Brokkolili çin əriştəsi

Çin əriştəsi ve sousda brokkoli mükəmməl birləşmədir. Siz onu çox asan və tez hazırlamaqla, əsl çin dadı əldə edə bilərsiniz. Bu yemək müxtəlif ət məhsulları üçün əsas yemək ve ya qarnir kimi istifadə oluna bilər.

Hazırlıq addımları

  • Tərəvəzləri doğrayın : bolqar bibərini uzun uzun doğrayın, badımcanın üst hissəsini və kabakı uzun uzun doğrayın . Cəfərini ve sarımsağı incə doğradıqdan sonra, zəfaranı sürtkəcdən keçirib əlavə edin. Sarımsağ və zəfaranı tavada isidib üzərinə doğranmış badımcanı, bolgar bibərini, duz, ağ çaxır, limon sousunu əlavə edib ve 2 deqiqe erzinde pörtlədin . Sonra tərəvəz bulyonunu əlavə edin ve bir neçə dəqiqə hazırlayın.

  • Əriştəni az miqdarda duz ile qaynadın, sonra onu soyuq su vasitəsilə soyudun. Sousu əlavə edərək eyni anda brokkoli ve ərişdəni əlavə edib qarışdırın,. Sonra teqribən 2 deqiqe saxlayıb, sousla tərəvəzlərin eyni istilik dərəcəsinə çatana kimi , doğranmış ceferini əlave edib, sobanın üzərindən götürün.

  • Pivə, tempura unu və xəmir qabardıcısı istifadə etməklə beşamel sousu kimi qarışıq hazırlayın. 3 dəqiqə saxlayaraq, sonra tofu pendirini böyük hissələrə doğrayıb unun içərisinə qoyun, sonra ise souse batıraraq isti yağda qızardın. Pendir hissələri qızılı rəng alandan sonra çıxardın, ve yağları axması üçün onları kağız dəsmalın içinə qoyun.

  • Tərəvəzləri və ərişdəni qabın içinə qoyub tofu pendiri və cəfərilə bəzəyin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Brokkolili çin əriştəsi
2 nəfər 30-45 dəq Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 1 paket (400 q) donmuş brokoli kələmi Bonduelle
  • 180 q əriştə
  • 2 kabak
  • 2 badımcan
  • 1 Bolqar bibəri
  • 200 q un
  • 150 q tofu pendiri
  • 80 q teriyaki sousu
  • 80 q şirin çili sousu
  • 80 q soya sousu
  • 80 q tərəvəz bulyonu
  • 200 ml pivə
  • 500 ml günəbaxan yağı
  • 1 qaşıq ağ çaxır
  • 1 limon
  • 1 baş sarımsaq
  • 1 dəstə cəfəri
  • 1 c.q. qabardıcı
  • 1 c.q. zəncəfil
  • Duz
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Tərəvəzləri doğrayın : bolqar bibərini uzun uzun doğrayın, badımcanın üst hissəsini və kabakı uzun uzun doğrayın . Cəfərini ve sarımsağı incə doğradıqdan sonra, zəfaranı sürtkəcdən keçirib əlavə edin. Sarımsağ və zəfaranı tavada isidib üzərinə doğranmış badımcanı, bolgar bibərini, duz, ağ çaxır, limon sousunu əlavə edib ve 2 deqiqe erzinde pörtlədin . Sonra tərəvəz bulyonunu əlavə edin ve bir neçə dəqiqə hazırlayın.

  • Addım 2

    Əriştəni az miqdarda duz ile qaynadın, sonra onu soyuq su vasitəsilə soyudun. Sousu əlavə edərək eyni anda brokkoli ve ərişdəni əlavə edib qarışdırın,. Sonra teqribən 2 deqiqe saxlayıb, sousla tərəvəzlərin eyni istilik dərəcəsinə çatana kimi , doğranmış ceferini əlave edib, sobanın üzərindən götürün.

  • Addım 3

    Pivə, tempura unu və xəmir qabardıcısı istifadə etməklə beşamel sousu kimi qarışıq hazırlayın. 3 dəqiqə saxlayaraq, sonra tofu pendirini böyük hissələrə doğrayıb unun içərisinə qoyun, sonra ise souse batıraraq isti yağda qızardın. Pendir hissələri qızılı rəng alandan sonra çıxardın, ve yağları axması üçün onları kağız dəsmalın içinə qoyun.

  • Addım 4

    Tərəvəzləri və ərişdəni qabın içinə qoyub tofu pendiri və cəfərilə bəzəyin.