Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Blinçiklər

Xörəyin adı çox vaxt kartof və ya pendir içliyi, eləcə də meyvələrlə verilən incə blinçik mənasını verən qədim slavyan "mlin" sözündən əmələ gəlir. Pendirli blinçiklər – bu, yəhudi mətbəxinin çox vaxt südlü yeməklərin yeyildiyi Şavuot bayramı zamanı hazırlanan ənənəvi yeməkdir.

Hazırlıq addımları

  • Böyük bir kasaya su və südü tökün.
  • Oraya yumurtaları əlavə edin və hamısını yaxşıca qarışdırın.
  • Şəkər (yalnız şirin içlik üçün), duz və bitki yağı əlavə edin.
  • Yaxşıca qarışdırın.
  • Tədricən, nəticədə topalar olmayan və qatılığına görə xamanı xatırladan xəmirin alınması üçün unu əlavə edin.
  • Tavada, yaxşı qızdırılmış bitki yağında qızardın. Xəmir nazik təbəqə ilə tavanın bütün səthini örtməlidir. Binçikin altı sarı-qəhvəyi olduqda digər tərəfdən qızartmağa başlayın.
  • Kəsmik içliyi: Kişmişdən başqa bütün tərkib hissələrini həmcins, hamar kütlə alınana qədər qarışdırıcının köməyilə qarışdırın.
  • Kişmiş əlavə edin və yenidən qarışdırın.
  • Blinçikin üzərinə 4 qaşıq qoyun.
  • Göbələkli içliyi: Marqarini tavada qızdırın.
  • Soğanı qızarana qədər qovurun.
  • Göbələkləri zolaq şəklində doğrayın, soğan əlavə edin və pörtlədin.
  • Unu əlavə edib topasız hala gələnə qədər qarışdırın
  • Tədricən su əlavə edin
  • Zövqə görə duz və istiot əlavə edin
  • Qatı kütlə alınana qədər pörtlədin.
  • Hər blinçikin üzərinə 2 qaşıq içlik qoyun

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Blinçiklər
4 nəfər 30-45 dəq Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 400 qr doğranmış göbələk
  • Su/süd
  • Yumurta
  • Şəkər
  • Un
  • Kişmiş
  • Kəsmik
  • Soğan
  • Duz, istiot zövqə görə
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Böyük bir kasaya su və südü tökün.

  • Addım 2

    Oraya yumurtaları əlavə edin və hamısını yaxşıca qarışdırın.

  • Addım 3

    Şəkər (yalnız şirin içlik üçün), duz və bitki yağı əlavə edin.

  • Addım 4

    Yaxşıca qarışdırın.

  • Addım 5

    Tədricən, nəticədə topalar olmayan və qatılığına görə xamanı xatırladan xəmirin alınması üçün unu əlavə edin.

  • Addım 6

    Tavada, yaxşı qızdırılmış bitki yağında qızardın. Xəmir nazik təbəqə ilə tavanın bütün səthini örtməlidir. Binçikin altı sarı-qəhvəyi olduqda digər tərəfdən qızartmağa başlayın.

  • Addım 7

    Kəsmik içliyi: Kişmişdən başqa bütün tərkib hissələrini həmcins, hamar kütlə alınana qədər qarışdırıcının köməyilə qarışdırın.

  • Addım 8

    Kişmiş əlavə edin və yenidən qarışdırın.

  • Addım 9

    Blinçikin üzərinə 4 qaşıq qoyun.

  • Addım 10

    Göbələkli içliyi: Marqarini tavada qızdırın.

  • Addım 11

    Soğanı qızarana qədər qovurun.

  • Addım 12

    Göbələkləri zolaq şəklində doğrayın, soğan əlavə edin və pörtlədin.

  • Addım 13

    Unu əlavə edib topasız hala gələnə qədər qarışdırın

  • Addım 14

    Tədricən su əlavə edin

  • Addım 15

    Zövqə görə duz və istiot əlavə edin

  • Addım 16

    Qatı kütlə alınana qədər pörtlədin.

  • Addım 17

    Hər blinçikin üzərinə 2 qaşıq içlik qoyun

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description