Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Yaşıl noxud - kral qidası

Krallara məxsus tərəvəz

Yetişməmiş və təzə yeyilən yaşıl “bostan” noxudları erkən müasir Avropanın yenilikçi dəbdəbəsi olmuşdur (XV əsrin sonlarından XVIII əsrin axırlarına qədər olan bir dövrdə). İngiltərədə, “tarla noxudları” və “bostan noxudları” arasındakı fərq XVII əsrin əvvəllərinə dayanır. Fransızların mange-tout adlandırdığı, bütöv yeyilən şəkərli noxudlar IV Henrinin dövründə, XVI əsrin sonlarında ilk dəfə Fransız səfiri vasitəsi ilə Hollandiyadan Fransaya gətirilmişdir. Genuyadan olan yaşıl noxudlar 1660-cı ildə XIV Luisə təqdim edilmişdir: bir səbəti kralın önündə təmtəraqla təqdim olunmuş və krala, eləcə də kraliçaya kiçik qablarda verilmişdir. Tezliklə yerli şəraitə adaptasiya olmuş, tez yetişən yaşıl noxud, peyinlə isidilmiş və şüşə altında qorunmuşdu və dəbdəbəli delikates sayılırdı.

Green peas

Müasir bölünmüş, həzm olunmayan qabığı soyulmuş noxudlar 19-cu əsrin sonlarından olmuşdur.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Ketbular - ət küftələri
Ketbular - ət küftələri

Ketublar ( ət küftəcikləri)- isveç mətbəxinin ənənəvi resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Qarğıdalılı və pestolu burrata pendiri
Qarğıdalılı və pestolu burrata pendiri

Çox dadlı və sadə resept

2 nəfər 15-30 dəq Asan
Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi
Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi

Empanadas- mal əti hazırlanan və piydə qızardılmış Argentinanın iri düşbərəsi

8 nəfər 45 deq çox Orta
Makaron və tunes ilə Meksika salatı
Makaron və tunes ilə Meksika salatı

Təkrarolunmaz dada malik faydalı və doyumlu salat

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Yaşıl noxud - kral qidası

Krallara məxsus tərəvəz

Yetişməmiş və təzə yeyilən yaşıl “bostan” noxudları erkən müasir Avropanın yenilikçi dəbdəbəsi olmuşdur (XV əsrin sonlarından XVIII əsrin axırlarına qədər olan bir dövrdə). İngiltərədə, “tarla noxudları” və “bostan noxudları” arasındakı fərq XVII əsrin əvvəllərinə dayanır. Fransızların mange-tout adlandırdığı, bütöv yeyilən şəkərli noxudlar IV Henrinin dövründə, XVI əsrin sonlarında ilk dəfə Fransız səfiri vasitəsi ilə Hollandiyadan Fransaya gətirilmişdir. Genuyadan olan yaşıl noxudlar 1660-cı ildə XIV Luisə təqdim edilmişdir: bir səbəti kralın önündə təmtəraqla təqdim olunmuş və krala, eləcə də kraliçaya kiçik qablarda verilmişdir. Tezliklə yerli şəraitə adaptasiya olmuş, tez yetişən yaşıl noxud, peyinlə isidilmiş və şüşə altında qorunmuşdu və dəbdəbəli delikates sayılırdı.

Green peas

Müasir bölünmüş, həzm olunmayan qabığı soyulmuş noxudlar 19-cu əsrin sonlarından olmuşdur.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description