Blinçiklər

Xörəyin adı çox vaxt kartof və ya pendir içliyi, eləcə də meyvələrlə verilən incə blinçik mənasını verən qədim slavyan "mlin" sözündən əmələ gəlir. Pendirli blinçiklər – bu, yəhudi mətbəxinin çox vaxt südlü yeməklərin yeyildiyi Şavuot bayramı zamanı hazırlanan ənənəvi yeməkdir.

Hazırlıq addımları

  • Böyük bir kasaya su və südü tökün.
  • Oraya yumurtaları əlavə edin və hamısını yaxşıca qarışdırın.
  • Şəkər (yalnız şirin içlik üçün), duz və bitki yağı əlavə edin.
  • Yaxşıca qarışdırın.
  • Tədricən, nəticədə topalar olmayan və qatılığına görə xamanı xatırladan xəmirin alınması üçün unu əlavə edin.
  • Tavada, yaxşı qızdırılmış bitki yağında qızardın. Xəmir nazik təbəqə ilə tavanın bütün səthini örtməlidir. Binçikin altı sarı-qəhvəyi olduqda digər tərəfdən qızartmağa başlayın.
  • Kəsmik içliyi: Kişmişdən başqa bütün tərkib hissələrini həmcins, hamar kütlə alınana qədər qarışdırıcının köməyilə qarışdırın.
  • Kişmiş əlavə edin və yenidən qarışdırın.
  • Blinçikin üzərinə 4 qaşıq qoyun.
  • Göbələkli içliyi: Marqarini tavada qızdırın.
  • Soğanı qızarana qədər qovurun.
  • Göbələkləri zolaq şəklində doğrayın, soğan əlavə edin və pörtlədin.
  • Unu əlavə edib topasız hala gələnə qədər qarışdırın
  • Tədricən su əlavə edin
  • Zövqə görə duz və istiot əlavə edin
  • Qatı kütlə alınana qədər pörtlədin.
  • Hər blinçikin üzərinə 2 qaşıq içlik qoyun

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Blinçiklər
4 nəfər 30-45 dəq Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 400 qr doğranmış göbələk
  • Su/süd
  • Yumurta
  • Şəkər
  • Un
  • Kişmiş
  • Kəsmik
  • Soğan
  • Duz, istiot zövqə görə
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Böyük bir kasaya su və südü tökün.

  • Addım 2

    Oraya yumurtaları əlavə edin və hamısını yaxşıca qarışdırın.

  • Addım 3

    Şəkər (yalnız şirin içlik üçün), duz və bitki yağı əlavə edin.

  • Addım 4

    Yaxşıca qarışdırın.

  • Addım 5

    Tədricən, nəticədə topalar olmayan və qatılığına görə xamanı xatırladan xəmirin alınması üçün unu əlavə edin.

  • Addım 6

    Tavada, yaxşı qızdırılmış bitki yağında qızardın. Xəmir nazik təbəqə ilə tavanın bütün səthini örtməlidir. Binçikin altı sarı-qəhvəyi olduqda digər tərəfdən qızartmağa başlayın.

  • Addım 7

    Kəsmik içliyi: Kişmişdən başqa bütün tərkib hissələrini həmcins, hamar kütlə alınana qədər qarışdırıcının köməyilə qarışdırın.

  • Addım 8

    Kişmiş əlavə edin və yenidən qarışdırın.

  • Addım 9

    Blinçikin üzərinə 4 qaşıq qoyun.

  • Addım 10

    Göbələkli içliyi: Marqarini tavada qızdırın.

  • Addım 11

    Soğanı qızarana qədər qovurun.

  • Addım 12

    Göbələkləri zolaq şəklində doğrayın, soğan əlavə edin və pörtlədin.

  • Addım 13

    Unu əlavə edib topasız hala gələnə qədər qarışdırın

  • Addım 14

    Tədricən su əlavə edin

  • Addım 15

    Zövqə görə duz və istiot əlavə edin

  • Addım 16

    Qatı kütlə alınana qədər pörtlədin.

  • Addım 17

    Hər blinçikin üzərinə 2 qaşıq içlik qoyun