.

Sağlamlığınız haqqında daha ətraflı buradan öyrənin:

Tərəvəzlər süfrənizdəki vitaminlər

Pəhrizlər – Ən yaxşı pəhrizlərin seçilməsi


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Vetçina, qulançar və qarğıdalı ilə qızılı blinçik
Vetçina, qulançar və qarğıdalı ilə qızılı blinçik

Yaxınlarlarınızı sevindirəcək ən dadlı yemək

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Gaspaço - tərəvəz şorbası
Gaspaço - tərəvəz şorbası

Gaspaço- soyuq tərəvəz şorbasının resepti

6 nəfər 45 deq çox Asan
Boqraç (şorba-qulyaş)
Boqraç (şorba-qulyaş)

Boqraç resepti – qulyaş-şorba

4 nəfər 45 deq çox Orta
Duzlu qızılbalıq
Duzlu qızılbalıq

Mərcimək souslu duzlu qızıl balıq resepti

3 nəfər 45 deq çox Orta
Sağlamlığa faydalı vitamin E

E vitamini A və C vitaminləri ilə birgə orqanizmi oksidləşmə nəticəsində hüceyrələrin zədələnməsindən və həmçinin azad radikalların hüceyrələrə mənfi təsir göstərməsindən qoruyan güclü antioksidləşdiricidir. Vitamin E eyni zamanda aktiv antikoaqulyantın sintezində iştirak edərək hüceyrə pərdələrinin keçiriciliyini təmin edir və qanda trombositin toplanma ehtimalını azaldır. Bundan əlavə E vitamini qırmızı qan hüceyrələrinin qorunmasında, gen ekspressiyasında və sinir impulslarının bədən boyunca ötürülməsində iştirak edir. O, həmçinin gözün düzgün fəaliyyətinə kömək edir.

Orqanizmdə vitamin E çatışmazlığına nadir hallarda təsadüf edilməsinə baxmayaraq kistik fibroz və çölyak xəstəliyindən əziyyət çəkən insanlarda daha çox rast gəlinir. Bədəndə E vitamini çatışmazlığının ən mühüm simptomlarından halsızlıq, anemiya, sinir sisteminin zədələnməsi, əzələ degenerasiyası və infeksiyalara tez yoluxmanı qeyd etmək olar.

Vitamin E yalnız bitkilərdən alınır. Bu vitaminin ən qiymətli təbii mənbələri yağlar, xüsusən də buğda toxumunun yağıdır. E vitamini həmçinin qoz-fındıq, tam taxıl, yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər: kahı, ispanaq və kələmdən alınır.

AZ-VITAMIN-E

Öz menyunuzu E vitamini ilə zənginləşdirəcək tərzdə planlayın.

Sağlamlığınız haqqında daha ətraflı buradan öyrənin:

Tərəvəzlər süfrənizdəki vitaminlər

Pəhrizlər – Ən yaxşı pəhrizlərin seçilməsi

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description