Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Yaşıl noxud - kral qidası

Krallara məxsus tərəvəz

Yetişməmiş və təzə yeyilən yaşıl “bostan” noxudları erkən müasir Avropanın yenilikçi dəbdəbəsi olmuşdur (XV əsrin sonlarından XVIII əsrin axırlarına qədər olan bir dövrdə). İngiltərədə, “tarla noxudları” və “bostan noxudları” arasındakı fərq XVII əsrin əvvəllərinə dayanır. Fransızların mange-tout adlandırdığı, bütöv yeyilən şəkərli noxudlar IV Henrinin dövründə, XVI əsrin sonlarında ilk dəfə Fransız səfiri vasitəsi ilə Hollandiyadan Fransaya gətirilmişdir. Genuyadan olan yaşıl noxudlar 1660-cı ildə XIV Luisə təqdim edilmişdir: bir səbəti kralın önündə təmtəraqla təqdim olunmuş və krala, eləcə də kraliçaya kiçik qablarda verilmişdir. Tezliklə yerli şəraitə adaptasiya olmuş, tez yetişən yaşıl noxud, peyinlə isidilmiş və şüşə altında qorunmuşdu və dəbdəbəli delikates sayılırdı.

Green peas

Müasir bölünmüş, həzm olunmayan qabığı soyulmuş noxudlar 19-cu əsrin sonlarından olmuşdur.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Qarğıdalı keksi
Qarğıdalı keksi

Qarğıdalı keksi üçün Misir resepti. Ananas dilimləri ilə əla dadır.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Makaron və tunes ilə Meksika salatı
Makaron və tunes ilə Meksika salatı

Təkrarolunmaz dada malik faydalı və doyumlu salat

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Falafel - vegetarian kotletləri
Falafel - vegetarian kotletləri

Falafel resepti- noxuddan hazırlanan xırçıldayan kotletlər.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Vetçina, qulançar və qarğıdalı ilə qızılı blinçik
Vetçina, qulançar və qarğıdalı ilə qızılı blinçik

Yaxınlarlarınızı sevindirəcək ən dadlı yemək

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Yaşıl noxud - kral qidası

Krallara məxsus tərəvəz

Yetişməmiş və təzə yeyilən yaşıl “bostan” noxudları erkən müasir Avropanın yenilikçi dəbdəbəsi olmuşdur (XV əsrin sonlarından XVIII əsrin axırlarına qədər olan bir dövrdə). İngiltərədə, “tarla noxudları” və “bostan noxudları” arasındakı fərq XVII əsrin əvvəllərinə dayanır. Fransızların mange-tout adlandırdığı, bütöv yeyilən şəkərli noxudlar IV Henrinin dövründə, XVI əsrin sonlarında ilk dəfə Fransız səfiri vasitəsi ilə Hollandiyadan Fransaya gətirilmişdir. Genuyadan olan yaşıl noxudlar 1660-cı ildə XIV Luisə təqdim edilmişdir: bir səbəti kralın önündə təmtəraqla təqdim olunmuş və krala, eləcə də kraliçaya kiçik qablarda verilmişdir. Tezliklə yerli şəraitə adaptasiya olmuş, tez yetişən yaşıl noxud, peyinlə isidilmiş və şüşə altında qorunmuşdu və dəbdəbəli delikates sayılırdı.

Green peas

Müasir bölünmüş, həzm olunmayan qabığı soyulmuş noxudlar 19-cu əsrin sonlarından olmuşdur.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description