Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Yeməklərin süfrəyə verilməsi ardıcıllığına, bu qaydalar aiddir: iştahaçanlar, suplar, balıq, ət, pendir və desertlər. Əlbəttə ki, yeməklərin sayı məcburi deyil, bu nə qədər yemək bişirdiyimizdən asılıdır. Ən yaxşısı 4 və ya 5 yemək verməkdir, qısa qonaqlıqlar zamanı isə bunu 3-ə endirmək lazımdır.

Evdə qonaqlıq vererək, bir neçə qaydanı nəzə almalıyıq. İştahaçanlar qonaqlar gəlməmişdən qabaq süfrədə olmalıdır. Bundan əlavə, ev sahibəsi sup və ət yeməklərini süfrəyə verir, ev sahibi isə sous və salatlardan məsul olur.

Qonaqlara yeməklərin verilmə qaydası bizim haqqımızda çox şey deyir. Süfrəyə yemək verərkən ilk olaraq, yaşlılardan (qadınlar öncə) başlamalı və sonda özümüzə qoymalıyıq. Yeməklər süfrəyə birbaşa sizin əlinizdən qoyulmamalıdır. Bütün yeməklər süfrəyə stolun sağ tərəfindən verilməlidir. Eyni qayda ilə biz şərab və ya su stəkanlarını doldururuq. İçkilərin seçilməsi və süfrəyə verilməsi ev sahibinin işidir. İlk olaraq qadın qonaqların badələri doldurulmalı, daha sonra kişilərin badələrinə süzülməlidir.

Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Restoranlarda və rəsmi yeməklərdə hansı qaydalara əməl edildiyinə fikir verin.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun: Masanızda tərəvəzlər


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Boqraç (şorba-qulyaş)

Boqraç (şorba-qulyaş)

Boqraç resepti – qulyaş-şorba

4 nəfər 45 deq çox Orta
Fatta - ət şorbası

Fatta - ət şorbası

Misirdə yaşayan Kopt xristianların ənənəvi ət şorbasının resepti

4 nəfər 45 deq çox Çətin
Brokkolili çin əriştəsi

Brokkolili çin əriştəsi

Çin əriştəsi ve sousda brokkoli mükəmməl birləşmədir. Siz onu çox asan və tez hazırlamaqla, əsl çin dadı əldə edə bilərsiniz. Bu yemək müxtəlif ət məhsulları üçün əsas yemək ve ya qarnir kimi istifadə oluna bilər.

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Ketbular - ət küftələri

Ketbular - ət küftələri

Ketublar ( ət küftəcikləri)- isveç mətbəxinin ənənəvi resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Yeməklərin süfrəyə verilməsi ardıcıllığına, bu qaydalar aiddir: iştahaçanlar, suplar, balıq, ət, pendir və desertlər. Əlbəttə ki, yeməklərin sayı məcburi deyil, bu nə qədər yemək bişirdiyimizdən asılıdır. Ən yaxşısı 4 və ya 5 yemək verməkdir, qısa qonaqlıqlar zamanı isə bunu 3-ə endirmək lazımdır.

Evdə qonaqlıq vererək, bir neçə qaydanı nəzə almalıyıq. İştahaçanlar qonaqlar gəlməmişdən qabaq süfrədə olmalıdır. Bundan əlavə, ev sahibəsi sup və ət yeməklərini süfrəyə verir, ev sahibi isə sous və salatlardan məsul olur.

Qonaqlara yeməklərin verilmə qaydası bizim haqqımızda çox şey deyir. Süfrəyə yemək verərkən ilk olaraq, yaşlılardan (qadınlar öncə) başlamalı və sonda özümüzə qoymalıyıq. Yeməklər süfrəyə birbaşa sizin əlinizdən qoyulmamalıdır. Bütün yeməklər süfrəyə stolun sağ tərəfindən verilməlidir. Eyni qayda ilə biz şərab və ya su stəkanlarını doldururuq. İçkilərin seçilməsi və süfrəyə verilməsi ev sahibinin işidir. İlk olaraq qadın qonaqların badələri doldurulmalı, daha sonra kişilərin badələrinə süzülməlidir.

Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Restoranlarda və rəsmi yeməklərdə hansı qaydalara əməl edildiyinə fikir verin.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun: Masanızda tərəvəzlər