Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Yaşıl noxud - kral qidası

Krallara məxsus tərəvəz

Yetişməmiş və təzə yeyilən yaşıl “bostan” noxudları erkən müasir Avropanın yenilikçi dəbdəbəsi olmuşdur (XV əsrin sonlarından XVIII əsrin axırlarına qədər olan bir dövrdə). İngiltərədə, “tarla noxudları” və “bostan noxudları” arasındakı fərq XVII əsrin əvvəllərinə dayanır. Fransızların mange-tout adlandırdığı, bütöv yeyilən şəkərli noxudlar IV Henrinin dövründə, XVI əsrin sonlarında ilk dəfə Fransız səfiri vasitəsi ilə Hollandiyadan Fransaya gətirilmişdir. Genuyadan olan yaşıl noxudlar 1660-cı ildə XIV Luisə təqdim edilmişdir: bir səbəti kralın önündə təmtəraqla təqdim olunmuş və krala, eləcə də kraliçaya kiçik qablarda verilmişdir. Tezliklə yerli şəraitə adaptasiya olmuş, tez yetişən yaşıl noxud, peyinlə isidilmiş və şüşə altında qorunmuşdu və dəbdəbəli delikates sayılırdı.

Green peas

Müasir bölünmüş, həzm olunmayan qabığı soyulmuş noxudlar 19-cu əsrin sonlarından olmuşdur.


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Qrildə donuz əti ilə gül kələmindən hazırlanmış qraten
Qrildə donuz əti ilə gül kələmindən hazırlanmış qraten

Sadə və dadlı resept

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Proşuttolu, qaymaqlı noxud şorbası
Proşuttolu, qaymaqlı noxud şorbası

Yemək isti halda süfrəyə verilir, qaymaqlı noxud şorbası - bütün ailə üçün sağlam ləzzətdir!

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Hindistansayağı karri toyuğu
Hindistansayağı karri toyuğu

Kari sousunda hindsayağı toyuğunun resepti

4 nəfər 45 deq çox Asan
Dxal– şorba-püre
Dxal– şorba-püre

Dxal- fərqli növ paxlalılardan bişirilən püre şorbsıdır.Şorbanın tərkibində lobya,noxud,mərci və hint ədvalar var.

2 nəfər 30-45 dəq Asan
Yaşıl noxud - kral qidası

Krallara məxsus tərəvəz

Yetişməmiş və təzə yeyilən yaşıl “bostan” noxudları erkən müasir Avropanın yenilikçi dəbdəbəsi olmuşdur (XV əsrin sonlarından XVIII əsrin axırlarına qədər olan bir dövrdə). İngiltərədə, “tarla noxudları” və “bostan noxudları” arasındakı fərq XVII əsrin əvvəllərinə dayanır. Fransızların mange-tout adlandırdığı, bütöv yeyilən şəkərli noxudlar IV Henrinin dövründə, XVI əsrin sonlarında ilk dəfə Fransız səfiri vasitəsi ilə Hollandiyadan Fransaya gətirilmişdir. Genuyadan olan yaşıl noxudlar 1660-cı ildə XIV Luisə təqdim edilmişdir: bir səbəti kralın önündə təmtəraqla təqdim olunmuş və krala, eləcə də kraliçaya kiçik qablarda verilmişdir. Tezliklə yerli şəraitə adaptasiya olmuş, tez yetişən yaşıl noxud, peyinlə isidilmiş və şüşə altında qorunmuşdu və dəbdəbəli delikates sayılırdı.

Green peas

Müasir bölünmüş, həzm olunmayan qabığı soyulmuş noxudlar 19-cu əsrin sonlarından olmuşdur.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description