Yaşıl noxud - kral qidası

Krallara məxsus tərəvəz

Yetişməmiş və təzə yeyilən yaşıl “bostan” noxudları erkən müasir Avropanın yenilikçi dəbdəbəsi olmuşdur (XV əsrin sonlarından XVIII əsrin axırlarına qədər olan bir dövrdə). İngiltərədə, “tarla noxudları” və “bostan noxudları” arasındakı fərq XVII əsrin əvvəllərinə dayanır. Fransızların mange-tout adlandırdığı, bütöv yeyilən şəkərli noxudlar IV Henrinin dövründə, XVI əsrin sonlarında ilk dəfə Fransız səfiri vasitəsi ilə Hollandiyadan Fransaya gətirilmişdir. Genuyadan olan yaşıl noxudlar 1660-cı ildə XIV Luisə təqdim edilmişdir: bir səbəti kralın önündə təmtəraqla təqdim olunmuş və krala, eləcə də kraliçaya kiçik qablarda verilmişdir. Tezliklə yerli şəraitə adaptasiya olmuş, tez yetişən yaşıl noxud, peyinlə isidilmiş və şüşə altında qorunmuşdu və dəbdəbəli delikates sayılırdı.

Green peas

Müasir bölünmüş, həzm olunmayan qabığı soyulmuş noxudlar 19-cu əsrin sonlarından olmuşdur.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq
Şirin qarğıdalı ilə qrildə bişmiş qızılbalıq

Sizin zövqünüzü oxşayacaq dadlı yemək

2 nəfər 30-45 dəq Çətin
Qarğıdalı şorbası
Qarğıdalı şorbası

Qarğıdalı şorbası resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Yağlı blinçiklər
Yağlı blinçiklər

Poffertej- adi blinçiklərə oxşayan ənənəvi holland blinçikləri , tək fərqi daha şirin olmaqlarıdır.

6 nəfər 15-30 dəq Asan
Pomidoru və şüyüdlü yaşıl lobya
Pomidoru və şüyüdlü yaşıl lobya

Bol şüyüd və sarımsaqlı isti lobyalı yemək! Çox sadə və dadlı. Süfrəyə həm qəlyanaltı, həm də əsas yemək kimi verilə bilər.

2 nəfər 15-30 dəq Asan
Yaşıl noxud - kral qidası

Krallara məxsus tərəvəz

Yetişməmiş və təzə yeyilən yaşıl “bostan” noxudları erkən müasir Avropanın yenilikçi dəbdəbəsi olmuşdur (XV əsrin sonlarından XVIII əsrin axırlarına qədər olan bir dövrdə). İngiltərədə, “tarla noxudları” və “bostan noxudları” arasındakı fərq XVII əsrin əvvəllərinə dayanır. Fransızların mange-tout adlandırdığı, bütöv yeyilən şəkərli noxudlar IV Henrinin dövründə, XVI əsrin sonlarında ilk dəfə Fransız səfiri vasitəsi ilə Hollandiyadan Fransaya gətirilmişdir. Genuyadan olan yaşıl noxudlar 1660-cı ildə XIV Luisə təqdim edilmişdir: bir səbəti kralın önündə təmtəraqla təqdim olunmuş və krala, eləcə də kraliçaya kiçik qablarda verilmişdir. Tezliklə yerli şəraitə adaptasiya olmuş, tez yetişən yaşıl noxud, peyinlə isidilmiş və şüşə altında qorunmuşdu və dəbdəbəli delikates sayılırdı.

Green peas

Müasir bölünmüş, həzm olunmayan qabığı soyulmuş noxudlar 19-cu əsrin sonlarından olmuşdur.