Bişirilmiş can əti – "svickova"
Ətirli sousda tərəvəzlərlə mal əti qovurması şəklində ənənəvi çex yeməyi.
Bişirilmiş can əti – "svickova"
İNGREDİYENTLƏR
-
0,6 kq can əti
-
60 qr donuz piyi
-
2 baş soğan
-
0,5 kərəviz
-
2 kök
-
2 cəfəri
-
250 ml ət suyu
-
50 ml xama
-
250 qr un
-
2 qaşıq kərə yağı
-
Duz, istiot, dəfnə yarpağı, yamayka istiotu zövqə görə
Hazırlıq addımları
-
Addım 1
Can ətini duz, istiotla sürtün və hər iki tərəfdən əridilmiş donuz piyində bir az qızardın, sonra onu tavadan götürün
-
Addım 2
Tərəvəzləri kiçik hissəciklərə doğrayın və ədviyyatlarla birlikdə can ətinin qızardıldığı yağda qızardın
-
Addım 3
Əti istiyə davamlı qaba qoyun, ətrafına tərəvəzləri, qalan donuz piyini, ədviyyatları və yağı əlavə edin
-
Addım 4
15-20 dəqiqə 180-190 dərəcə temperaturda bişirin, vaxtın yarısı keçdikdən sonra əti o biri tərəfinə çevirin
-
Addım 5
15-20 dəqiqə sonra tərəvəzli ətə ət suyunu əlavə edin və daha 15-20 dəqiqə bişirin
-
Addım 6
Bişirdikdən sonra əti hissələrə doğrayın
-
Addım 7
Sousu süzün (və ya qarışdırıcı vasitəsilə həmcins kütləyə çevirin) və bunu xama və ya un vasitəsilə qatılaşdırın
-
Addım 8
Əti knedliklərlə verin, hamısının üzərinə hazırlanmış sous gəzdirın.