Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər

Alfaxores – Argentinada çox məşhur qatılaşdırılmış südlü (dulce de leche – "şirin süd") və ya cemli biskvitlərdir, onların üzərinə şəkər pudrası və ya tünd (ağ da olar) şokolad tökürlər.

Hazırlıq addımları

  • Əvvəlcə xəmiri hazırlamaq lazımdır. Yağı və şəkəri birlikdə əridin, yumurta, yumurta sarısı, vanil, xəmir qabardıcısı, nişasta, limon qabığı əlavə edin, hamısını həmcins kütlə alınana qədər unla qarışdırın
  • Xəmirdən qalınlığı 2.5-3 sm, diametri 5 sm olan peçenyelər düzəldin. Bişirmə kağızı üzərinə düzün və təxminən 20 dəqiqə 150°C temperaturda sobada bişirin
  • Peçenye soyuduqdan sonra bir yarısına qatılaşdırılmış süd yaxmaq, digərini isə üzərindən qoyub səliqəli şəkildə sıxmaq lazımdır.
  • Peçenyeni kokos rəndəsinə batırın.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Alfaxores- qatılaşdırılmış südlü biskvitlər
20 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 100 q un
  • 150 q şəkər
  • 1 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 200 q buğda unu
  • 2 x.q. konyak
  • 1 ç.q. vanil
  • 300 q nişasta
  • xəmir üçün ½ ç.q. qabardıcı
  • ½ Limon qabığı
  • qaynadılmış qatılaşdırılmış süd
  • kokos rəndəsi
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Əvvəlcə xəmiri hazırlamaq lazımdır. Yağı və şəkəri birlikdə əridin, yumurta, yumurta sarısı, vanil, xəmir qabardıcısı, nişasta, limon qabığı əlavə edin, hamısını həmcins kütlə alınana qədər unla qarışdırın

  • Addım 2

    Xəmirdən qalınlığı 2.5-3 sm, diametri 5 sm olan peçenyelər düzəldin. Bişirmə kağızı üzərinə düzün və təxminən 20 dəqiqə 150°C temperaturda sobada bişirin

  • Addım 3

    Peçenye soyuduqdan sonra bir yarısına qatılaşdırılmış süd yaxmaq, digərini isə üzərindən qoyub səliqəli şəkildə sıxmaq lazımdır.

  • Addım 4

    Peçenyeni kokos rəndəsinə batırın.