Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Yeməklərin süfrəyə verilməsi ardıcıllığına, bu qaydalar aiddir: iştahaçanlar, suplar, balıq, ət, pendir və desertlər. Əlbəttə ki, yeməklərin sayı məcburi deyil, bu nə qədər yemək bişirdiyimizdən asılıdır. Ən yaxşısı 4 və ya 5 yemək verməkdir, qısa qonaqlıqlar zamanı isə bunu 3-ə endirmək lazımdır.

Evdə qonaqlıq vererək, bir neçə qaydanı nəzə almalıyıq. İştahaçanlar qonaqlar gəlməmişdən qabaq süfrədə olmalıdır. Bundan əlavə, ev sahibəsi sup və ət yeməklərini süfrəyə verir, ev sahibi isə sous və salatlardan məsul olur.

Qonaqlara yeməklərin verilmə qaydası bizim haqqımızda çox şey deyir. Süfrəyə yemək verərkən ilk olaraq, yaşlılardan (qadınlar öncə) başlamalı və sonda özümüzə qoymalıyıq. Yeməklər süfrəyə birbaşa sizin əlinizdən qoyulmamalıdır. Bütün yeməklər süfrəyə stolun sağ tərəfindən verilməlidir. Eyni qayda ilə biz şərab və ya su stəkanlarını doldururuq. İçkilərin seçilməsi və süfrəyə verilməsi ev sahibinin işidir. İlk olaraq qadın qonaqların badələri doldurulmalı, daha sonra kişilərin badələrinə süzülməlidir.

Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Restoranlarda və rəsmi yeməklərdə hansı qaydalara əməl edildiyinə fikir verin.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun: Masanızda tərəvəzlər


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Maki suşi - düyü, nori dəniz yosunu və kürüdən ibarət Yapon yeməyi
Maki suşi - düyü, nori dəniz yosunu və kürüdən ibarət Yapon yeməyi

Kürülü suşi üçün resept - Yapon mətbəxinin bütün dünyanı ovsunlayan yeməyi

3 nəfər 30-45 dəq Çətin
Yağlı blinçiklər
Yağlı blinçiklər

Poffertej- adi blinçiklərə oxşayan ənənəvi holland blinçikləri , tək fərqi daha şirin olmaqlarıdır.

6 nəfər 15-30 dəq Asan
Qarğıdalı şorbası
Qarğıdalı şorbası

Qarğıdalı şorbası resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous
Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous

Cacık resepti- zeytun yağı, sarımsaq, duz və istiot əlavə edilərək, yoğurt və təzə xiyar ilə hazırlanan sous

6 nəfər 30-45 dəq Asan
Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Yeməklərin süfrəyə verilməsi ardıcıllığına, bu qaydalar aiddir: iştahaçanlar, suplar, balıq, ət, pendir və desertlər. Əlbəttə ki, yeməklərin sayı məcburi deyil, bu nə qədər yemək bişirdiyimizdən asılıdır. Ən yaxşısı 4 və ya 5 yemək verməkdir, qısa qonaqlıqlar zamanı isə bunu 3-ə endirmək lazımdır.

Evdə qonaqlıq vererək, bir neçə qaydanı nəzə almalıyıq. İştahaçanlar qonaqlar gəlməmişdən qabaq süfrədə olmalıdır. Bundan əlavə, ev sahibəsi sup və ət yeməklərini süfrəyə verir, ev sahibi isə sous və salatlardan məsul olur.

Qonaqlara yeməklərin verilmə qaydası bizim haqqımızda çox şey deyir. Süfrəyə yemək verərkən ilk olaraq, yaşlılardan (qadınlar öncə) başlamalı və sonda özümüzə qoymalıyıq. Yeməklər süfrəyə birbaşa sizin əlinizdən qoyulmamalıdır. Bütün yeməklər süfrəyə stolun sağ tərəfindən verilməlidir. Eyni qayda ilə biz şərab və ya su stəkanlarını doldururuq. İçkilərin seçilməsi və süfrəyə verilməsi ev sahibinin işidir. İlk olaraq qadın qonaqların badələri doldurulmalı, daha sonra kişilərin badələrinə süzülməlidir.

Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Restoranlarda və rəsmi yeməklərdə hansı qaydalara əməl edildiyinə fikir verin.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun: Masanızda tərəvəzlər

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description