Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Yeməklərin süfrəyə verilməsi ardıcıllığına, bu qaydalar aiddir: iştahaçanlar, suplar, balıq, ət, pendir və desertlər. Əlbəttə ki, yeməklərin sayı məcburi deyil, bu nə qədər yemək bişirdiyimizdən asılıdır. Ən yaxşısı 4 və ya 5 yemək verməkdir, qısa qonaqlıqlar zamanı isə bunu 3-ə endirmək lazımdır.

Evdə qonaqlıq vererək, bir neçə qaydanı nəzə almalıyıq. İştahaçanlar qonaqlar gəlməmişdən qabaq süfrədə olmalıdır. Bundan əlavə, ev sahibəsi sup və ət yeməklərini süfrəyə verir, ev sahibi isə sous və salatlardan məsul olur.

Qonaqlara yeməklərin verilmə qaydası bizim haqqımızda çox şey deyir. Süfrəyə yemək verərkən ilk olaraq, yaşlılardan (qadınlar öncə) başlamalı və sonda özümüzə qoymalıyıq. Yeməklər süfrəyə birbaşa sizin əlinizdən qoyulmamalıdır. Bütün yeməklər süfrəyə stolun sağ tərəfindən verilməlidir. Eyni qayda ilə biz şərab və ya su stəkanlarını doldururuq. İçkilərin seçilməsi və süfrəyə verilməsi ev sahibinin işidir. İlk olaraq qadın qonaqların badələri doldurulmalı, daha sonra kişilərin badələrinə süzülməlidir.

Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Restoranlarda və rəsmi yeməklərdə hansı qaydalara əməl edildiyinə fikir verin.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun: Masanızda tərəvəzlər


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Mal əti və ağ lobya lobyalı salat

Mal əti və ağ lobya lobyalı salat

Möhtəşəm yay yeməyi

2 nəfər 15-30 dəq Orta
Şef-aşbaz salatı

Şef-aşbaz salatı

Şef-aşbaz salatı resepti

4 nəfər 45 deq çox Asan
Pizza bütün dünyada sevilən yemək

Pizza bütün dünyada sevilən yemək

Bolqar bibərli kiçik pizza resepti. Pizza xəmiri resepti öz uzun tarixi var.

2 nəfər 45 deq çox Orta
Burrito - aclığınızı yatırdacaq yemək

Burrito - aclığınızı yatırdacaq yemək

Meksika mətbəxini sevənləri ən favorit yeməyi - burrito resepti.

12 nəfər 45 deq çox Orta
Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Yeməklərin süfrəyə verilməsi ardıcıllığına, bu qaydalar aiddir: iştahaçanlar, suplar, balıq, ət, pendir və desertlər. Əlbəttə ki, yeməklərin sayı məcburi deyil, bu nə qədər yemək bişirdiyimizdən asılıdır. Ən yaxşısı 4 və ya 5 yemək verməkdir, qısa qonaqlıqlar zamanı isə bunu 3-ə endirmək lazımdır.

Evdə qonaqlıq vererək, bir neçə qaydanı nəzə almalıyıq. İştahaçanlar qonaqlar gəlməmişdən qabaq süfrədə olmalıdır. Bundan əlavə, ev sahibəsi sup və ət yeməklərini süfrəyə verir, ev sahibi isə sous və salatlardan məsul olur.

Qonaqlara yeməklərin verilmə qaydası bizim haqqımızda çox şey deyir. Süfrəyə yemək verərkən ilk olaraq, yaşlılardan (qadınlar öncə) başlamalı və sonda özümüzə qoymalıyıq. Yeməklər süfrəyə birbaşa sizin əlinizdən qoyulmamalıdır. Bütün yeməklər süfrəyə stolun sağ tərəfindən verilməlidir. Eyni qayda ilə biz şərab və ya su stəkanlarını doldururuq. İçkilərin seçilməsi və süfrəyə verilməsi ev sahibinin işidir. İlk olaraq qadın qonaqların badələri doldurulmalı, daha sonra kişilərin badələrinə süzülməlidir.

Yeməkləri necə mükəmməl süfrəyə verməli

Restoranlarda və rəsmi yeməklərdə hansı qaydalara əməl edildiyinə fikir verin.

Ziyafətinizdən zövq alın və daha ətraflı buradan oxuyun: Masanızda tərəvəzlər