Bişirilmiş can əti – "svickova"

Ətirli sousda tərəvəzlərlə mal əti qovurması şəklində ənənəvi çex yeməyi.

Hazırlıq addımları

  • Can ətini duz, istiotla sürtün və hər iki tərəfdən əridilmiş donuz piyində bir az qızardın, sonra onu tavadan götürün

  • Tərəvəzləri kiçik hissəciklərə doğrayın və ədviyyatlarla birlikdə can ətinin qızardıldığı yağda qızardın

  • Əti istiyə davamlı qaba qoyun, ətrafına tərəvəzləri, qalan donuz piyini, ədviyyatları və yağı əlavə edin

  • 15-20 dəqiqə 180-190 dərəcə temperaturda bişirin, vaxtın yarısı keçdikdən sonra əti o biri tərəfinə çevirin

  • 15-20 dəqiqə sonra tərəvəzli ətə ət suyunu əlavə edin və daha 15-20 dəqiqə bişirin

  • Bişirdikdən sonra əti hissələrə doğrayın

  • Sousu süzün (və ya qarışdırıcı vasitəsilə həmcins kütləyə çevirin) və bunu xama və ya un vasitəsilə qatılaşdırın

  • Əti knedliklərlə verin, hamısının üzərinə hazırlanmış sous gəzdirın.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Bişirilmiş can əti – "svickova"
3 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 0,6 kq can əti
  • 60 qr donuz piyi
  • 2 baş soğan
  • 0,5 kərəviz
  • 2 kök
  • 2 cəfəri
  • 250 ml ət suyu
  • 50 ml xama
  • 250 qr un
  • 2 qaşıq kərə yağı
  • Duz, istiot, dəfnə yarpağı, yamayka istiotu zövqə görə
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Can ətini duz, istiotla sürtün və hər iki tərəfdən əridilmiş donuz piyində bir az qızardın, sonra onu tavadan götürün

  • Addım 2

    Tərəvəzləri kiçik hissəciklərə doğrayın və ədviyyatlarla birlikdə can ətinin qızardıldığı yağda qızardın

  • Addım 3

    Əti istiyə davamlı qaba qoyun, ətrafına tərəvəzləri, qalan donuz piyini, ədviyyatları və yağı əlavə edin

  • Addım 4

    15-20 dəqiqə 180-190 dərəcə temperaturda bişirin, vaxtın yarısı keçdikdən sonra əti o biri tərəfinə çevirin

  • Addım 5

    15-20 dəqiqə sonra tərəvəzli ətə ət suyunu əlavə edin və daha 15-20 dəqiqə bişirin

  • Addım 6

    Bişirdikdən sonra əti hissələrə doğrayın

  • Addım 7

    Sousu süzün (və ya qarışdırıcı vasitəsilə həmcins kütləyə çevirin) və bunu xama və ya un vasitəsilə qatılaşdırın

  • Addım 8

    Əti knedliklərlə verin, hamısının üzərinə hazırlanmış sous gəzdirın.