Biqos

Biqos – müxtəlif ət, kolbasa məmulatları, tərəvəz və göbələk və kələmlə pörtlədilmiş yeməkdir.

Hazırlıq addımları

  • Turşu kələmi doğrayın, üzərinə bir qədər isti su tökün və bir az bişirin

  • Təzə kələmi xırda doğrayın, doğranmış soğan, göbələk əlavə edin, üzərinə isti su tökün, bir az bişirin və turşu kələm əlavə edin

  • Əti xırda doğrayın, qızardın və yağ ilə birlikdə kələmə əlavə edin

  • Yamayka istiotu, dəfnə yarpağı və qara gavalı əlavə edin

  • Kolbasa və döş ətini həmçinin xırda xırda doğrayın, qızardın və qalanlara əlavə edin

  • Tomat püresi əlavə edin

  • Yavan odda bişirin, dad üçün duz və istiot əlavə edin

  • Süfrəyə verilmə üsulu: İsti şəkildə, çörəklə verin

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Biqos
4 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 0,5 kq təzə kələm
  • 0,5 kq turşu kələm
  • 0,4 kq ət
  • 150 qr kolbasa
  • 150 qr hisə verilmiş döş əti
  • 1 böyük soğan
  • Bir neçə qurudulmuş göbələk və qurudulmuş gavalı
  • Bir qaşıq tomat püresi
  • Duz, istiot, dəfnə yarpağı, yamayka istiotu zövqə görə
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Turşu kələmi doğrayın, üzərinə bir qədər isti su tökün və bir az bişirin

  • Addım 2

    Təzə kələmi xırda doğrayın, doğranmış soğan, göbələk əlavə edin, üzərinə isti su tökün, bir az bişirin və turşu kələm əlavə edin

  • Addım 3

    Əti xırda doğrayın, qızardın və yağ ilə birlikdə kələmə əlavə edin

  • Addım 4

    Yamayka istiotu, dəfnə yarpağı və qara gavalı əlavə edin

  • Addım 5

    Kolbasa və döş ətini həmçinin xırda xırda doğrayın, qızardın və qalanlara əlavə edin

  • Addım 6

    Tomat püresi əlavə edin

  • Addım 7

    Yavan odda bişirin, dad üçün duz və istiot əlavə edin

  • Addım 8

    Süfrəyə verilmə üsulu: İsti şəkildə, çörəklə verin