Yerli qidalara niyə belə bağlıyıq?

 

Müxtəlif ölkələrdə dadlı qidalar

Fransa
Təsəvvür edin Parisdə doğulmusuz. Uşaqlığınızı aromalı kurasan və yeni dəmlənmiş kofe iyi  ilə zəngin dar küçədə kiçik bir evdə keçirmisiz. Hmm!
 
İngiltərə
İndi isə, təsəvvür edin ki, İngilissiz. Çipsləri və qızardılmış balığı, küftə və ya suşidən üstün tutacaqsınız! İtaliya Təsəvvür edin ki, İtaliyadansınız. Pizza və makarondan həzz alırsız! Əlbəttə ki, beşamel və lazanyanı necə bişiməyi bilirsiz.

Yerli qida daha yaxşıdır

Bütün dünyada, hər bir insan bilir ki, hansı qida daha yaxşıdır! Hansı biri?- Soruşacaqsınız.- Bizim yerli qidamız. Bu sahənin mütəxəssisləri iddia edir ki, yerli qidalar bədənimiz üçün ən faydalıdır! Əlbəttə ki, bu qidalar yerli əhali üçün faydalı olan müəyyən komponentlərlə zəngindir.

Bizim üçün qida

Supermarketə daxil olarkən, ekzotik, yeni, dadlı və daha faydalı bir şey axtarırıq! Bunu tərgidin! Öyrəşdiyiniz yeməkləri yeyin və onlardan həzz alın, baxçanızdakı tərəvəzləri seçin, jurnallardakı meyvələrdənsə öz bağınızdakı meyvələrə üstünlük verin! Məsələ odur ki, yerli qidaya biz bağlı deyilik, orqanizmimiz və mədəmiz bağlıdır! Lakin bu əsas vermir ki, yeni bir şeyin dadına baxmaqdan tamamilə imtina etməliyik! Bizim üçün yeni olanlara açıq oluruq! Həyatımızın mənası budur!


Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Kalalaatikko– balıq zapekankası

Kalalaatikko– balıq zapekankası

Kalalaatikko-Finlandiya mətbəxinə aid olan balıq zapekanka resepti.

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Xoriatiklər – yunansayağı salat

Xoriatiklər – yunansayağı salat

Xoriatik resepti (yunansayağı salat)- yunan mətbəxinin tacı olan yemək.

2 nəfər 15-30 dəq Asan
Humus dip - ərəb qəlyanaltısı

Humus dip - ərəb qəlyanaltısı

Humus dip hazırlamasının resepti- pita və ya çips ilə süfrəyə verilir, qonaqlarınız üçün orijinal qəlyanaltı ola bilər.

6 nəfər 45 deq çox Asan
Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi

Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi

Empanadas- mal əti hazırlanan və piydə qızardılmış Argentinanın iri düşbərəsi

8 nəfər 45 deq çox Orta
Yerli qidalara niyə belə bağlıyıq?
 

Müxtəlif ölkələrdə dadlı qidalar

Fransa
Təsəvvür edin Parisdə doğulmusuz. Uşaqlığınızı aromalı kurasan və yeni dəmlənmiş kofe iyi  ilə zəngin dar küçədə kiçik bir evdə keçirmisiz. Hmm!
 
İngiltərə
İndi isə, təsəvvür edin ki, İngilissiz. Çipsləri və qızardılmış balığı, küftə və ya suşidən üstün tutacaqsınız! İtaliya Təsəvvür edin ki, İtaliyadansınız. Pizza və makarondan həzz alırsız! Əlbəttə ki, beşamel və lazanyanı necə bişiməyi bilirsiz.

Yerli qida daha yaxşıdır

Bütün dünyada, hər bir insan bilir ki, hansı qida daha yaxşıdır! Hansı biri?- Soruşacaqsınız.- Bizim yerli qidamız. Bu sahənin mütəxəssisləri iddia edir ki, yerli qidalar bədənimiz üçün ən faydalıdır! Əlbəttə ki, bu qidalar yerli əhali üçün faydalı olan müəyyən komponentlərlə zəngindir.

Bizim üçün qida

Supermarketə daxil olarkən, ekzotik, yeni, dadlı və daha faydalı bir şey axtarırıq! Bunu tərgidin! Öyrəşdiyiniz yeməkləri yeyin və onlardan həzz alın, baxçanızdakı tərəvəzləri seçin, jurnallardakı meyvələrdənsə öz bağınızdakı meyvələrə üstünlük verin! Məsələ odur ki, yerli qidaya biz bağlı deyilik, orqanizmimiz və mədəmiz bağlıdır! Lakin bu əsas vermir ki, yeni bir şeyin dadına baxmaqdan tamamilə imtina etməliyik! Bizim üçün yeni olanlara açıq oluruq! Həyatımızın mənası budur!