Yapon mətbəxi: Doğan günəş ölkəsindən gələn dəniz məhsulları və digər sağlam qidalar ilə özünüzü mükafatlandırın

Yapon qidası

Yapon qidası

Yapon qidalarını dadlı və spesifik görünüşlü, ektozik edən... sizcə nədir? İnanın, ya yox, ədviyyatlar bu işdə az rol oynayır.
Yaponlar, digər buddistlər kimi, otlaq ərazilərdən deyil, torpaqdan əldə olunan qidalara üstünlük verir. Ən vacibi isə, onlar hər şeyin üstünə sadəlik və təbii ətir qoyur! Əsl yapon qidasını təbii ətri fərqləndirir və sizə doğan günəş şüalarının mükəmməl istilik hissini verir! Kimsə, Yapon restoranında gecəni pomidor, badımcan, sukkini, qabıqlı lobya, ispanaq, soğan, kartof və s. olmadan təsəvvür edə bilməz.

Sağlam mətbəx

Yaponların dünyada ən uzunömürlü xalq olması adi təsadüf deyil. Onlar digər millətlərdən daha az piylənməyə meyillidir. İnanın ya yox, bütün bunlar Yapon qidasına və xalqın öz sağlam mətbəxinə sadiqliyi və təbii ətirə olan sevgisinə görədir.
Bəzi yaponlar avropalıları ət yeyən ruhsuz varlıqlar zənn edir və inanırlar ki, ət onların həm ruhunu, həm də sağlamlığını əllərindən alır.
 
 
 
Lakin, onlar ət yeyən xalqlara nifrət etmirlər və öz sağlam mətbəxindədə ətdən istifadə edirlər. Amma yapon qidasının ən məşhur nümunəsi olan suşi da daxil olmaqla, bütün xörəklər yaxşıca bişmiş tərəvəzlər olmadan süfrəyə verilmir!

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Qundelsayağı blinçiklər
Qundelsayağı blinçiklər

Qundesayağı blinçiklərin resepti

3 nəfər 45 deq çox Orta
Dönər-kəbab
Dönər-kəbab

Şaquli şişdə qızardılmış və təndir çörəyinin içinə qoyularaq süfrəyə verilən quzu ətindən türk xörəyi.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Qırmızı lobya ilə tako
Qırmızı lobya ilə tako

Sizi Meksika bayramına aparacaq və özünün rəng çalarları ilə sevindiricək yemək!

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Qarğıdalı şorbası
Qarğıdalı şorbası

Qarğıdalı şorbası resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Yapon mətbəxi: Doğan günəş ölkəsindən gələn dəniz məhsulları və digər sağlam qidalar ilə özünüzü mükafatlandırın
Yapon qidası

Yapon qidası

Yapon qidalarını dadlı və spesifik görünüşlü, ektozik edən... sizcə nədir? İnanın, ya yox, ədviyyatlar bu işdə az rol oynayır.
Yaponlar, digər buddistlər kimi, otlaq ərazilərdən deyil, torpaqdan əldə olunan qidalara üstünlük verir. Ən vacibi isə, onlar hər şeyin üstünə sadəlik və təbii ətir qoyur! Əsl yapon qidasını təbii ətri fərqləndirir və sizə doğan günəş şüalarının mükəmməl istilik hissini verir! Kimsə, Yapon restoranında gecəni pomidor, badımcan, sukkini, qabıqlı lobya, ispanaq, soğan, kartof və s. olmadan təsəvvür edə bilməz.

Sağlam mətbəx

Yaponların dünyada ən uzunömürlü xalq olması adi təsadüf deyil. Onlar digər millətlərdən daha az piylənməyə meyillidir. İnanın ya yox, bütün bunlar Yapon qidasına və xalqın öz sağlam mətbəxinə sadiqliyi və təbii ətirə olan sevgisinə görədir.
Bəzi yaponlar avropalıları ət yeyən ruhsuz varlıqlar zənn edir və inanırlar ki, ət onların həm ruhunu, həm də sağlamlığını əllərindən alır.
 
 
 
Lakin, onlar ət yeyən xalqlara nifrət etmirlər və öz sağlam mətbəxindədə ətdən istifadə edirlər. Amma yapon qidasının ən məşhur nümunəsi olan suşi da daxil olmaqla, bütün xörəklər yaxşıca bişmiş tərəvəzlər olmadan süfrəyə verilmir!